10 tools die beter zijn dan de Google Keyword planner

10 tools die beter zijn dan Google Keyword Planner [Gratis & betaald]

De Google Keyword Planner is nu, in 2019, verleden tijd voor veel marketeers. De beperkingen, irritaties en het tonen van onjuiste of onvolledige informatie kunnen echt niet meer.

Ondertussen zijn er gelukkig genoeg alternatieven die wel verschrikkelijk goed en handig zijn in het tonen van zoekwoorden, content ideeën en volumes.

Omdat ik zeker weet dat jij ook klaar bent met de Keyword Planner, en omdat je vast en zeker wilt weten welke tools er allemaal te vinden zijn, heb ik hier 10 gratis en betaalde tools voor je die beter zijn dan Google Keyword Planner (in willekeurige volgorde).

Ubersuggest [Gratis]

Ubersuggest is een volledig gratis zoekwoordenanalyse tool die als één van de weinige ook beschikbaar is in het Nederlands. Het is een ontzettend fijn programma met een duidelijke indeling.

Per zoekopdrachten krijg je honderden suggesties en gerelateerde zoektermen. Inclusief de concurrenten, de kans dat je in de top 20 terecht komt en nog veel meer. Als je start met het SEO of het achterhalen van zoekwoorden dan is Ubersuggest een van de beste tools die waarmee je kan beginnen.

Ubersuggest tool

Keywordtool.io [Gratis & Betaald]

Keywordtool.io claimt op haar website dat ze het beste alternatief is voor de Google Keyword planner en alle andere zoekwoordanalyse tools.

Daar ben ik het niet helemaal mee eens.

Het is een ontzettend handige tool die je ook volumes kan vertellen binnen YouTube, Bing, Amazon, Ebay, Play Store, Instagram en Twitter. Helaas is de gratis variant niet voldoende en zul je dus minstens $69 dollar per maand moeten betalen om het volledige potentieel te benutten.

Dat is trouwens erg veel geld voor alleen een zoekwoordanalyse tool.

Het grote voordeel van Keywordtool.io is wel dat je negatieve zoekwoorden in kan vullen en handig kan filteren.

Keywordtool io

Ahrefs [Betaald]

Ahrefs is op het gebied van linkbuilding veruit de beste tool op aarde, maar onderschat de Keyword Explorer niet! Ahrefs geeft alle informatie die je nodig hebt. Denk aan de moeilijkheidsgraad, het volume, suggesties, SERP’s, vragen, zoekwoorden waar je op ook rankt en gerelateerde zoektermen. Daarnaast kan je niet alleen de volumes achterhalen binnen Google, maar ook binnen YouTube, Amazon, Bing, Yahoo, Yandex, Baidu, Daum, Naver en Seznam.

Als je vooral de focus legt op linkbuilding, dan zou ik zeker voor Ahrefs gaan! Want de combinatie van linkbuilding + de Keyword Explorer maakt het een ideale vervanger voor de Google Keyword Planner.

De prijzen voor Ahrefs beginnen bij $82 per maand als je per jaar betaalt.

Ahrefs Keyword Explorer

Anwser The Public [Gratis & Betaald]

Answer The Public  was de content tool die in 2018 viraal ging. Logisch ook, als je ziet wat de tool kan en hoeveel content ideeën je krijgt. Answer The Public is helemaal gratis te gebruiken, maar wil je er meer uit halen en bijvoorbeeld selecteren op regio? Dan heb je een betaald account nodig van $99 per maand.

Zo goed als Answer The Public is in het achterhalen van andere zoekwoorden en content ideeën, zo slecht is de tool in het achterhalen van volumes. Dit doet Answer The Public namelijk niet. Je gebruikt deze tool er altijd bij en dus niet als volledige vervanger van de Keyword Planner van Google.

Answer the public keyword tool

MOZ [Betaald]

MOZ is net zoals Semrush en Ahrefs veel meer dan alleen een zoekwoordanalyse tool. Je kan er eigenlijk alle SEO-informatie uithalen die je nodig hebt om beter te scoren. Van de verbeterpunten van je eigen website tot informatie over je concurrenten.

Het voordeel van MOZ is dat het softwareprogramma echt ontzettend duidelijk en heel gebruikersvriendelijk is. Daarbij krijg je alle informatie die je nodig hebt: Keyword Difficulty, organic CTR, zoekwoordsuggesties en een SERP analyse.

De zoekwoordanalyse tool van MOZ heeft dezelfde naam als die van Ahrefs: Keyword Explorer en kan je al gebruiken vanaf $79 per maand als je per jaar betaald.

MOZ Keyword explorer

Semrush [Betaald]

Semrush is al eerder voorbij gekomen in dit artikel en is vergelijkbaar aan MOZ. Niet alleen is de zoekwoordanalyse tool van Semrush gelijk aan MOZ, maar eigenlijk het hele programma an sich.

Semrush kan je al aanschaffen vanaf $83 per maand (als je jaarlijks betaald) en kan je zien als een echte alles–in-één SEO tool. Semrush heeft voor haar zoekwoordentool de naam ‘Keyword Research’ gekozen en geeft informatie over organisch verkeer, betaald verkeer, CPC-verdeling, trend, long tail keywords, gerelateerde zoekwoorden en de SERPS.

Zowel MOZ als Semrush zijn perfect te gebruiken als vervanger voor de Google Keyword Tool.

Semrush zoekwoorden programma

Google Trends [Gratis]

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Google Trends is geen alternatief voor de zoekwoordplanner van Google, maar is meer een aanvulling voor je zoekwoordanalyse.

Met Google Trends kan je gratis bekijken welke woorden in welke landen hot zijn. Zo kan je precies zien hoe vaak er op een woord gezocht wordt, in welk land en in welke regio en achterhaal je gemakkelijk gerelateerde zoekopdrachten.

Google Trends planner

Keyword Shitter [Gratis]

Zo verschrikkelijk als de naam is, zo handig is de tool! Keyword Shitter is net zoals Google Trends een goede aanvulling en geen complete vervanger. Keyword Shitter is volledig gratis te gebruiken en voorziet jou van zoveel mogelijk gerelateerde zoekwoorden.

Het enige wat jij dan hoeft te doen is die gerelateerde zoekwoorden in een door jou gekozen alternatief voor de Google Keyword Planner gooien en bepalen welke zoekwoorden interessant zijn..

Een kind kan de was doen!

Keyword Shitter zoekwoorden programma

Mergewords [Gratis]

Mergewords is ideaal voor het achterhalen van lokale SEO kansen. Helaas krijg je geen volumes te zien en moet je deze tool dus combineren met bijvoorbeeld KWFinder of Ubersuggest.

De naam verklapt het eigenlijk al, maar met Mergewords kan je gratis al je woorden samenvoegen. Erg handig als je bijvoorbeeld het volume van “Loodgieter + alle Gelderse steden” wilt weten. Je hoeft dan niet handmatig een lijst te typen, want Mergewords maakt die automatisch voor je.

Hoef je alleen nog maar die gecombineerde termen te controleren op volume en concurrentie.

Mergewords alternatief

KWFinder [Gratis & Betaald]

Ik wilde dit blog afsluiten met een knaller! Mijn favoriete zoekwoordenanalyse tool, en dus alternatief voor de Google Keyword Planner, is KWFinder . Ik ben zo te spreken over deze tool dat ik er zelfs een volledige KWfinder review over heb geschreven.

KWFinder is volledig gratis te gebruiken, maar voor een magere €26 per maand kan je alle mogelijkheden van de tool benutten en krijg je ook nog eens toegang tot vier andere handige SEO-programma’s.

Een echte aanrader.

Het voordeel van KWFinder is dat je echt alle informatie krijgt die je nodig hebt. Denk aan zoekwoorden, de trend, verwachte CPC, het volume, keyword difficulty, SERP’s, gerelateerde zoekwoorden, vragen met het zoekwoord er in verwerkt en een ‘autocomplete’ functie.

Daarnaast is KWFinder veruit het meest gebruiksvriendelijk, snel en heeft het nooit problemen. Oftewel KWFinder is HET alternatief voor de Keyword Planner van Google!

Google Keywordplanner alternatief kwfinder

Recente blogs

17 november 2019
45 SEO Software tools op een rijtje Gratis & betaald

45 SEO Software tools op een rijtje [Gratis & betaald]

Je herkent het vast wel: je wilt de volgende stap zetten op het gebied van SEO, maar je weet niet welke tools je hiervoor allemaal kan gebruiken. Met deze tools is het binnenslepen van meer bezoekers, nummer 1 posities en omzet weliswaar een stuk gemakkelijker, maar inmiddels is het aanbod zo groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Na jaren veel SEO-software en SEO tools te hebben uitgeprobeerd, kan ik je nu wel de ultieme lijst voorschotelen. Een lijst vol met handige programma’s, zowel gratis als betaald. Mijn advies op voorhand? Lees dit blog en ontdek je nieuwe favorieten, vraag een aantal trials aan en ervaar de tools zelf.
7 november 2019
Geen toegang tot Google Mijn Bedrijf? Zo los je ’t op in 3 stappen!

Geen toegang tot Google Mijn Bedrijf? Zo los je ’t op in 3 stappen!

Een van je marketingbureaus of marketingmedewerkers heeft in een ver verleden je Google Mijn Bedrijf pagina (GMB) opgezet. Zelf blijk je geen toegang te hebben en door de jaren heen weet je niet meer wie dat eigenlijk wél heeft. Inmiddels heb je besloten om dan maar nog een Google Mijn Bedrijf aan te maken. Wat blijkt? Google blijft de eerste tonen. En aangezien het hebben van een dubbele Google Mijn Bedrijf een echte NO-GO is en je gewoon toegang moet hebben tot je originele account, vind ik het tijd om je eens mee te nemen in het proces dat ik doorloop op dit probleem op te lossen.
7 november 2019
Achterhaal welke zoekwoorden converteren met deze tool

Achterhaal welke zoekwoorden converteren met deze tool

Je hebt een paar nieuwe conversies binnengehaald via Google (YES!). Eindelijk werpt zoekmachine optimalisatie zijn vruchten af. Maar weet je wel welke zoekwoorden nou daadwerkelijk hebben gezorgd voor die conversie en welke zoekwoorden totaal niet scoren? Het antwoord op die vraag is hoogstwaarschijnlijk ‘Nee’. En in dit artikel laat ik je zien hoe je daarachter komt.
7 november 2019
Waarom blog na publicatie niet direct in Google te vinden is

Waarom je blog na publicatie niet direct in Google te vinden is

Je hebt uren zitten ploeteren voor je blog. De tekst is geschreven op basis van een goed zoekwoord, de afbeeldingen staan er mooi in, de meta omschrijving is goed en je bent zo trots als een pauw. Vervolgens klik je op ‘Publiceren’ en je gaat snel in Google op zoek of je blog er al tussen staat. Wat blijkt? Zelf op pagina 8 is hij niet te vinden… Hoe kan dat? Dat leg ik je in dit blog uit!

Laat je e-mailadres achter en ik zorg ervoor dat jij zelf meer omzet en bezoekers gaat genereren !

Daniel Kuipers
Daniel Kuipers
Ik ben een online marketeer. Eentje met passie. Ik ben gek op social media, SEO en SEA. Kortom, het internet stroomt door mijn aderen.

4 Comments

  1. Sander Touw schreef:

    Bedankt voor de handige lijst! Mogelijk zitten hier ook nog interessante tools voor jullie tussen, zie: https://webcrafter.nl/17-beste-seo-tools-praktische-seo-analyse-tips/? Een handige toevoeging aan jullie lijst zou app.kwinfder.com kunnen zijn – handige én betaalbare tool om eenvoudig zoekwoordenonderzoek mee te verrichten. Je kunt snel zoekvolume en keyword difficulty in kaart brengen met die tool.

  2. Nathan Veenstra schreef:

    Wel goed om te weten dat veel tools (al dan niet deels) toch ook weer gebruikmaken van data uit Googles Zoekwoordplanner. Je ziet dat bij Ubersuggest bijvoorbeeld al aan de zoekvolumes: voor meervoud en enkelvoud krijg je hetzelfde zoekvolume, zoals Google die ook geeft.

    Ook aan de zoekvolumes kun je het zien, die gaan in dezelfde stappen omhoog als bij de Zoekwoordplanner: 10, 20, 30; 50, 70, 90 etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *