Zoeken
Menu

Altijd maar het opnieuw inloggen op Google Ads, de verschillende fouten en een maximaal aantal keywords … daar was ik wel klaar mee.

Gelukkig hoort dat nu dus tot het verleden, want ik heb namelijk mijn nieuwe favoriete zoekwoorden tool ontdekt: KWFinder! Betaalbaar, makkelijk in gebruik en het geeft accurate cijfers!

In dit artikel vertel ik je alles over deze tool en geef ik je er mijn mening over.

Review kwfinder

Voordelen van KWFinder op een rijtje

Niet ontzettend van belang, maar ik wil starten met de look-and-feel. Oftewel: het design.

Dat is toch het eerste wat je ziet. En het oog wil ook wat, dus zit dat door de frisse kleuren helemaal goed.

Bovendien bevat KWFinder geen overtollige informatie afbeeldingen of cijfers. Clean en to the point.

Wel zo prettig.

Daarnaast is een ander groot voordeel dat de tool zo makkelijk werkt. Je vult simpelweg een zoekwoord in, voegt eventueel een land en taal toe en je klikt op een knop.

Simpeler kan het eigenlijk niet. Kijk maar!

Zoekwoord tool KWFinder

Door naar voordeel 3: stabiliteit en betrouwbaarheid. In al de maanden dat ik de tool gebruik heb ik nog geen enkele error, bug of probleem gehad.

In mijn vorige review over Serpstat, gaf ik aan dat de tool soms geen informatie gaf, maar bij KWFinder lijken ze deze problemen niet te kennen!

Ander groot voordeel zijn de suggesties die je krijgt. Dit zijn er niet 4 of 5 per zoekwoord, maar dit kunnen er tot honderden zijn!

Zo wordt het doen van een zoekwoordanalyse ons wel heel gemakkelijk gemaakt! Naast de bovengenoemde voordelen vind ik dat je de functionaliteiten van KWFinder eigenlijk ook als voordeel mag zien, maar daarover vertel ik je straks meer.

Je kunt het echter ook zelf ontdekken door KWFinder nu gratis te proberen!

En de nadelen…

Ik wil het niet zozeer een nadeel noemen, maar KWFinder zelf is momenteel Engels en niet in het Nederlands. Dit heeft verder geen impact op de informatie die je krijgt, maar het zou wel een bonus zijn als de tool ook volledig Nederlands kan zijn.

En dat was het eigenlijk wel. In al die maanden ben ik verder geen nadeel van de tool tegen gekomen.

KWFinder aan het werk: alle functionaliteiten

Voordat we verder gaan, wil ik je eerst een screenshot laten zien met daarbij aangegeven waar alle functionaliteiten staan. Neem dit screenshot goed in je op, dan ga ik verder met alle functionaliteiten.

KWFinder screenshot met uitleg

Zoekvolumes achterhalen

Veruit het belangrijkste van een goede zoekwoorden analyse tool: het achterhalen van volumes. Daar is KWFinder extreem goed in.

Probeer het nu maar eens zelf door hieronder een zoekterm in te vullen en vervolgens op ‘Find Keywords’ te klikken.

Zoekwoord suggesties

Deze functionaliteit is natuurlijk waar KWFinder, of een andere zoekwoorden tool om draait. Bij de voordelen heb ik dit al gezegd, maar als ik bijvoorbeeld het zoekwoord ‘online marketing’ in typ, dan krijg ik 700 suggesties!

En dat maakt mij een gelukkig man. Naast dat de suggesties bestaan uit termen als ‘online marketing strategie’, geeft KWFinder ook de zogeheten semantische zoektermen.

Bijvoorbeeld: digital marketing, web marketing en internet marketing. Die semantische zoektermen heb je nodig bij het schrijven van maximaal geoptimaliseerde content.

Erg handig dus.

Trend

Heb je een seizoensgebonden product? Vraag je je af waarom je in bepaalde periodes minder bezoekers en klanten hebt?

Dan kan je nu precies weten waarom. Wanneer je namelijk de zoekwoorden binnen KWFinder analyseert, zie je ook een kopje met ‘Trends’.

Trends kwfinder

Het zoekvolume wat er staat, is het gemiddelde zoekvolume in de afgelopen 12 maanden. Maar met de trends kan je ook precies zien in welke maanden je zoekterm piekt, daalt of gelijk blijft!

Maandelijks zoekvolume bepalen

Het bepalen van het maandelijkse zoekvolume sluit aan bij de trend die je zoekterm doormaakt. Wanneer je op een zoekterm klikt, kan je aan de rechterkant ook precies hoe vaak er per maand gegoogled is op die zoekterm.

Je krijgt niet alleen de data te zien van het afgelopen jaar, maar soms ook van jaren terug.

maandelijks zoekvolume bepalen

Autocomplete

Autocomplete is een functie die ik ook verschrikkelijk fijn vind en die jou veel tijd gaat besparen. Deze functionaliteit maakt namelijk langere varianten van je zoekwoord.

Neem nou een als zoekwoord ‘zwembad kopen’. Autocomplete van KWFinder geeft jou dan:

 • Zwembad kopen inbouw
 • Zwembad kopen action
 • Zwembed kopen intex
 • Zwembad kopen goedkoop

En ga zo maar door! Ook hier kan je honderden zoekwoorden verwachten met volume.

Weet je precies waar mensen naar op zoek zijn. Handig.

Vragen

Als je mijn blogs leest en met online marketing / SEO bezig bent, dan ken je waarschijnlijk AnswerThePublic al. Zo niet, snel op de bovenstaande link klik en de tool testen.

KWFinder heeft ook een soort mini AnswerThePublic ingebouwd, maar dan puur en alleen op het gebied van vragen.

Dus als jij bijvoorbeeld als zoekwoord ‘online marketing’ intypt, dan krijg je de volgende resultaten:

 • Hoe online marketing
 • Hoe belangrijk is online marketing
 • Hoe doe je online marketing
 • Hoe maak je een online marketing plan

Kortom, nog meer ideeën voor nieuwe content.

Importeren van zoekwoorden

Heb je al eerder een zoekwoordanalyse uitgevoerd en wil je controleren of de volumes nog kloppen? Geen probleem.

Want door simpelweg een .csv bestand of een .txt bestand te uploaden kan je, zoveel zoekwoorden als je account toelaat, uploaden. Geen gezeur meer dus met het analyseren van 1 zoekterm per keer!

Zoekgeschiedenis binnen KWFinder

Dit is een van de functionaliteiten waar je van tevoren denkt dat je hem niet nodig hebt, maar toch wel fijn dat ie er is. KWFinder heeft namelijk een ingebouwde zoekgeschiedenis.

En als je dan toch onverhoopt een woord vergeten bent, of niet meer de woordencombinatie weet waar je de beste zoekwoorden van kreeg, dan pak je de zoekgeschiedenis erbij.

Superhandig en supersimpel. Het fijne is ook, dat wanneer je op de zoekterm klikt, hij meteen automatisch met de juiste locatie en taal wordt ingevuld bij je suggesties.

KWFinder zoekgeschiedenis

Zoekwoord moeilijkheidsgraad

Scoren op de term ‘fiets’ is lastiger dan scoren op de term ‘24 inch groene oma fiets’. Dat heeft te maken dat er veel merk concurrentie zit op de term ‘fiets’ dan op ‘24 inch groene oma fiets’.

Om erachter te komen of een zoekwoord haalbaar is, geeft KWFinder ook een Keyword Difficulty aan. Oftewel, de moeilijksheidgraad van de zoekterm.

Keyword difficulty

Heeft een zoekwoord een Keyword Difficulty van 13/100? Dan kan je daar makkelijk op scoren.

Heeft de door jou gekozen zoekterm een Keyword Difficulty van 75/100? Dan zou ik toch een ander zoekwoord kiezen.

Disclaimer: Geloof altijd in jezelf en laat het kiezen van een zoekwoord niet volledig afhangen van de Keyword Difficulty. Als je op een zoekterm op nummer 1 wilt staan, dan kan dit.

SERPS (Search Engine Results Pages)

Je hebt een zoekwoord ingevuld en je ziet dat het zoekwoord haalbaar is. Maar je wilt nu weten wie er dan precies in de top 5 staat, hoe goed die partijen in linkbuilding zijn en wat het verwachte aantal bezoekers is per maand zijn door op dat zoekwoord te scoren.

Dat krijg je allemaal meteen te zien zodra je een zoekwoord invult. Kijk maar!

Search engine result pages (serps

Je kan in een overzicht zien wie je concurrenten zijn, hoeveel backlinks ze hebben, wat hun domeinautoriteit is, wat hun pagina autoriteit is en met welke URL ze scoren.

Dit kan je dus perfect gebruiken bij je concurrentieanalyse, maar je weet ook bij welke partijen je nu eventuele handige links kan overnemen of (laten) plaatsen.

Prijzen, pakketten en tarieven

Goed nieuws! KWFinder heeft een gratis variant.

Je hoeft dus niet per se een betaald account te namen (maar ik raad het je wel aan). Met het gratis account kan je namelijk maar 5 zoekwoorden per dag controleren, krijg je niet alle suggesties te zien en zijn de functionaliteiten beperkt.

De instapprijs van KWFinder, is vandaag 15 maart 2020, ongeveer €29 euro per maand. Dat is echt belachelijk weinig als je ziet wat je er allemaal mee kan.

Want als je al een paar betere zoektermen gebruikt door KWFinder, dan verdien je dat met een of twee beter geoptimaliseerde pagina’s terug. Hoe dan ook, eigenlijk klopt het niet helemaal wat ik zeg, want je kan KWFinder niet los aanschaffen.

KWFinder is onderdeel van Mangools en voor €29 per maand krijg je toegang tot alle handige SEO tools van Mangools.

En over die tools, vertel ik je zo meer. Terug naar de verschillende pakketten.

vernieuwde prijs kwfinder

Om heel eerlijk te zijn, ik adviseer je om Mangools Premium te nemen. Dan kan je meer zoekwoorden per dag achterhalen, je kan meer zoekwoorden tracken, je kan veel meer backlinks achterhalen etc.

Zelf gebruik ik Mangools Agency, maar dat is voor jou niet nodig.

Onderdeel van Mangools

Zoals ik net al zei: KWFinder is onderdeel van Mangools. Mangools is een bedrijf dat in 2014 is gestart met de zoekwoordanalyse tool KWFinder.

In de jaren daarna hebben ze hun aanbod uitgebreid met andere tools, waarmee je je complete online marketing strategie op kunt baseren. Maar genoeg over de geschiedenis van Mangools, het biedt gewoon software die SEO voor jou en voor mij makkelijker maakt.

Je kunt daarbij denken aan:

Zoals ik je net al zei heb je al toegang tot al deze tools voor maar €29,- per maand.

Dat lees je goed, ja.

Maar €29,-.

Voor dat bedrag heb je zo goed als alle tools om jouw online vindbaarheid naar een hoger niveau te tillen. En als je Mangools gratis wil proberen, dan kan dat ook!

Door hier te klikken kan je een gratis account aanmaken.

Pro tip: Mangools heeft ook een gratis SEO Google Chrome extensie! Die is erg handig en die zou ik je ook zeker adviseren.

Is KWFinder een goed alternatief voor bijvoorbeeld een Ahrefs, MOZ of Semrush?

Omdat KWFinder een specifiek onderdeel is van Mangools, kan je de vergelijking met Ahrefs, Moz of Semrush eigenlijk niet maken. Dat is een beetje appels met peren vergelijken.

Want KWFinder is alleen de zoekwoordanalyse tool, de andere genoemde tools maken de software volledig af op het gebied van SEO.

Dan zou je moeten zeggen: Is Mangools een goed alternatief voor bijvoorbeeld een Ahrefs, MOZ of Semrush?

mangools vs Moz Semrush Ahrefs

Wanneer je een startende ondernemer bent, een geroutineerde ZZP’er of bijvoorbeeld een kleine MKB-ondernemer, dan is Mangools veruit de beste tool.

Het is goedkoop, makkelijk in gebruik en bevat niet te veel poespas. Perfect als je net met SEO begint, al even bezig bent of meer over je online aanwezigheid wilt weten.

Ben je een hardcore SEO-specialist of een marketing manager? Dan nog zou ik KWFinder nog steeds aanraden, alleen dan zou ik eerder gaan voor een Moz of Semrush in combinatie met Ahrefs.

