Zoeken
Menu

Een entiteit is een uniek concept dat te definiëren en te onderscheiden is van andere concepten. Eigenlijk ieder onderwerp dus, hoe klein ook.

Google is inmiddels superslim en begrijpt niet alleen maar woorden, maar ook de context om die woorden heen om te bepalen hoe relevant een entiteit voor een bepaalde zoekterm is.

Om je teksten nog beter te maken, kan je op voorhand onderzoek doen naar de entiteiten waar je zoekwoord mee samenvalt met de Entity Explorer, zodat Google je teksten nog beter begrijpt … en waardeert.

Wat is de Entity Explorer?

De Entity Explorer is een programma van Marketer’s Center die je gerelateerde entiteiten toont van een door jou ingevuld zoekwoord. Met deze informatie kan je beter begrijpen in welke context je de zoekwoorden kan gebruiken en op welke manieren je over het zoekwoord kan en moet spreken.

De Entity Explorer zegt je dus meer over de eigenschappen van een zoekwoord en je weet daardoor precies in welke context je de zoekterm moet beschrijven om relevant te zijn.

Kijk maar eens naar onderstaande afbeelding, dat is namelijk de output van de Entity Explorer op het zoekwoord ‘voetbal’.

Entity Explorer voorbeeld

Waarom entiteiten zo belangrijk zijn voor Google?

Als ik tegen jou het woord ‘bank’ zeg, waar denk je dan aan? Aan een bank waar je op kan zitten en die gemaakt is van bruine stof?

Of denk je aan die plek waar je geld op kan halen, waar ze een kluis hebben en waar je een rekening kan afsluiten?

Hetzelfde geldt voor het woord ‘poot’. Denk je aan de poot van een tafel die is van hout is gemaakt? Of denk je aan de poot van een kat?

Zonder context en de gerelateerde entiteiten, zegt een zoekwoord jou en dus ook Google helemaal niks. Het gaat erom dat Google de relatie tussen de verschillen woorden gaat begrijpen.

Om die reden is het dan ook ontzettend belangrijk om, voordat je aan de slag gaat met schrijven, eerst de entiteiten en de context duidelijk te hebben.

Zodat jij de content daar beter op kan inrichten en zodat je weet waar je over kunt schrijven.

Sounds good to me

De output van de Entity Explorer gebruiken als input voor je content

Inmiddels gebruik ik de Entity Explorer nu drie maanden. En in de drie maanden heb ik de tool op verschillende manieren gebruikt.

Dit zijn ze:

  • Je kan de output gebruiken voor het bepalen van de tussenkopjes
  • Je kan de output gebruiken om te bepalen welke zoekwoorden je moet gebruiken in de tekst (terwijl je aan het schrijven bent)
  • Je kan de output gebruiken tijdens je zoekwoordanalyse, zodat je nieuwe zoekwoorden kan bepalen
  • Je kan teksten valideren door het zoekwoord in de Entity Explorer te plaatsen en te kijken of de output terugkomt in de teksten
  • Je kan tijdens het doen van een concurrentieanalyse en analyse van een website van een klant zoekwoorden toevoegen die voor jou nieuw zijn.

De Entity Explorer kan je vast en zeker op meer manieren gebruiken dan dat ik heb gedaan. Laat je het mij weten op welke manier jij ‘m gebruikt?

Verschil also asked, answer the public en de entity explorer 

Also Asked, Answer The Public en Entity Explorer zijn allemaal tools ontworpen om te helpen bij zoekmachineoptimalisatie en content creatie, maar ze dienen elk een verschillend doel. 

Zo helpt Also Asked gebruikers om vragen te ontdekken die gerelateerd zijn aan een bepaald zoekwoord of onderwerp. Dit doet zij door deze vragen in een boomdiagram te visualiseren, wat inzicht geeft in de relaties tussen vragen en helpt om dieper in te gaan op de inhoud rondom belangrijke sleutelwoorden. 

Answer The Public biedt inzicht in de vragen die mensen aan Google stellen door Google’s autocomplete suggesties te analyseren. Het creëert een visueel aantrekkelijke wolk van vragen die helpt bij het vinden van inspiratie voor inhoud, met data over zoekfrequentie en concurrentie. 

Entity Explorer is meer gefocust op de relatie tussen zoekwoorden en hun gerelateerde entiteiten. 

Het helpt gebruikers te begrijpen in welke context zoekwoorden gebruikt kunnen worden, en het biedt een uitgebreid niveau van informatie over de entiteiten zelf. 

Dit is vooral belangrijk voor SEO omdat Google’s algoritmes steeds meer vertrouwen op entiteiten om de relevantie en autoriteit van content te beoordelen. 

Verschillende SEO-benadering 

Also Asked en Answer The Public zijn gericht op het vinden van vragen en zoekopdrachten gerelateerd aan bepaalde onderwerpen. 

Entity Explorer richt zich op het begrijpen van de context en relaties van zoekwoorden als entiteiten. 

Alle drie de tools zijn waardevol voor SEO en content strategie, maar ze worden gebruikt om verschillende aspecten van deze disciplines te benaderen. 

Entity explorer en SEO 

Entity Explorer is dus een tool die helpt bij het identificeren van entiteiten dat gerelateerd is aan specifieke zoekwoorden, wat belangrij is voor SEO

Zoekmachines leunen steeds meer op het begrijpen van context en relaties tussen onderwerpen. 

Gebruikers kunnen een zoekwoord invoeren en ontvangen vervolgens een overzicht van gerelateerde concepten, personen en organisaties. 

Dit biedt een visuele weergave van de connecties die zoekmachines zien tussen het zoekwoord en andere relevante entiteiten. 

connecties tussen zoekwoord en entiteiten

Versterking van autoriteit met contextuele content creatie 

Deze tools stellen contentmakers, marketeers en SEO-specialisten in staat om diepere, meer contextueel rijke inhoud te creëren die beter aansluit bij wat zoekmachines als relevant beschouwen. 

Door content te ontwikkelen die deze gerelateerde entiteiten omvat, kunnen zij hun zichtbaarheid in zoekresultaten verbeteren en de autoriteit van hun website versterken. 

Het resultaat is een geoptimaliseerde SEO-strategie die afgestemd is op de geavanceerde mechanismen van zoekalgoritmes. 

Entity Explorer vs. ChatGPT (AI) 

Entity Explorer en ChatGPT zijn beide geavanceerde tools, maar ze dienen verschillende doeleinden. 

De Entity Explorer is specifiek gericht op SEO en helpt bij het identificeren van entiteiten en de relaties daartussen voor een gegeven zoekwoord. 

Dit is essentieel voor contentmakers die hun materiaal willen optimaliseren voor zoekmachines door dieper inzicht te krijgen in hoe zoekmachines onderwerpen en hun context begrijpen. 

ChatGPT, daarentegen, is een AI-gedreven taalmodel dat in staat is om mensachtige tekst te genereren. 

Het kan vragen beantwoorden, discussiëren over diverse onderwerpen, en zelfs creatief schrijven, zoals het componeren van gedichten of verhalen. 

Toepassingsverschillen in SEO-context 

Hoewel ChatGPT kan worden gebruikt om vragen te beantwoorden over SEO en entiteiten, genereert het geen visuele entiteitenkaarten. 

Daarbij is ChatGPT eigenlijk ook niet specifiek ontworpen voor zoekmachineoptimalisatie

Het verschil ligt in de toepassing, de Entity Explorer is een analyse- en onderzoekstool en ChatGPT is een digitale schrijver die interactieve en tekstuele taken uitvoert. 

toepassing van entity explorer en chatgpt

En wat nou als je het woord Entity Explorer in de Entity Explorer plaatst?

Ik kon het natuurlijk niet laten… Wat gebeurt er als je de Entity Explorer in de Entity Explorer plaatst?

(Tromgeroffel)

Helaas niks spannends, want naast het woord ‘semantic’ heb je er helemaal niks aan.

Dit artikel is geschreven op 20 januari 2020 en is op 27 februari 2024 geüpdatet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gestelde vragen over deze blog

Download onze e-books
Download onze E-books