Zoeken
Menu

Die voorbeelden heb ik het in het volgende artikel genoemd ‘Affiliate marketing voorbeelden (websites)’.

Maar je kan natuurlijk ook op zoek gaan naar affiliate marketing netwerken en partijen. En die vind je terug in dit artikel.

Bol.com 

Heeft Bol.com nog een verdere toelichting nodig? Nou, ik denk dat weinig mensen weten dat je er ook affiliate partner kan worden. Als jij als publisher namelijk traffic stuurt naar Bol.com en die mensen kopen vervolgens iets, dan krijg jij daar commissie over. 

En aangezien veel mensen spullen kopen bij Bol.com, is de kans dat jij commissie krijgt heel groot.  

Ik gooi persoonlijk Bol.com wel onder het kopje affiliate netwerk, maar de meningen zijn daar wel over verdeeld. Want je kan je als adverteerder aanmelden op Bol.com, maar dan moet je wel je producten verkopen op Bol. Doe je dat niet, dan kan je als adverteerder niet zoveel met Bol. En Bol zit in dit geval dus ook deels op de stoel van de adverteerder. 

Mocht je meer over Bol.com affiliate weten, klik dan op de volgende link: https://affiliate.bol.com/nl/.  

Bol.com werkt met 4 commissiemodellen: 

 • Platinum (7%) 
 • Goud (6%) 
 • Zilver (4%) 
 • Brons (3%) 

De percentages achter het model geven aan hoeveel commissie je krijgt. Dit is afhankelijk van categorie waar de producten die je promoot zich in bevinden.  

bol affiliate marketing

TradeTracker 

Als we het over affiliate marketing netwerken hebben, dan zijn er een paar grote spelers die direct naar voren komen. TradeTracker is er daar één van. 

Helaas heb ik zelf de afgelopen jaren vooral negatieve ervaringen gehad met TradeTracker (aan adverteerderskant), maar daar zal ik nu verder niet over uitweiden. 

Als publisher bij TradeTracker ben ik tot nu toe wel tevreden.  

TradeTracker is inmiddels in ruim 27 landen actief en werkt samen met een groot aantal publishers en adverteerders.

tradetracker affiliate

Daisycon 

Daisycon heeft inmiddels kantoren in 7 landen en hebben ze 1500 internationale campagnes in beheer. Daisycon is verder onderdeel van Linehub. Dat is een groep die eigenaar is van meerdere bureaus, waaronder ook een aantal online marketing bureaus. 

daisycon affiliate partij 1

Awin 

We gaan door naar Awin. Awin is ook een affiliate marketing netwerk met momenteel 21.200 adverteerders en 241.000 actieve publishers.  

Awin bestaat uit een groep van meerdere affiliate marketing netwerken. Bijvoorbeeld Zanox en ShareAShale. 

Verder is de Awin beschikbaar in 20 landen. Zowel in Europa als daarbuiten.  

Awin affiliate 1


PS. Ik ga je niet vertellen wanneer je naar TradeTracker, Daisycon of Awin moet. Dat is afhankelijk van je product, je niche, maar ook wat je fijn vindt. 

Tradedoubler 

Tradedoubler heeft 15 kantoren, zit in 81 landen en heeft 260 werknemers. Momenteel zijn er 2.000+ adverteerders en 180.000+ actieve publishers.  

Meer kan ik er eigenlijk niet over kwijt… Dit is namelijk gewoon één van de grootste affiliate marketing netwerken.  

tradedoubler netwerk

Wehkamp 

Wehkamp is niet een echt volwaardig affiliate netwerk. Het lijkt wat dat betreft meer op Bol.com. Je kan namelijk ook je producten op Wehkamp.nl zetten en daardoor zit Wehkamp deels ook op de adverteerdersstoel. 

Zij willen namelijk de traffic. 

Als publisher kan je wel een hoop met Wehkamp. Je kan namelijk, net zoals bij Bol, bezoekers naar hun website sturen in de hoop dat ze daar producten kopen. 

Dit zijn de voordelen die Wehkamp zelf op de website noemt: 

 • Rechtstreeks contact met het affiliate team van Wehkamp 
 • Breed aanbod van promotiematerialen zoals banners, tekstlinks en productfeeds 
 • Vergoedingen tot wel 12% 
 • Snelle uitbetaling van jouw verdiensten 
 • Wekelijks nieuwe acties met bijbehorende promotiematerialen 
wehkamp affiliate

Amazon 

Amazon staat in hetzelfde rijtje als Wehkamp en Bol. Het zit namelijk ook deels op de adverteerdersstoel, omdat zij zelf de traffic binnen willen halen. 

Amazon heeft natuurlijk een ontzettend groot aantal producten op de website staan, maar heeft in Nederland wel nog terrein te winnen.  

De percentages liggen tussen de 1 en 20%, maar voor de meeste categorieën liggen ze rond de 4-5 procent. Je kan alle  commissies hier vinden: https://affiliate-program.amazon.com/help/node/topic/GRXPHT8U84RAYDXZ.  

amazon affiliate programma

PayPro 

PayPro is een Nederlands affiliate marketing netwerk dat zich vooral focust op digitale producten. Denk aan cursussen, e-books, online trainingen en software. 

Het is een platform zowel voor adverteerders als publishers. Dus je kan je producten via PayPro onder de aandacht brengen of als publisher meer euro’s verdienen.  

paypro netwerk

Plug&Pay 

Plug&Pay is een tool van onze vrienden van IMU. Net zoals PayPro zijn zij een affiliate netwerk dat zich vooral focust op digtale producten. Software, e-books, trainingen en communities. Op hun marketplace (https://marketplace.plugandpay.nl/) zie je het complete aanbod. 

plugpay marketplace

Coolblue 

En we zijn aangekomen bij het laatste voorbeeld: Coolblue. Coolblue heeft een eigen affiliate programma en is dus tegelijk ook de adverteerder. Omdat Coolblue een gevestigde naam is in Nederland, is de conversie vaak wat hoger dan bij voorbeeld een Amazon. 

Coolblue noemt de volgende USP’s op het website over hun affiliate programma: 

 • Vergoedingen tot wel 8% 
 • Toegang tot al ons promotiemateriaal 
 • Een eerlijk commissiemodel op basis van attributie 
 • Cookietermijn van 56 dagen 
 • Persoonlijk contact met onze affiliate specialisten 
 • Zowel Nederland als België en Duitsland promoten 

Wat zijn enkele bekende affiliate marketing partijen?

Er zijn veel bekende affiliate marketing partijen, maar enkele voorbeelden zijn TradeTracker, Daisycon, en Awin. Deze partijen hebben een groot netwerk van adverteerders en publishers en bieden verschillende tools en technologieën om de affiliate marketing ervaring te verbeteren.

Kan je als beginner gebruik maken van deze affiliate marketing partijen?

Ja, zeker weten! Deze partijen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Ze bieden vaak ondersteuning en begeleiding voor beginners en hebben gebruiksvriendelijke dashboards om de campagneprestaties te monitoren.

Zijn er ook internationale affiliate netwerken waar je gebruik van kunt maken?

Ja, er zijn veel internationale affiliate netwerken beschikbaar, zoals Rakuten Marketing, CJ Affiliate, en Amazon Associates. Deze netwerken hebben vaak een groter bereik en bieden toegang tot adverteerders en producten over de hele wereld. Let er wel op dat sommige netwerken bepaalde vereisten hebben, zoals een minimum aantal websitebezoekers of een bepaalde niche focus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gestelde vragen over deze blog

Download onze e-books
Download onze E-books