Google Ads Preview Tools

Google Ads Preview Tools: 4 handige simulators op een rij

Met alle mogelijkheden en extensies binnen Google Ads is het haast onmogelijk om te weten hoe je zoekresultaat er precies uit komt te zien.

Gelukkig zijn er tools die je daarbij kunnen helpen. En in dit artikel laat ik je 4 van die tools zien.

De 4 tools die je betaalde zoekresultaat kunnen simuleren

Er zijn tientallen tools in Google te vinden die kunnen wat onderstaande vier kunnen. Maar dit zijn in mijn optiek de prettigste, snelste, beste en meest toegankelijke tools.

Ik heb ze genoteerd in de volgorde waarin ik ze het prettigst vind werken en welke tool het meest compleet is. En we beginnen met de NordicClick Google Ads Preview Tool.

1. NordicClick Google Ads Preview Tool

De NordicClick Google Ads Preview Tool is veruit het meest complete programmaatje van dit lijstje. Alle advertentie extensies zijn erin verwerkt, je kan switchen tussen apparaat (mobiel en desktop) en wisselen tussen Google Ads en Microsoft Ads.

Daarnaast geeft NordicClick ook nog wat uitleg bij een aantal van de nieuwe extensies, kan je met één druk op de knop je zoekresultaat delen en hebben ze wat leuke zinnetjes als placeholder toegevoegd.

NordicClick Google Ads Preview tool

2. Karooya Expanded Text Ad Preview Tool

Karooya is de welverdiende nummer 2. Op het gebied van mogelijkheden loopt de Expanded Text Ad Preview Tool namelijk net wat achter op NordicClick.

De tools lijken erg veel op elkaar, maar er zitten zeker wat verschillen in. De Karooya tool heeft bijvoorbeeld :

Karooya Expanded Text Ad Preview tool

3. Predikkta Free Adwords Simulator Tool

Mijn topfavorieten hebben we nu gehad. Mijn advies? Die twee gebruiken. Mocht je ze toch niet fijn vinden, dan heb ik nog twee eervolle vermeldingen die je misschien wel prettig vindt werken:

Eén van die twee is de Predikkta Free Adwords Simulator Tool.

Op het gebied van functionaliteiten en mogelijkheden loopt deze achter op de rest, maar Predikkta geeft wel heel handig aan hoeveel pixels de headline is en de tool legt de verschillende onderdelen van je advertentie overzichtelijk uit.

Predikkta Free Adwords Simulator tool

4. Andrew Marketing Ad Preview Tool

Tot slot, nummer vier: de Andrew Marketing Ad Preview Tool. Dit programma is nagenoeg gelijk aan de Predikkta tool, alleen dan met nog wat minder functionaliteiten.

Het voordeel van de Ad Preview Tool van Andrew Marketing is dat je wel meerdere advertenties kan simuleren om het plaatje completer te maken. Zo is het naast elkaar zetten van advertenties ontzettend makkelijk. En dat is ook wat waard!

Recente blogs

24 februari 2021
on page seo complete uitleg hoog socren google

On Page SEO: complete uitleg om hoog te scoren in Google

Het optimaliseren voor de zoekmachines (lees: Google) kan buiten je eigen website om, bijvoorbeeld door linkbuilding. Denk aan gastbloggen, verspreiden van infographics of social media links. Maar optimaliseren kan vervolgens ook binnen je website. Denk aan het optimaliseren van de techniek of het verbeteren van je content. Toch is er nog een verdeling die we kunnen maken binnen SEO. We kunnen dus een verdeling maken binnen de SEO. Namelijk tussen off page SEO en on page SEO. En over die laatste, daar ga ik het vandaag over hebben.
22 februari 2021
statistieken google analytics

De 3 belangrijkste statistieken van Google Analytics

Met Analytics maak je het gedrag van de bezoekers op je website inzichtelijk en dat is ontzettend handig bij het maken van keuzes. De belangrijkste statistieken zijn: bouncepercentage, pagina's per sessie en sessieduur. En waarom zijn deze statistieken het belangrijkst? Dat ga ik je nu uitleggen!
14 februari 2021
kennisbank opzetten

Kennisbank opzetten: alles wat je moet weten

14 februari 2021
overstappen sendinblue activecampaign

Waarom wij van Sendinblue overstappen naar ActiveCampaign

    Laat je e-mailadres achter en ik zorg ervoor dat jij zelf meer omzet en bezoekers gaat genereren !

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    [Inclusief kortingscode]
    [Inclusief kortingscode]