Roll-up banner

Betekenis: Roll-up banner

Ook wel: rolbanner

Een roll-up banner is een eenvoudig systeem om een grote display met een eigen logo of ontwerp te gebruiken voor een beurs, presentatie, de inrichting van een winkelvloer of de entree van een kantoor. In feite zijn het rechtopstaande spandoeken.

Roll-up banners zijn relatief goedkoop, zijn gemakkelijk op te stellen en te demonteren en kunnen eenvoudig worden vervoerd. Door de grootte van de uiting hebben ze toch een hoge attentiewaarde.

Roll-up banners bestaan uit een bedrukte bannier die kan worden opgerold in een cassette. De uitgerolde bannier kan met behulp van een aan de cassette bevestigd uitklapbaar frame verticaal worden opgesteld. Een draaibare voet zorgt ervoor dat de roll-up banner niet omvalt.

Banners zijn over het algemeen gemaakt van een kunststof doek, zoals bisonyl (een soort pvc). De behuizing en het frame worden doorgaans gemaakt van een lichtgewicht materiaal zoals aluminium. Roll-up banners zijn in verschillende formaten verkrijgbaar. De hoogte bedraagt meestal zo’n twee meter.

Het is mogelijk om een complete set van cassette en doek te bestellen en te laten bedrukken. Bij de meeste sets wordt een draagtas meegeleverd. Over het algemeen is het bannerdoek verwisselbaar zodat de behuizing met verschillende doeken kan worden (her)gebruikt.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency