ubersuggest review beste zoekwoorden tool

Ubersuggest review: De beste gratis zoekwoorden tool!?

Ubersuggest is veruit de allerbeste gratis zoekwoordanalyse tool op de markt. Daar is geen discussie over.

Het is dé tool die ik ondernemers aanraad om te gebruiken wanneer ze niet voor de software willen betalen.

Omdat ik vind dat elke ondernemer, marketeer en freelancer Ubersuggest moet kennen en moet weten wat je er mee kan (vooral ook wat je er niet mee kan), vind ik het tijd voor een Ubersuggest review.

Wat is Ubersuggest?

Ubersuggest is een website van Neil Patel die je gratis kan gebruiken voor het achterhalen van zoekwoorden, het ontvangen van nieuwe suggesties en om keywords van je concurrenten te ontdekken.

Dit kan je per land en zelf per domein bepalen! Naast het achterhalen van zoekwoorden is Ubersuggest de afgelopen jaren flink uitgebreid en zijn er meerdere tools aan toegevoegd.

En daar vertel ik je graag meer over!

ubersuggest review

Hoe en waarvoor gebruik je/ik Ubersuggest?

Voordat ik ga vertellen waar ik Ubersuggest voor gebruik, wil ik je eerst laten zien wat je er allemaal mee kan en welke functionaliteiten er allemaal in Ubersuggest zitten.

Wanneer je een zoekwoord hebt ingevuld, dan zie je links in het menu vier grote overkoepelende onderwerpen:

 • Menu
 • Ubersuggest
 • Verkeersanalyse
 • SEO Analyse

Menu
Hier vind je je dashboard terug. Hier staat alle informatie die Ubersuggest voor je bijhoudt wanneer je een account hebt aangemaakt.

Maar later meer daarover.

Ubersuggest
Binnen het kopje Ubersuggest zijn er drie onderdelen:

 • Overzicht (een overview van de informatie met betrekking tot het zoekwoord of het domein dat je hebt ingevuld): hier zal je dus vooral je tijd spenderen.
 • Keyword ideeën: wanneer je een zoekwoord hebt ingevuld kan je hier relevante en gerelateerde zoekwoorden terugvinden. Dit is een van de krachtigste onderdelen van Ubersuggest en ontzettend handig voor het bedenken van blogonderwerpen.
 • Content ideeën: hier krijg je content te zien die op basis van jouw ingevuld zoekwoord is geschreven.

Ubersuggest overzicht

Verkeersanalyse
Dit is een van de nieuwste functionaliteiten van Ubersuggest. Je kan hier een domein invullen om allerlei belangrijke informatie van je concurrenten te achterhalen

 • Overzicht: hier vind je organische zoektermen, verwachte organische verkeer, domeinscore, backlinks en andere belangrijke informatie van je concurrent (Of je eigen website als je die hebt ingevuld
 • Toppagina’s: hier vind je de best scorende pagina’s van het ingevulde domein terug.
 • Keywords: hier vind je de gebruikte zoekwoorden van het door jou ingevulde domein terug.

Verkeersanalyse overzicht

SEO analyse
Binnen de SEO analyse is het eigenlijk heel logisch wat je kan doen: je SEO analyseren.

Ook deze is nu in twee delen opgedeeld:

 • Site audit: een technische check van je website die aangeeft wat je op het gebied van zoekmachine optimalisatie goed of niet goed doet.
 • Backlinks: een overzicht van de links, de domeinscore, aantal verwijzende domeinen en andere belangrijke linkbuilding informatie.

SEO analyse site audit

Zoals je kan zien zit Ubersuggest bomvol waardevolle tools en hoef je daar niet eens voor te betalen. Ik gebruik ook software die functionaliteiten aanbiedt die Ubersuggest ook heeft, maar dan voor heel veel geld.

Nu het duidelijk is waar je Ubersuggest voor kan gebruiken, gaan we door naar de voor- en nadelen.

Voor- en nadelen van Ubersuggest op een rijtje

Zoals je van mij bent gewend, begin ik graag met de voordelen:

 • Ubersuggest is volledig gratis te gebruiken
 • De laatste jaren zijn er veel nieuwe functionaliteiten toegevoegd en wordt Ubersuggest steeds meer een alles-in-één SEO tool
 • Ubersuggest werkt ontzettend snel
 • Je kan ontzettend veel suggesties per zoekwoord krijgen (kijk maar naar de afbeelding hieronder)

Zoekwoord ideeen ubersuggest

Er zijn nog meer voordelen, maar dit vind ik de belangrijkste. Snel door naar de nadelen:

 • Dat Ubersuggest gratis is, is voor mij ook een nadeel. Betalen we namelijk met onze data?
 • Ik ken Neil Patel langer. In het verleden heeft hij ook al eerder producten gratis aangeboden en toen het verdienmodel aangepast zodat je er ineens voor moest betalen terwijl je er aan gewend was. Slim, maar wel irritant.

Binnen Ubersuggest kan je zelfs je posities in Google bijhouden, meer zoekwoord suggesties en personaliseerde SEO suggesties ontvangen.

Hier dien je wel een account voor aan te maken, dus ook daar betaal je met je gegevens …

… denk ik ;).

Ubersuggest concurrenten en alternatieven

Als we Ubersuggest gaan vergelijken met gratis alternatieven, dan kunnen ze lang niet allemaal wat Ubersuggest wél kan.

En als ze al een deel kunnen, dan kunnen ze dat waarschijnlijk ook nog maar beperkt. Om die reden is er eigenlijk geen echte concurrent op te markt te vinden.

Er zijn natuurlijk wel betaalde concurrenten als KWFinder, maar om die te vergelijken is niet eerlijk.

Mocht je toch op zoek zijn naar alternatieven voor Ubersuggest, dan adviseer ik je naar de volgende tools te kijken:

Mocht je op zoek zijn naar andere, meer content gerelateerde, tools, dan adviseer ik je om de volgende blogs te lezen:

Andere functies van Ubersuggest

Ubersuggest is inmiddels veel meer dan een tool voor het achterhalen van zoekwoorden. Het is meer een platform.

Omdat je sinds kort een website van je concurrent in Ubersuggest kan plaatsen, is het dus ook bij uitstek een tool om zoekwoorden van je concurrenten te achterhalen.

De backlink functie en de SEO analyse die ik noemde aan het begin van deze review, heeft Neil Patel ook als losstaande software in de markt gezet. Ondanks dat ze onder Ubersuggest vallen, kun je ze dus ook los zien van de zoekwoordenanalyse mogelijkheid.

Naast Ubersuggest, heeft Neil Patel ook een A-B testing calculator opgezet. Hiermee kan je bepalen welke variatie in je A-B test het meest succesvol was.

a-b testing calculator neil patel

Conclusie

Ubersuggest is fantastisch. Tuurlijk zou ik toevoegingen willen zien en tuurlijk zijn andere betaalde tools op sommige vlakken beter.

Maar wetende dat je niks voor Ubersuggest betaalt en dat Ubersuggest soms meer functies heeft dan betaalde concurrenten, kan ik niks anders deze Ubersuggest review af te sluiten door een dikke 10 te geven.

Puur omdat het zowel voor alle startende ondernemers als voor de doorgewinterde marketeers een echte aanvulling is.

Recente blogs

7 april 2020
q1 2020 marktaandeel social media

Q1 2020: Marktaandeel social media in Nederland en Europa

De kou maakt inmiddels plaats voor de eerste warme dagen van het jaar. Knopjes aan de bomen waken langzaam uit hun winterslaap, de bloemetjes steken de kop op en dat betekent twee dingen: we gaan met z’n allen massaal onze tuin opknappen én het is tijd om te kijken hoe het staat met het marktaandeel social media in Nederland en Europa. Wat zijn de verhoudingen in het begin van 2020? En zien we voorzichtig al effecten van de coronacrisis en thuisquarantaine? Let’s find out!
3 april 2020
Google Mijn Bedrijf 8 belangrijkste functionaliteiten 2020

Google Mijn Bedrijf: 8 belangrijkste functionaliteiten op een rijtje [2020]

Google Mijn Bedrijf is een verschrikkelijk belangrijk onderdeel van lokale SEO. Je kan je contactgegevens hier tonen zodat mensen makkelijk contact met je kunnen opnemen, maar je bent hierdoor ook vindbaar in Google Maps. Het gebruik van Google Mijn Bedrijf kent alleen maar voordelen en is voor nagenoeg elke onderneming een must. En aangezien Google de Mijn Bedrijf functie veel aan het doorontwikkelen is, vind ik het tijd om de belangrijkste functionaliteiten anno 2020 voor je op een rijtje te zetten.
31 maart 2020
Kapotte links achterhalen

Kapotte links achterhalen: 3 handige manieren [Gratis]

Een kapotte interne of externe link is voor alle betrokken partijen vervelend. De bezoeker komt ergens uit waar hij niet uit wil komen, Google komt uit op een dood spoor en de pagina waar je naar linkt krijgt de waarde niet meer gestuurd. Oftewel, een kapotte link kent alleen maar verliezers. Maar wat is een kapotte link? Hoe achterhaal je ze en wat moet je er mee doen? Dat leg ik je uit!
26 maart 2020
Het geheim achter social media engagement Pods

Het geheim achter social media engagement Pods [LinkedIn, Instagram & Facebook]

Om de algoritmes van Facebook, Instagram, LinkedIn en andere social media kanalen om tuin te leiden, zijn social media Pods de laatste jaren steeds meer in opkomst. Het doel? Proberen de algoritmes te slim af te zijn, zodat posts en berichten meer likes, weergaves en reacties gaan krijgen. Nu vraag jij je af: ‘Wat is een social media Pod’? en ‘Is dit interessant voor mij?’. Of misschien heb je wel een aantal andere vragen. Vandaag doe ik m’n best om zoveel mogelijk van die vragen te beantwoorden.

Laat je e-mailadres achter en ik zorg ervoor dat jij zelf meer omzet en bezoekers gaat genereren !

Daniel Kuipers
Daniel Kuipers
Ik ben een online marketeer. Eentje met passie. Ik ben gek op social media, SEO en SEA. Kortom, het internet stroomt door mijn aderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[Inclusief kortingscode]
[Inclusief kortingscode]