Track and trace

Betekenis: Track and trace

Met track and trace is het mogelijk om de locatie van een poststuk of pakketzending te volgen gedurende de verwerking door het postbedrijf, van overdracht tot aflevering.

Bij de distributie van pakketten en andere post wordt gebruik gemaakt van verschillende sorteercentra en een netwerk aan routes. Op elk distributieknooppunt wordt de adressering van een pakketje gelezen en wordt het gesorteerd om doorverwezen te worden naar de volgende bestemming. Dit proces loopt vandaag de dag grotendeels geautomatiseerd en maakt gebruik van barcodesQR-codesRFID en andere coderingen.

Als een pakket track & trace wordt aangeboden, wordt de zending al bij overdracht voorzien van een barcode. Deze code bevat relevante informatie over de afzender en de geadresseerde en wordt op relevante logistieke momenten gescand. Zoals bij binnenkomst in een distributiecentrum, het inladen in een voertuig en het afleveren bij de ontvanger.

De verzender kan hierdoor via een unieke hyperlink (die gedeeld kan worden met de ontvanger) inzien waar het pakket zich wanneer bevond. Veel koeriersbedrijven geven aan de hand van track and trace-gegevens tevens een indicatie van de verwachte bezorgtijd. Als er bij aflevering niemand aanwezig was, kan bij sommige koeriers via de track and trace-link worden gekozen waar en wanneer een volgende afleverpoging gedaan moet worden, of dat de ontvanger ervoor kiest het pakket zelf bij een centraal afhaalpunt op te halen.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency