Babyboomers

Betekenis: Babyboomers

Babyboomers is een term die verwijst naar de generatie mensen die geboren zijn in de periode direct na de Tweede Wereldoorlog, grofweg tussen 1946 en 1964. De naam “babyboomers” is afgeleid van het feit dat er in deze jaren een aanzienlijke toename was in het aantal geboorten, waardoor er een babyboom ontstond.

Invloed van de babyboomers op de maatschappij

Babyboomers hebben een belangrijke invloed gehad op de maatschappij en de cultuur. Ze groeiden op in een tijd van grote veranderingen, zoals de opkomst van de televisie, de burgerrechtenbeweging en de Vietnamoorlog. Deze generatie wordt vaak geassocieerd met idealen van vrijheid, sociale verandering en individualisme.

Inmiddels zijn babyboomers vaak met pensioen of naderen ze de pensioenleeftijd, wat grote implicaties heeft voor de economie en de gezondheidszorg. Ze vormen een aanzienlijk deel van de bevolking en hebben invloed op politieke besluitvorming en sociale kwesties. Babyboomers worden soms ook bekritiseerd vanwege hun impact op de arbeidsmarkt en de druk die ze leggen op sociale voorzieningen vanwege hun omvangrijke vergrijzing.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency