Bind-in card

Betekenis: Bind-in card

Ook wel: bind-in

Een bind-in card is een afzonderlijke reclamedrager die wordt ingebonden in een magazine of andere publicatie. Een voorbeeld hiervan is een flyer die wordt bijgevoegd bij een tijdschrift door deze in te vouwen en vervolgens mee te nieten of mee te lijmen. Een bind-in card is hiermee een variant op een insert, een bijsluiter die niet wordt meegebonden.

Bind-ins kunnen zich zowel tussen de bladzijden als aan de buitenkant (vóór en achter de kaft) bevinden. Doordat het formaat van inserts doorgaans afwijkt van de reguliere pagina’s hebben ze een hogere attentiewaarde dan reguliere advertenties in een magazine of dagblad. Met name door het vaak dikkere papier van bind-in cards zorgt ervoor dat het magazine makkelijk openvalt bij de bladzijde waar deze zich bevindt.  Soms worden ze gebruikt als verlengstuk van een reguliere advertentie.

Daarnaast worden bind-in cards wel gebruikt om formulieren mee te sturen. Als de kaartjes voorzien zijn van een perforatierand kunnen ze eenvoudig worden verwijderd. Behalve voor formulieren worden perforatieranden en ook stickers wel toegepast voor het verspreiden van kortingscoupons en vouchers.

Het specialisme binnen printmarketing dat zich bezighoudt met promotie door middel van bind-in cards en inserts wordt ook wel insert marketing genoemd.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency