Verspreidingsbureau

Betekenis: Verspreidingsbureau

Een verspreidingsbureau is een bedrijf dat de bezorging van reclamedrukwerk (reclamefolders, flyers en magazines) en huis-aan-huisbladen verzorgt. Verspreidingsbureaus worden betaald door uitgevers en adverteerders om hun publicaties huis aan huis te laten bezorgen.

Voor het huis aan huis verspreiden van drukwerk hebben de bureaus bezorgers in dienst. Verspreidingsbureau verdelen hun werkgebied in folderwijken en/of krantenwijken. Elke wijk heeft tenminste één bezorger. Op die manier kunnen de bureaus op elk adres in het gebied waar zij actief zijn kunnen bezorgen. Het rondbrengen van folders en kranten is een populaire bijbaan onder jongeren. De vergoeding die bezorgers ontvangen is meestal afhankelijk van het aantal adressen en folders dat zij moeten verspreiden.

Er bestaan zowel verspreidingsbureaus die landelijk actief zijn als bureaus die alleen een bepaalde regio als verspreidingsgebied hebben. Veel lokale partijen kunnen toch landelijke dekking aanbieden door samen te werken met andere verspreidingsbureaus.

Sommige verspreidingsbureaus verzorgen naast de verspreiding van ongeadresseerd reclamedrukwerk ook aanvullende diensten, zoals geadresseerde postbezorging en koeriersdiensten.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency