Selfie

Betekenis: Selfie

Een selfie is een zelfportret in de vorm van een digitale foto, meestal gemaakt met een smartphone, die wordt geplaatst op een sociale netwerksite zoals FacebookTwitter of Instagram. Selfies worden ook veel ingesteld als profielfoto. Een kenmerk van een selfie is dat je op de foto kunt zien dat de persoon zelf de camera vasthoudt. Op een selfie kunnen overigens ook nog andere mensen, dieren of dingen staan.

Het woord ‘selfie’ zou voor het eerst gebruikt zijn op een internetforum in 2002, maar raakte vooral populair vanaf 2012. De opkomst van de selfie is mede te danken aan de groei van het gebruik van sociale media. Het begrip kreeg ook grote bekendheid door beroemdheden die selfies deelden via sociale media. In 2013 werd de term uitgeroepen tot woord van het jaar en toegevoegd aan de Van Dale.

Het maken van een selfie is relatief eenvoudig doordat smartphones vrijwel standaard zijn uitgerust met een frontcamera. Zo kun je jezelf bekijken op het scherm terwijl je een foto van jezelf neemt. Om het maken van een selfie nog gemakkelijker te maken zijn speciale accessoires op de markt verschenen, zoals de selfie-stick, een stok waar je je telefoon in kunt klemmen. Zo is het niet nodig je arm uit te rekken bij het maken van een selfie en kun je ook makkelijker meer personen of objecten laten zien op één selfie.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency