Insert

Betekenis: Insert

Ook wel: blow-in card of buckslip

Een insert of blow-in card is een afzonderlijke reclamedrager die wordt toegevoegd bij de verspreiding van kranten, tijdschriften of andere publicaties. Een voorbeeld hiervan is een flyer die wordt bijgevoegd bij een tijdschrift door deze in te vouwen of mee te sealen. Inserts kunnen ook als ‘bijsluiter’ worden meegestuurd met brieven en facturen of ingevoegd in pakketjes die worden opgestuurd door een webwinkel.

Doordat inserts los van de uitgave waar ze bij horen worden verspreid hebben ze een hogere attentiewaarde dan reguliere advertenties in een magazine of dagblad. Tijdens het openen of lezen vallen de kaartjes vanzelf uit de uitgave waar ze bijhoren en vallen daardoor letterlijk op. Een insert die is meegebonden met een magazine wordt een bind-in card genoemd.

Tezamen met de hogere kosten voor druk en afhandeling maakt dit het adverteren met behulp van een insert doorgaans duurder dan het plaatsen van een gewone advertentie. Het gebruik van inserts komt vooral veel voor bij de weekendedities van dagbladen en speciale nummers/bijlagen van tijdschriften, die vaak een hogere oplage hebben.

De alernatieve term blow-in card slaat op de manier waarop inserts met behulp van luchtdruk tussen de pagina’s van een tijdschrift worden ingevoegd. Een buck slip is een kleine, dunne insert van ongeveer het formaat van een bankbiljet.

Het specialisme binnen printmarketing dat zich bezighoudt met promotie door middel van inserts wordt ook wel insert marketing genoemd.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency