Zoeken
Menu

Inmiddels zijn we al onze klanten aan het overzetten naar Rank Math. Want Rank Math doet het eigenlijk op alle fronten beter dan Yoast. In dit artikel vertel ik je welke fronten dat zijn – en waarom Rank Math dus echt vele malen beter is dan Yoast.

Reden 1: Functionaliteiten

De allerbelangrijkste reden zijn de functionaliteiten die Rank Math heeft en Yoast mist. Er zijn op het internet tal van lijsten te vinden die de vergelijking maken, dus dat ga ik hier niet nogmaals doen.

Wel noem ik een paar functies waarmee Rank Math echt voorop loopt:

  • Structured Data
  • Instant Indexing
  • Automatische alt tags
  • Instellingen binnen de sitemap
  • En meer.

Als je Rank Math met Yoast vergelijkt, dan heeft Rank Math echt veel meer handige functies  Inmiddels zijn het er zelfs zoveel dat je niet meer achter kan blijven.

Reden 2: Prijs

Als je Yoast Premium aanschaft, dan ben €99 euro per jaar kwijt. En als je Rank Math Pro aanschaft, dan betaal je €59 per jaar.

Dat scheelt je toch €40 per jaar. Maar daar blijft het niet bij. Bij Yoast betaal je per website €99 en bij Rank Math Pro betaal je $59 voor een onbeperkt aantal persoonlijke websites.

Dus stel dat je 5 websites hebt, dan bespaar je toch al gauw €450 euro.

En ben je net zoals ons een agency en heb je veel klanten? Neem dan Rank Math voor bedrijven. Dan betaal je $199 per jaar … wat je er dus al met 3 Yoast websites al uit hebt.

Reden 3: Gemak & gebruikersvriendelijkheid

Juist omdat Rank Math meer mogelijkheden en opties heeft, is het instellen van bepaalde zaken ook veel makkelijker.

In eerste instantie omdat het überhaupt mogelijk is om bijvoorbeeld meta’s per template aan te passen, om bepaalde post types uit te sluiten in de sitemap, om structured data toe te voegen of om gegevens uit Analytics terug te zien.

Je kunt eigenlijk gewoon alles heel makkelijk aanpassen naar jouw wens.Zo makkelijk dat ook iemand zonder ontwikkelkennis binnen een uurtje de plugin snapt.

Verder heeft Rank Math ook een handige onboarding waar je veel instellingen mee kan bepalen. En ze hebben er ook iets voor gemaakt als je overstapt van Yoast naar Rank Math. Makkelijker wordt het niet.

Reden 4: Ontwikkelingen en de snelheid van de ontwikkelingen

Deze reden hangt natuurlijk samen met reden numero uno, omdat het over functies gaat. Maar Rank Math heeft de afgelopen jaren steevast meer en betere functies toegevoegd dan Yoast. Rank Math is daarom niet alleen op dit moment beter, maar ik verwacht dat ze de aankomende jaren nog flink verder zullen uitlopen.

Dat laatste is voor ons natuurlijk erg belangrijk. Omdat we Rank Math beter willen begrijpen en het maximale eruit willen halen voor onze klanten, stappen we dus nu alvast over.

Reden 5: Gebruik op meerdere websites

Bij de prijs vertelde ik al dat je Rank Math kan gebruiken op meerdere websites. Dat heeft met de kosten te maken. Maar daarnaast kunnen we met Rank Math ook vanuit één dashboard alle websites van onze klanten zien.

Handig, want zo kunnen we heel gemakkelijk een website toevoegen of verwijderen.

Daarbij schaffen wij normaal nooit plugins voor onze klanten aan. Dat moeten ze zelf doen. Het scheelt dus ook een hoop tijd en gezien met facturen, licenties, etc. aangezien we maar één keer per jaar Rank Math betalen voor al onze klanten.

Prima te doen!

Reden 6: Prestaties

Het is al meerdere keren onderzocht en ook hier is op internet genoeg over te vinden: Als je naar de prestatie van een website gaat kijken met Yoast en met Rank Math (als alle andere factoren gelijk zijn), dan wint Rank Math elke keer.

Oké, het gaat natuurlijk ook weer geen verschil van dag-en-nacht maken en als je website al ontzettend traag is. De impact is dan minimaal.

Maar toch, alle kleine beetjes helpen. En dat is dus wel wéér een reden om voor Rank Math te kiezen.

Wat is Rank Math?

Rank Math is een relatief nieuwe SEO plugin voor WordPress die in korte tijd is uitgegroeid tot één van de meest complete tools op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Dankzij een groot aantal handige functies en simpele interface kan bijna iedereen met Rank Math zijn of haar website beter laten scoren in Google.

Is Rank Math gratis?

Rank Math is gratis, maar heeft ook een betaalde variant (Pro). De gratis variant kun je gewoon op je website installeren zoals je gewend bent en heeft meer dan voldoende functies om je website te optimaliseren. Wil je er echt het maximale uithalen? Ga dan voor Rank Math Pro.

Hoe kun je switchen van Yoast naar Rank Math?

Overstappen van Yoast SEO naar Rank Math is heel eenvoudig. Met de speciale Setup Wizard kun je in een paar klikken alle data van Yoast importeren. Zo gaat er niets verloren. Je kunt ook sommige structured data blokken die je hebt gemaakt met Yoast omzetten door deze simpelweg te transformeren in je WordPress editor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gestelde vragen over deze blog

Download onze e-books
Download onze E-books