Verzendlijst

Betekenis: Verzendlijst

Ook wel: distribution list

Een verzendlijst is een lijst met adressen waar hetzelfde bericht of artikel afgeleverd dient te worden. Bij brieven, reclamemailings en ander drukwerk die per post verstuurd moeten worden zal de lijst bestaan uit de NAW-gegevens van fysieke (post)adressen. Indien het gaat om e-mailberichten voor een nieuwsbrief of persbericht zal de verzendlijst in elk geval e-mailadressen bevatten.

Verzendlijsten kunnen bestaan uit (een deel van) het relatiebestand van een bedrijf of speciaal worden samengesteld voor een bepaald doel. Het kan bijvoorbeeld gaan om klanten, prospects, leveranciers, perscontacten of abonnees op een te verspreiden nieuwsbrief of magazine.

Behalve de gegevens die nodig zijn voor de adressering kan een verzendlijst nog meer gegevens bevatten over de gewenste ontvangers. Extra informatie kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een brief of e-mailbericht te personaliseren.

Bij de verspreiding van e-mails kan in veel software de verzendlijst na het starten van de verzending worden ingezien om per adres de status van de aflevering te bekijken. Soms wordt hierbij ook vermeld of de e-mailberichten zijn geopend en op welke links de ontvanger heeft geklikt.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency