Instagram Stories

Betekenis: Instagram Stories

Ook wel: Instagram verhaal 

Instagram Stories is een functie van het social media platform Instagram. Instagram Stories draait net zoals het gehele platform om het delen van foto’s en video’s.  

Sinds 2015 is Instagram Stories een van de vele functies die Instagram biedt. Instagram gebruikers kunnen met deze functie verticale foto’s en video’s gedurende 24 uur delen. Foto’s zijn vijf seconden zichtbaar. Video’s duren maximaal vijftien seconden. Na 24 uur verdwijnen de stories (ze worden automatisch verwijderd). Instagram Stories is een geschikte functie om volgers te laten zien waar jij je gedurende de dag mee bezig houdt. Voeg tekst, muziek, stickers, locaties, GIFs, vraagstickers, en polls toe voor een extra dimensie.  

Instagram Stories zijn te bekijken in de balk boven de Instagram tijdlijn. Omdat deze balk gelijk zichtbaar is zodra Instagram geopend wordt, worden stories vaak bekeken. Aan de kleurrijke cirkel rondom een gebruiker zijn profielfoto zie je dat diegene een story heeft geplaatst. Zowel in de balk bovenaan, in de tijdlijn, of op iemand zijn profielpagina kun je op de profielfoto klikken om de Instagram Stories te bekijken.  

Na het plaatsen van een story verschijnt deze niet in de galerij op je Instagram profielpagina. Echter kun je de stories in het ‘verhaalhoogtepunt’ bovenaan je profiel vastzetten. Zo kunnen profielbezoekers ook na de 24 uur de stories bekijken. 

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency