Generatie X

Betekenis: Generatie X

Generatie X is een term die wordt gebruikt om een specifieke generatie mensen te beschrijven, geboren tussen ongeveer 1965 en 1980. Deze generatie staat bekend om zijn unieke kenmerken en ervaringen. Ze groeiden op in een periode van maatschappelijke veranderingen, economische schommelingen en technologische vooruitgang.

Kenmerken van generatie X

Generatie X wordt vaak geassocieerd met eigenschappen zoals pragmatisme, onafhankelijkheid en zelfredzaamheid. Ze waren getuige van de opkomst van technologie, zoals de introductie van computers en het internet, wat hun manier van communiceren en werken ingrijpend veranderde. Deze generatie staat ook bekend om hun kritische en sceptische houding ten opzichte van autoriteit en traditionele structuren.

Generatie X heeft verschillende belangrijke gebeurtenissen meegemaakt, zoals de val van de Berlijnse Muur en de opkomst van de punk- en grungecultuur. Ze worden vaak gezien als de overgangsgeneratie tussen de Babyboomers en de Millennials, en hebben een blijvende invloed gehad op de maatschappij, cultuur en de arbeidsmarkt.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency