De xennials

Betekenis: De xennials

Xennials is een term die wordt gebruikt om een specifieke generatie te beschrijven, geboren tussen het einde van de jaren 1970 en het begin van de jaren 1980, vaak in de periode tussen 1977 en 1983. Deze generatie bevindt zich ergens tussen de oudere millennials en de jongere generatie X. Xennials groeiden op in een tijdperk zonder internet en mobiele telefoons, maar zagen de opkomst van technologie in hun tienerjaren en vroege volwassenheid.

Het Xennials-tijdperk: Een generatie tussen analoge jeugd en digitale volwassenheid

Kenmerkend voor Xennials is hun vermogen om zowel een analoge jeugd als een digitale volwassenheid te ervaren. Ze herinneren zich nog hoe het was om buiten te spelen zonder smartphones en beleefden het internet tijdens zijn pioniersjaren. Xennials delen vaak gemeenschappelijke culturele referenties, zoals de opkomst van videobanden, walkmans en de eerste gameconsoles.

De term “Xennials” is ontstaan om de unieke ervaringen van deze generatie te beschrijven, die ergens tussen twee generaties in lijkt te vallen en daardoor een aparte identiteit heeft ontwikkeld.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency