Raambord

Betekenis: Raambord

Ook wel: v-bordmakelaarsbord of tekoopbord

Een raambord is een reclamebord dat aan de buitenkant van een ruit kan worden bevestigd. Raamborden worden ook wel v-bord of makelaarsbord genoemd. Het bord bestaat uit twee zijden, gescheiden door een verticale vouw, die aan weerszijden zijn voorzien van een rand waarmee het bord op een raam kan worden geplakt. De bevestiging op het glas gebeurt met behulp van dubbelzijdige tape of met zuignappen.

Dat raamborden in een v-vorm op de ruit worden geplaatst maakt dat ze van verschillende kanten goed opvallen. De attentiewaarde is vele malen hoger dan bijvoorbeeld een poster achter het raam. Vanwege deze zichtbaarheid en het eenvoudig kunnen plaatsen en weer verwijderen worden ze veel gebruikt door makelaars bij huizen die te koop staan. De afgelopen jaren verschijnen ze ook veel in het straatbeeld bij woningen waar een baby is geboren, als alternatief voor de traditionele ooievaar in de tuin of op de ruit.

Raamborden worden over het algemeen gemaakt van een kunststof die licht van gewicht is en tegelijk goed bestand is tegen weer en wind, zoals een polypropyleen kanaalplaat. Hierdoor blijven de borden goed hangen en zijn ze langer en eventueel meerdere keren te gebruiken. De reclameboodschap wordt rechtstreeks op het bord afgedrukt.

Er bestaan ook raamborden en makelaarsborden die geen v-vorm hebben maar vlak tegen de buitenkant van het glas worden bevestigd. Deze vallen nog steeds meer op dan een poster achter de ruit en zijn tegelijk minder gevoelig voor weersomstandigheden dan een v-bord.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency