Cyane organisatie

Betekenis: Cyane organisatie

Een cyane organisatie is een organisatie die zich kenmerkt door een zelfsturend vermogen, het nastreven van een evolutief doel en de deelnemers van deze organisatie worden uitgenodigd om geheel zichzelf te zijn bij hun deelname.

Binnen een cyane organisatie is er ruimte om de intuïtieve en spirituele kanten van de mens te ontplooien. Het betreft hier een nieuwe fase in de evolutie van organisaties. Cyane organisaties organiseren zich actief rondom een evolutief doel dat continu in ontwikkeling is.

Hierbij wordt er aan het doel gewerkt aan de hand van een iteratief proces, de onderdelen van dit proces herhalen zich stelselmatig om stap voor stap verder te gaan om een doelstelling (in dit geval een toegevoegde waarde leveren aan de wereld) te realiseren.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van voortschrijdend inzicht in een volgende fase. Bij deze moderne manier van vormgeven van een organisatie is er géén sprake van hiërarchie en is er geen behoefte aan consensus. Het systeem gaat uit van gelijkwaardige relaties.

Deze nieuwe evoluerende laag is sterk in opkomst. In een grote diversiteit aan branches (onder andere de schoonmaakbranche, thuishulp en binnen het maatschappelijk werk) ontstaan cyane organisaties. Daarnaast werken veel startups en ZZP’ers volgens het cyane principe

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency