PaLM

Betekenis: PaLM

Wat is PaLM?

Google heeft recent een nieuw algoritme geïntroduceerd, genaamd PaLM, wat staat voor Pathways Language Model. Het is een geavanceerd systeem om het leer- en redeneervermogen voor kunstmatige intelligentie te verbeteren. Dit nieuwe systeem wijkt af van traditionele deep learning-modellen die aanzienlijke hoeveelheden informatie en menselijke arbeid vereisen, waardoor ze traag en inefficiënt zijn.

PaLM Metalearning

PaLM gebruikt een nieuwe aanpak, bekend als “Metalearning”, die de manier waarop mensen leren wil weerspiegelen. Hierdoor kan AI putten uit verschillende stukjes kennis en deze samen toepassen om nieuwe problemen op te lossen, zelfs als deze nog nooit eerder zijn voorgekomen. Door “leren van een paar voorbeelden” te gebruiken, stelt PaLM de AI in staat om sneller en effectiever te leren zonder de noodzaak van grote hoeveelheden gegevens of menselijke tussenkomst.

Waarom PaLM?

Met deze belangrijke stap wil Google haar AI-systeem verbeteren, zodat het in staat is om veel verschillende activiteiten met betrekking tot complexe leer- en redeneerprocessen uit te voeren en hiermee bestaande AI-processen en mensen te overtreffen. Deze aanpak is veel efficiënter dan het trainen van duizenden algoritmen om duizenden verschillende taken uit te voeren. PaLM kan een breed scala aan taken uitvoeren en kan zijn bestaande vaardigheden benutten om nog sneller en efficiënter nieuwe taken te leren.

Wat kan PaLM?

Dit geavanceerde systeem kan redeneren, rekenkundige problemen oplossen en zelfs problemen met gezond verstand oplossen. Bovendien kan het diepgaande uitleg geven over verschillende onderwerpen. Op deze manier betekent PaLM een grote stap voorwaarts op het gebied van kunstmatige intelligentie en heeft het het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop AI leert en problemen oplost.

Echter, er is altijd een kans op fouten bij technologie. Volgens onderzoekers zijn er beperkingen die invloed kunnen hebben op taalmodellen, wat onethische uitkomsten tot gevolg kan hebben.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency