Clubhouse

Betekenis: Clubhouse

Clubhouse is een social media applicatie (app) die volledig gericht is om geautoriseerde gebruikers de mogelijkheid te bieden om live gesprekken te voeren en mee te luisteren met gesprekken. Clubhouse is een praat app die in april 2020 als social media platform geïntroduceerd is. Het platform ontleent zijn naam aan het feit dat er een digitaal clubhuis is gevormd. De digitale ruimte bestaat uit diverse kamers waarin gesprekken worden gevoerd. In de openbare kamers kan iedereen meeluisteren met de gesprekken die gevoerd worden. Hiermee houdt Clubhouse het midden tussen een podcast en een live talkshow. De besloten kamers zijn uitsluitend op uitnodiging toegankelijk.  

Clubhouse als digitale gespreksleider 

Bij de inrichting van de Clubhouse kamers zijn twee helften te onderscheiden waarin duidelijk een digitaal podium te onderscheiden is. Op dit podium is ruimte gemaakt voor de spreker die een verhaal verteld of de sprekers die met elkaar in gesprek zijn. Gebruikers in het publiek krijgen de mogelijkheid om hun digitale hand op te steken als ze de intentie hebben om deel te nemen aan het gesprek. Pas dan zal de microfoon van de betreffende gebruiker worden ingeschakeld. Op deze manier zorgt Clubhouse ervoor dat de gesprekken niet door elkaar lopen en goed te volgen zijn. Daarnaast wordt een maximum aantal mensen per kamer toegelaten. De app biedt gebruikers de mogelijkheden om elkaar te volgen en op een specifieke kamer te abonneren. De op een specifieke kamer geabonneerde gebruiker krijgt een seintje als er een nieuw gesprek begint. Dit is zeer praktisch want een gesprek terugluisteren kan (nog) niet. De gesprekken worden immers niet opgenomen. 

Lid worden van Clubhouse 

Clubhouse werkt met uitnodigingen en een wachtrij. Hierdoor wordt er een exclusief karakter gecreëerd. Iedere nieuwe gebruiker krijgt twee uitnodigingen. De uitgenodigde mensen krijgen op hun beurt ook weer twee uitnodigingen. Daarnaast krijgen de gebruikers van Clubhouse soms de gelegenheid om mensen uit de wachtrij “binnen te laten”. Clubhouse is binnen een relatief korte tijd uitgegroeid tot een van de populairste netwerken van dit moment.  

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency