Raamsticker

Betekenis: Raamsticker

Ook wel: etalagesticker

Een raamsticker is een vorm van gevelreclame, waarbij reclame in de vorm van een sticker op de ruit van een winkel of andersoortig bedrijfsgebouw wordt aangebracht. Het is een relatief eenvoudige en goedkope manier om een bedrijfspand te voorzien van huisstijlelementen.

De zelfklevende raamstickers bestaan uit gekleurde folie waaruit de grafische elementen zijn uitgesneden of uit een transparante folie waarop het ontwerp is afgedrukt. De stickers kunnen eenvoudig worden aangebracht en eventueel weer worden verwijderd. Er hoeven geen voorwerpen fysiek aan het pand te worden bevestigd.

Raamstickers kunnen worden gebruikt om ramen te voorzien van belettering, logo’s en andere grafische onderdelen van de corporate identity, om een bedrijfspand of etalage als zodanig herkenbaar te maken en te laten opvallen. Ze kunnen ook worden gebruikt voor het uitdragen van boodschappen en de promotie van bepaalde campagnes en acties.

Behalve op de ruiten aan de buitenzijde van een pand kunnen ze ook aan ramen binnen in een gebouw worden aangebracht: als binnenreclame, om de huisstijl ook hier terug te laten keren, om de verkeersruimtes van het pand te voorzien van route-informatie, naamgeving van ruimtes of om het zicht door binnenramen te verminderen.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency