E-mailhandtekening

Betekenis: E-mailhandtekening

Ook wel: mail signature

Een e-mailhandtekening is een vaste afsluiting onder een e-mail met daarin een afscheidsgroet, de naam van de verzender en eventueel de bijbehorende bedrijfsgegevens. In e-mailprogramma’s is in te stellen dat automatisch een vaste tekst onder elk verzonden e-mailbericht komt te staan. Organisaties hanteren meestal een vaste e-mailhandtekening, zodat alle medewerkers hetzelfde stramien hanteren.

De e-mailhandtekening kan als onderdeel van de huisstijl van de organisatie zijn vastgelegd in de huisstijlrichtlijnen. De handtekening kan naast een groet, naam van de persoon en bedrijfsnaam ook het logo van het bedrijf bevatten. Meestal worden ook contactgegevens opgenoemd, zoals het e-mailadres, postadres en telefoonnummer. Een link naar de website is eveneens gebruikelijk.

Het werken met vaste e-mailhandtekeningen biedt ook een mooie gelegenheid om hierin een call-to-action op te nemen. De ontvanger kan bijvoorbeeld worden uitgenodigd om zich aan te melden voor een nieuwsbrief of de organisatie te volgen op Twitter.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency