AI

Betekenis: AI

AI, ofwel Kunstmatige Intelligentie, is een vakgebied binnen de informatica dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van systemen en softwareprogramma’s die in staat zijn taken uit te voeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen. Deze systemen worden getraind om gegevens te analyseren, patronen te herkennen, beslissingen te nemen en problemen op te lossen.

AI maakt gebruik van verschillende technieken, waaronder machine learning, neurale netwerken en deep learning, om computers te laten leren van gegevens en ervaringen, en zo hun prestaties in specifieke taken te verbeteren. AI-systemen kunnen worden toegepast in diverse domeinen, zoals gezondheidszorg, financiën, transport, productie, en entertainment.

Het doel van AI

Een AI-systeem kan bijvoorbeeld gebruikt worden om spraak te herkennen, autonome voertuigen te besturen, medische diagnoses te stellen, aanbevelingen te doen voor online winkelen, en nog veel meer. Het doel van AI is om machines intelligent gedrag te laten vertonen, zoals het begrijpen van natuurlijke taal, het zien en begrijpen van afbeeldingen en video’s, en het nemen van beslissingen op basis van complexe gegevens. Dit maakt AI een krachtige tool met talloze toepassingsmogelijkheden in onze moderne samenleving.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency