Zoeken
Menu

De reden waarom je deze zomaar krijgt is eigenlijk doodeenvoudig. En die leg ik je in dit artikel uit.

Maar eerst even terug naar de basis.

Wat is een startpagina?

Een startpagina, ook wel linkpagina genoemd, is een pagina met daarop allerlei verschillende relevante links over het onderwerp van die pagina.

Zo kan je een startpagina hebben over online marketing bureaus, waar dan weer allemaal links staan naar online marketing bureaus. Of een startpagina over loodgieters met allerlei links naar websites van loodgieters. Gesorteerd per provincie, bijvoorbeeld.

Je kan het een soort van vergelijken met een soort digitale telefoongids, maar dan zonder telefoonnummers. Een websitegids dus :-).

startpagina voorbeeld

Waar komt de naam startpagina’s vandaan?

Startpagina.nl is één van de meeste bekende startpagina’s, daarom noemen we startpagina’s ook startpagina’s.

Maar eigenlijk zijn er honderden verschillende startpagina’s. Denk aan goedbegin.nl, startuwpagina.nl, pagina-start.com, startsleutel.nl en ga zo maar door.

Wanneer iemand dus op zoek is naar een startpagina, dan zijn ze dus niet per sé op zoek naar startpagina.nl.

Nu dat duidelijk is, vertel ik je het nu van startpagina’s.

Een link vanaf een startpagina is in de basis hetzelfde als een link vanaf een andere website. Daar is een startpagina niet uniek of anders in.

Wat bij een link vanaf een startpagina wel anders is, is de waarde die hij meegeeft. Een link vanaf een relevante website in een blog die specifiek over jouw product of dienst gaat, levert veel meer op dan een link vanaf een startpagina waar 50 links staan en verder weinig content.

Dat wil niet zeggen dat de link geen waarde toevoegt en niet bijdraagt aan een betere vindbaarheid. De meningen hierover verschillen, maar ook startpagina’s horen naar mijn mening in een natuurlijk linkprofiel thuis en kunnen impact hebben op je vindbaarheid in Google.

De tips en adviezen die ik hier vooral voor je heb zijn:

  • Vraag startpagina links niet te veel aan
  • Kijk naar de verhouding backlinks (en dus ook de startpagina links) van je best scorende concurrenten en leer daarvan
  • Kwaliteit altijd boven kwantiteit
  • Relevantie is erg belangrijk!
Startpagina backlinks voorbeelden

Nu je alles weet over startpagina’s, is het tijd om je te vertellen hoe je toch aan die startpagina backlinks komt. Zonder dat je daar zelf wat voor hebt gedaan.

Dat zit zo:

Iedereen kan zich gratis aanmelden om beheerder te worden van een startpagina. Dit kost je niks.

Wanneer je een nieuwe startpagina wilt aanmaken, dan heet zo’n pagina een dochterpagina. Bijvoorbeeld online-marketing.startpagina.nl.

Nagenoeg elke dochterpagina wordt pas gepubliceerd wanneer er 10, 15 of 20 links op de pagina te vinden zijn. Die moet jij dus als beheerder zelf uitzoeken en plaatsen.

Als je dochterpagina dan gaat over loodgieters in Arnhem, wat doe je dan om zo snel mogelijk aan 10 websites te komen van loodgieters uit Arnhem?

Juist. Je googelt op ‘loodgieter Arnhem’ en plaatst vervolgens de top 10 of top 15 op de dochterpagina.

Jouw pagina is vervolgens live omdat ‘ie voldoende links bevat. Daar ben je blij mee. En de top 10 loodgieters uit Arnhem hebben er allemaal een gratis backlink bij :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gestelde vragen over deze blog

Download onze e-books
Download onze E-books