Sms

Betekenis: Sms

Ook wel: Short Message Service

SMS is een afkorting die staat voor Short Message Service. Met deze dienst is het mogelijk om korte tekstberichten te versturen en ontvangen met een mobiele telefoon. De techniek werd oorspronkelijk ontwikkeld om providers in staat te stellen info berichten naar hun abonnees te laten zenden, maar werd populair omdat het versturen van een sms relatief goedkoop was vergeleken bij een mobiel telefoongesprek.

De lengte van een sms-bericht is beperkt tot 140 karakters. Het is mogelijk om een langer bericht te versturen dat uit meerdere sms-berichten bestaat. De gebruiker betaalt dan wel apart voor de afzonderlijke sms’jes. Ook wordt sms wel ingezet voor marketingdoeleinden.

Behalve voor onderlinge communicatie kan sms ook worden gebruikt voor het autoriseren voor een website (met een code die per sms wordt ontvangen), voor microbetalingen en voor betaalde informatiediensten.

De populariteit van sms’en nam af door de opkomst van smartphones en mobiel internet. Door berichten te versturen via internet (met apps als WhatsApp) is het niet langer nodig om te betalen per verzonden bericht.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency