Emoji

Betekenis: Emoji

Een Emoji is een emoticon, in vorm van een klein plaatje die gebruikt worden om een bepaalde emotie over te brengen. Dit soort emoticons (in vorm van een eenvoudig vormgegeven gezichtje met een specifieke gezichtsuitdrukking) worden veelvuldig gebruikt als alternatief voor het omschrijven van een emotie in woorden. Emoji (een woord dat zowel in het enkelvoud als in het meervoud gebruikt wordt en je uitspreekt als “e-moo-djzie”) is een term die veelvuldig gebruikt wordt in e-mail berichten en bij het gebruik van social media. Emoji komen oorspronkelijk uit Japan en zijn ook volledig in onze samenleving geïntegreerd. Een veel gebruikte emoji is de afbeelding van de knipoog (????). Dit is voor de ontvanger een signaal dat het verstuurde bericht niet té serieus genomen moet worden.

De emoji kunnen worden gezien als opvolger van de “emoticon-ascii”.Dit is de grafische weergave van een emotie door het achter elkaar plaatsen van leestekens zodat er een vorm van een tekening gevormd werd. Het lachende gezicht werd in het verleden aangeven in vorm van :-) terwijl tegenwoordig de ???? wordt gebruikt.

Emoji als karakter om een bericht meer karakter te geven maar let op!

Wat veel mensen niet weten, is dat emoji geen plaatjes zijn maar meer gezien kunnen worden als letters. Een emoji wordt immers vormgegeven door het typen van een speciaal teken. Hieruit kan dus de conclusie getrokken worden dat een emoji een karakter is om een bericht meer karakter te geven. Het is goed om hierbij te realiseren dat er emoji zijn die per platform (Apple, Android of Windows) anders kan worden weergegeven. Let dus op met het gebruik van emoji tussen de verschillende platforms!

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency