Sandwichbord

Betekenis: Sandwichbord

Een sandwichbord is een reclamebord dat bestaat uit twee panelen, elk voorzien van een afbeelding, die aan één verticale zijde aan elkaar zijn verbonden. Het bord kan om een paal heen worden geplaatst door de ‘losse’ zijden aan elkaar te bevestigen, bijvoorbeeld met tie-wraps. De relatief lage kosten voor productie en plaatsing en de hoge mate van zichtbaarheid in het straatbeeld maken sandwichborden een effectieve manier van outdoorreclame.

Sandwichborden komen in verschillende maten voor en zijn meestal gemaakt van kunststof of hardboard. Ze kunnen worden beplakt met een reclameposter, of de uiting wordt op het bord zelf afgedrukt. Als variant op het eenvoudige losstaande sandwichbord komen ook meer permanente constructies van kunststof frames voor, die aan de paal zelf worden bevestigd en waarvan alleen de opgeplakte poster steeds wordt vervangen.

Het sandwichbord wordt veel gebruikt voor lokale aankondigingen, bijvoorbeeld van een beurs of evenement, van een politieke partij of over een aanbieding van een bedrijf uit de omgeving. De paal is meestal een lantaarnpaal. Om sandwichborden langs de openbare weg te mogen plaatsen is toestemming van de gemeente nodig. Vaak wijzen gemeente één of meerdere bedrijven aan die de plaatsing van reclame in de openbare ruimte mogen exploiteren.

Lopend reclamebord

Sandwichborden kunnen ook op andere manieren worden ingezet. Door het bord over de schouders te dragen verandert iemand in een wandelend reclamebord. Het gebruik op deze wijze gebeurt meestal om politiek getinte boodschappen te verkondigen, of bijvoorbeeld door een restaurant om op deze manier reclame te maken in een winkelgebied.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency