Banner Blindness

Betekenis: Banner Blindness

Er is sprake van banner blindness als een websitebezoeker bewust of onbewust de bannerachtige content probeert te weren. Banner blindness kan worden gezien als verdedigingsmechanisme van een websitebezoeker in een poging om een overload aan informatie te weren. Hierbij hebben de hersenen geregistreerd wat de plekken op de website zijn waar vaak geen relevante informatie staat.

In geval van bannerblindheid wordt een webpagina slechts deels bekeken. De plekken bovenaan de pagina en aan de rechterzijde van de webpagina worden dan ook vaak gemeden. Dit zijn immers veel gebruikte bannerposities. Om banner blindness zoveel mogelijk te voorkomen is het belangrijk om goed aandacht te besteden aan een aandachttrekkende banner zonder dat deze te opvallend of te schreeuwerig overkomt. Dit kan immers bannerblindheid oproepen.

Uiteraard is het mogelijk om rekening te houden met de plaatsing van de banners en is het wellicht een overweging om banners in te zetten voor retargeting. Hiermee worden immers websitebezoekers getriggerd die al eerder de betreffende website hebben bezocht waardoor de banner eerder herkend wordt en als “veilig” wordt beschouwd. Tot slot is het verstandig om het aantal getoonde banners te limiteren om te voorkomen dat de uiting als spam wordt gezien. Het verspreiden van ongewenste berichten kan banner blindness bevorderen.  

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency