Google SERPs bookmarklet

Betekenis: Google SERPs bookmarklet

Google SERPs bookmarklet is een gratis SEO tool die gebruikt kan worden om de zoekresultaten van een ingegeven zoekterm op een snelle en eenvoudige manier te scrapen en te exporteren naar een Excel bestand. Google SERPs bookmarklet is een tool die gebruikt kan worden voor het vormgeven van linkbuilding doeleinden.

Google SERPs bookmarklet is bijvoorbeeld prima geschikt om webbeheerders te benaderen die een gerelateerde website (met een linkpagina) hebben. Als er gezocht wordt naar auto gerelateerde websites kan er in Google de zoekopdracht:’‘ “auto” inurl:links OR linkpagina’ worden ingegeven.

Vervolgens moet er geklikt worden op bookmark ‘SERP redux’. De zoekresultaten worden in een fractie van een seconde geschrapte en in een tekst weergegeven. De eerste 100 resultaten uit de plaan listing tab kunnen worden gekopieerd en geplakt in een Excel of ander spreadsheet bestand.

Door alle websites op root domain (van bijvoorbeeld https://www.autos.nl/links naar autos.nl) te filteren, wordt het gewenste resultaat snel en eenvoudig gerealiseerd. Bij het gebruik van Google SERPs bookmarklet is het voor de effectiviteit wel van belang om de instellingen van de zoekmachine op 100 resultaten per pagina te zetten. Als dit niet wordt gedaan moeten er 10 pagina’s aan resultaten in het Excel of spreadsheet bestand gekopieerd worden wat niet bevorderlijk is voor de efficiëntie bij deze werkwijze.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency