Affiliate marketplace

Betekenis: Affiliate marketplace

Affiliate marketplace is een term dat betrekking heeft op de professionele affiliate netwerken waarvan gebruik kan worden gemaakt voor het vormgeven van een Affiliate marketing verdienmodel. 

Affiliate marketing biedt de mogelijkheid om met tekstlinksbanners of andere informatie op relevante websites zichtbaar te zijn. Er is hierbij sprake van performance based marketing. Een affiliate link moet dan ook gezien worden als een betaalde verwijzing of een aanbeveling naar een andere website om een bezoeker attent te maken op een aantrekkelijk aanbod dat te vinden is op een ander digitaal platform. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een overeenkomst tussen de adverteerder en de publisher (ook wel affiliate genoemd).  

De adverteerder is de organisatie die als doelstelling heeft om een aanbod (product of dienst) onder de aandacht van de doelgroep te brengen. Deze partij betaalt een vooraf afgesproken vergoeding voor iedere sale die wordt gegenereerd via het online kanaal van de publisher.  

Dit brengt ons bij het belang van de keuze voor een geschikte affiliate marketplace. Affiliate marketing zal immers alleen rendabel zijn als er een aanbod wordt geboden waarin bezoekers van een website geïnteresseerd in zijn. Deze aanbieders zijn in veel gevallen aangesloten bij een netwerk van aanbieders. Dit soort platforms worden ook wel affiliate marketplaces genoemd.  

Dit soort “marktplaatsen” bieden online adverteerders (merchants) en publishers (affiliates) de mogelijkheid om op basis van “pay-for-performance” online marketing en sales activiteiten te ontplooien en/of te optimaliseren. Een goede affiliate marketplace bieden goede affiliate marketing software aan, hebben een kwalitatief goed aanbod, maken gebruik van een goed doordacht systeem en bieden een uitstekende support. 

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency