Link cloaking

Betekenis: Link cloaking

Link cloaking is een term voor de keuze om een affiliate-link-URL wordt vermomd. In geval van affiliate marketing wordt affiliate-link-URL door een partnerprogramma verstrekt. Er is hierbij immers sprake van performance based marketing.

In geval van link cloaking wordt de verstrekte URL vermomd. Hierdoor wordt de partner-ID verhuld en de link korter gemaakt. De keuze voor link cloaking biedt diverse voordelen. Allereerst worden de aangesloten commissies beter beschermd door de aangesloten ID minder zichtbaar te maken maar er wel voor te zorgen dat een geïnteresseerde op de juiste pagina terecht komt.

Hierdoor is wordt de kans op diefstal van deze commissies verkleind en krijgt de aangesloten affiliate marketeer daadwerkelijk de beloning die hem of haar toekomt. Daarnaast lijkt het voor de bezoeker dat hij of zij op een link klikt die verwijst naar een webpagina op dezelfde website. Je zorgt dus voor meer vertrouwen.

Diverse onderzoeken wijzen immers uit dat bezoekers hiertoe veel sneller bereid zijn. De drempel om op een gelieerde link (aanbeveling) te klikken is voor veel mensen veel hoger. Het verhullen van aangesloten links door link cloaking zal dus leiden tot een hogere klikfrequentie.

Dit brengt ons meteen bij een ander belangrijk voordeel van link cloaking. Cloaking links bieden immers de mogelijkheid om het verkeer op jouw aangesloten links te volgen. Dit biedt in de praktijk het belangrijke voordeel dat je inzicht krijgt in welke affiliate links daadwerkelijk renderen wat een interessante les is voor de toekomst. In tegenstelling tot andere cloaking praktijken die gezien worden als black hat SEO is link cloaking een legale techniek.

Hoe werken cloaking links?

Door de inzet van cloaking links worden geïnteresseerden via een URL omleiding naar de gewenste website gestuurd. Je maakt dus gebruik van een dummy URL. De pagina waarnaar de geïnteresseerde wordt verwezen bestaat uiteraard niet op de betreffende website maar is een tijdelijke aanduiding. Cloaking links kun je dus zien als digitale omleidingen. Deze techniek is op een eenvoudige manier toe te passen door een speciaal hiervoor ontwikkelde plug-in te installeren.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency