Zoeken
Menu

Je gebruikt de pagina namelijk om je te onderscheiden van de concurrentie. Daarmee kun je al die twijfelaars over de streep trekken om een product of dienst bij jóú af te nemen en niet bij die eikels verderop.

Maar wat moet je dan bij ‘over ons’ (of ‘over mij’ in het geval van freelancers) vertellen? Hoe beïnvloed je je bezoekers op een positieve manier?

Lastige vragen, maar met deze 8 tips voor het schrijven van een goede ‘over ons’ pagina ben je al snel op de goede weg om er meer conversies uit te halen!

Voordat we beginnen…

Voordat we beginnen moet je één ding goed onthouden: de ‘over ons’ pagina gaat niet over je producten of diensten, maar over jou en je bedrijf.

Je bezoekers al geïnteresseerd in jouw product of dienst en nu willen ze kennismaken met de mensen achter de onderneming. Want mensen doen het liefst zaken met mensen die ze kennen (of denken te kennen).

Laat jezelf daarom ook zien en schrijf niet over jouw producten of diensten, oké?

Tip 1: De persoonlijke touch

De ‘over ons’ pagina is een persoonlijke pagina. Gebruik daar dan ook een persoonlijke stem. Op de rest van je website is er ruimte genoeg voor zakelijk taalgebruik en vaktaal.

Schrijf op een conversationele manier, het liefst in de ik- of wij-vorm en spreek je bezoekers aan. Dat is al een eerste stap om je bedrijf neer te zetten als persoon.

Tip 2: Laat jezelf letterlijk zien.

Mensen willen graag weten met wie ze te maken hebben. Daarom is het aan te raden om een goede foto of video van jezelf of je medewerkers toe te voegen. Zo geef je je bedrijf een gezicht en dat maakt het voor bezoekers makkelijker om er een emotionele connectie mee aan te gaan.

Bovendien kom je door jezelf te laten zien een stuk betrouwbaarder over. Dus gauw weg met die stockfoto’s of plaatjes van je kantoorpand (hoe mooi die ook is).

Laat jezelf zien op de over ons pagina

Tip 3: Stel de bezoeker centraal

Dat klinkt misschien gek, want de ‘over ons’ pagina gaat immers over jouw bedrijf. Toch doe je er goed aan de bezoeker, en belangrijker nog zijn of haar behoeften, centraal te stellen.

Door die behoeften van je doelgroep aan te kaarten laat je zien dat je je bezoekers en hun vragen, problemen of uitdagingen begrijpt en vervolgens kun je jouw bedrijf presenteren als de oplossing daarvoor.

Communiceer dus duidelijk wat jouw toegevoegde waarde is.

Tip 4: Wees eerlijk

Veel zzp’ers of freelancers maken zichzelf om serieus genomen te worden groter dan dat ze zijn. Dat is helemaal niet nodig. Want ieder nadeel heb z’n voordeel, om er maar eens een Cruijffiaanse uitspraak in te gooien.

Heb je bijvoorbeeld een klein bedrijf? Dat kan betekenen dat je flexibeler bent en makkelijker een intieme relatie aan kunt gaan met je klanten. Of dat je klanten daardoor één aanspreekpunt hebben voor al hun problemen. Dat kan voor opdrachtgevers net zo goed een toegevoegde waarde zijn.

Wees dus transparant en eerlijk, maar laat je bezoekers daarbij wel zien hoe zij precies kunnen profiteren van de eigenschappen of kenmerken van je bedrijf.

Tip 5: Wees specifiek

Veel mensen gebruiken claims in hun over ons-pagina. Niet erg, want je kunt er heel goed mensen mee overtuigen. Maar dan moet je het wel goed doen.

Het belangrijkste bij het gebruik van claims is dat je specifiek bent. Geen generieke uitspraken als ‘de beste service’ of ‘de beste kwaliteit’.

Laat zien hóé je de beste service biedt. Wat jou beter maakt dan anderen. Of wat het nu maakt dat jouw producten van de allerbeste kwaliteit zijn. Noem getallen als je die hebt (wel eerlijk blijven, zie tip 4). Hoe specifieker, hoe beter.

Bespaart jouw product bijvoorbeeld tijd? Hoeveel tijd dan precies? En wat zou jouw doelgroep met die tijdwinst kunnen doen?

Ander voorbeeld: met het toepassen van deze tips levert jouw over ons pagina gemiddeld 37% meer conversies op. Dat is veel effectiever dan dat het maar gewoon beter wordt.

Tip 6: Laat ook anderen aan het woord

In een eerder blog schreef ik er al over: reviews zijn ontzettend belangrijk om mensen te overtuigen. Dat kun je ook gebruiken bij het schrijven van je ‘over ons’ pagina.

Je kunt je argumenten extra kracht bij zetten ze te laten bevestigen door anderen. Of door ze überhaupt door anderen zelf te laten vertellen. Dat moet niet te moeilijk zijn als je over een aantal tevreden klanten beschikt.

Laat anderen aan het woord review

Tip 7: Vertel een verhaal

Uitdagende verhalen zorgen voor een betere herinnering van voor sterkere associaties tussen bepaalde waarden en jouw bedrijf.

Verpak je ‘over ons’ pagina met je missie, visie en geschiedenis daarom in een goed verhaal. Een verhaal waarin je vertelt wat je drijfveren zijn en waarom je doet wat je doet. Eentje die jouw bezoekers boeit.

Daarbij kun je (omwille van het verhaal!) de waarheid best een beetje aanpassen. Het is immers veel leuker om te lezen over hoe een oude wijze man op zijn sterfbed je een geheim vertelde en je daardoor deze business bent gestart, dan dat je gewoon een nachtje niet kon slapen.

Tip 8: Call-to-action

De call-to-action op de ‘over ons’ pagina is misschien wel het belangrijkste element. En toch wordt ‘ie vaak vergeten.

Je bezoekers zijn als het goed is helemaal geïntrigeerd door jouw verhaal en je hebt ze goed lekker gemaakt met alle voordelen van een samenwerking met jouw onderneming. En dan…

Niks.

Dat is natuurlijk niet handig. Sluit daarom altijd af met een call-to-action.

Wat wil je dat de bezoeker na het lezen van de ‘over ons’ pagina doet? Contact opnemen?Een offerte aanvragen? Doorgaan naar een andere pagina? Geef je bezoekers dan ook meteen de mogelijkheid om dat te doen en stuur er op aan.

Zet aan tot actie Over ons

That’s all, folks!

Bovenstaande tips helpen je hopelijk om een originele, leuke en bovenal effectieve ‘over ons’ pagina te schrijven.

Ben je echt inspiratieloos? Google dan gerust eens op goede voorbeelden van de ‘over ons’ pagina en je vindt al snel tal van toffe verhalen die je een duwtje in de juiste richting kunnen geven.

Denk je al een goede pagina te hebben en wil je dat ik er eens naar kijk? Of wil je wat extra advies en/of ideeën? Neem dan gerust contact met me op.

Ik help je graag verder. Geheel vrijblijvend, natuurlijk.

Dit artikel is geschreven op 13 juli 2020 en geüpdatet op 22 juni 2023.

Waarom is een goede Over ons pagina zo belangrijk voor een website?

Een goede Over ons pagina kan helpen om vertrouwen op te bouwen bij de bezoekers van je website en kan een belangrijke rol spelen in het overtuigen van potentiële klanten om met jouw bedrijf in zee te gaan. Het is dus belangrijk om hier aandacht aan te besteden.

Welke elementen moeten er minimaal op een goede Over ons pagina staan?

Er zijn een aantal elementen die niet mogen ontbreken op een goede Over ons pagina, zoals een beschrijving van de geschiedenis en missie van het bedrijf, informatie over het team en de mensen achter het bedrijf, en eventueel een persoonlijk verhaal of foto’s.

Hoe maak je een Over ons pagina interessant en onderscheidend?

Om je Over ons pagina interessant en onderscheidend te maken, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van storytelling, visuele elementen zoals foto’s en video’s, en testimonials van klanten. Ook kun je ervoor zorgen dat de pagina goed aansluit bij de branding en tone-of-voice van je bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gestelde vragen over deze blog

Download onze e-books
Download onze E-books