Conclusie: KWFinder is voor iedereen een aanvulling.

kwfinder vs ubersuggest

KWFinder vs Ubersuggest

Dit is nou een vergelijking die je wel kan maken! Ubersuggest is namelijk ook een zoekwoord analyse tool pur sang.

Ik kan hier veel woorden aan vuil maken, maar ik ga de belangrijkste verschillen vertellen in een opsomming:

 • Ubersuggest is volledig gratis, maar heeft beduidend minder functionaliteiten.
 • Het design van KWFinder oogt rustiger en is overzichtelijker op desktop. Op mobiel vind ik het design van Ubersuggest fijner.
 • Ubersuggest is vertaald naar het Nederlands. Er zitten hier en daar nog wel een paar spelfouten.
 • KWFinder toont meer suggesties.
 • Binnen Ubersuggest kan je alleen kiezen voor land met taal. Bij KWFinder kan je zoeken op land en taal. Oftewel, met Ubersuggest kan je niet in Nederland zoeken op het aantal Engelse zoektermen. Bij KWFinder kan dit wel.
 • Ubersuggest heeft sinds kort een gratis backlink analyse tool. (Aanrader!)
 • De importeerfunctie bij Ubersuggest ontbreekt. Je kan maar 1 zoekterm per keer analyseren.
 • KWFinder werkt sneller in gebruik en heeft nooit problemen. Bij Ubersuggest moet ik soms wachten op de data en af en toe krijg ik helemaal geen data te zien.

Conclusie: KWFinder is voor mij de winnaar. Bij Ubersuggest ontbreekt het simpelweg aan belangrijke functionaliteiten zoals het importeren van zoekwoorden, selecteren op taal en het aantal suggesties. KWFinder is daarnaast ook een veel stabielere tool in gebruik.

kwfinder vs google zoekwoordplanner

KWFinder vs Google zoekwoordplanner

Eigenlijk vind ik dat je deze vergelijking niet mag maken. Je vergelijkt namelijk een mooie Golf (KWFinder) met een oude Peugeot (Google Zoekwoordplanner).

Ik zal eerlijk zijn: ik ben geen fan van de zoekwoordplanner van Google. In het verleden heb ik zo lang moeten wachten op de zoekwoorden, heb ik vaak problemen gehad met de zoekwoordplanner en liep ik vaak aan tegen restricties.

De zoekwoordplanner heeft enige tijd terug een flinke update gekregen, maar het heeft mij niet zover gekregen om de tool te gebruiken. Zowel op gebruiksvriendelijkheid, functionaliteiten, snelheid, mogelijkheden (eigenlijk op alles dus), wint KWFinder.

mangools vs keywordtool

KWFinder vs Keywordtool.io

Ook Keywoordtool.io is volledig gefocust op, de naam zeg het al, keywords! Hier ga ik dus ook met een opsomming werken:

 • Keywordtool.io kent hetzelfde probleem als Ubersuggest. Je kan niet in Nederland op de taal Engels zoeken.
 • Keywordtool.io kan je eigenlijk alleen goed gebruiken en vergelijken met KWFinder als je een Pro Plus account hebt. Deze kost $99 dollar per maand.
 • KWFinder oogt veel rustiger en de data die je ziet is duidelijker.
 • Bij Keywoordtool.io kan je ook geen lijsten importeren.
 • Binnen Keywoordtool.io krijg je geen SERP informatie te zien.

Conclusie: Ook deze vergelijking wint KWFinder makkelijk. De tool is veel goedkoper + je krijgt er veel meer functionaliteiten, tools en mogelijkheden bij.

Mijn mening + cijfer

Als je dit artikel deels of volledig hebt gelezen dan weet je mijn mening al: ik ben namelijk echt fan van KWFinder.

De mogelijkheden, het design, de functionaliteiten en de lage prijs… daar kan je niet omheen.

Naast dat ik heel tevreden ben over deze zoekwoorden tool, is er geen concurrent te vinden die hetzelfde kan en doet. En de investering van €29 per maand heb je zo terugverdiend met hoge(re) posities in Google.

Door KWFinder weet je precies welke woorden je moet gebruiken en daarom levert het je al snel meer op.

Het cijfer dat ik KWFinder geef is dan ook een dikke 9,5!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gestelde vragen over deze blog