8 online marketing events voor ondernemers & marketeers (2022)

Geplaatst op 6 april 2022 door Daniël Kuipers

We mogen weer! Langzaam maar zeker worden er weer evenementen georganiseerd. Live beurzen, meetings en conferenties. En dus ook online marketing events.

Tijdens die evenementen doe je nieuwe kennis op, laat je je inspireren door cases van de ‘big boys’ en kom je in contact met andere ondernemers en marketeers.

Best waardevol dus. Maar waar moet je dan naartoe? Om je daar antwoord op te geven, zet ik hieronder 8 online marketing events in 2022 op een rijtje

Stuk voor stuk live events die hun geld dubbel en dwars waard zijn. Waar je ook meer over wilt weten

Emerce E-commerce Live!

1 juni 2022 | Amsterdam | vanaf €135

Heb je een webshop? Of werk je bij een online retailer? Dan moet je zeker naar Emerce E-commerce Live! op 1 juni 2022 in de Beurs van Berlage.

Met presentaties in 7 zalen kies je altijd zelf een onderwerp waar je meer over wilt weten. Leer bijvoorbeeld meer over soepele payments en checkouts, ontdek hoe je customer loyalty stimuleert of verhoog de efficiëntie van je webwinkel door dieper in te gaan op fulfillment en logistics.

En er is dus nog veel en veel meer. Check het programma en de topics van 2022 hier!

Emerce Digital Marketing Live!

2 juni 2022 | Amsterdam | vanaf €135

Een dagje later vindt Emerce Digital Marketing Live! plaats. Weer in de Beurs van Berlage.

Dit event is goed om te bezoeken als je marketeer bent, als je een online onderneming runt of als je tijdens E-commerce Live! je portemonnee hebt laten liggen.

En weer 7 zalen vol met interessante onderwerpen. Van social media en influencer marketing tot SEO, data optimalisatie, personalisering en cookieloos adverteren. En daar doen we dan ook nog een stukje AI, machine learning en automatisering bij.

Er is simpelweg te veel om op te noemen. Bekijk zelf hier het programma.

Friends of Search

14 juni 2022 | Amsterdam | vanaf €498,27

Friends of Search wordt dit jaar gehouden op 14 juni 2022 in de Kromhouthal in Amsterdam. Dit online marketing event staat helemaal in het teken van SEO en SEA – en niks anders.

Sprekers van vooraanstaande merken leren je de nieuwste technieken waarmee zij hun business ranken in de organische zoekresultaten en advertentie-experts geven je de laatste inzichten in Google Ads.

Oh, en ondertussen worden er natuurlijk ook de nog de Friends of Search Awards uitgereikt. Slimme cases waar je ontzettend veel van kunt leren! Kortom, een must-see als je ook maar iets met zoekmachine marketing doet. Ongeacht of je nu een marketeer, consultant of ondernemer bent.

Bekijk hier het programma!

Nima Marketing Day 2022

16 juni 2022 | Utrecht | vanaf €349

De NIMA Marketing Day is the place to be voor marketeers. In ieder geval op 16 juni in de DeFabrique in Utrecht.

Het programma wordt samengesteld op basis van trendonderzoeken en data, dus je weet zeker dat alle hot topics in de marketingwereld hier behandeld worden. En met sprekers van grote, bekende bedrijven weet je ook zeker dat je interessante informatie voorgeschoteld krijgt.

Wat kun je verwachten? Thema’s als data & analytics, creatieve campagnes en branding & positionering om maar eens wat te noemen.

Bij de NIMA Marketing Day gaan ze trouwens best diep op de materie in, dus het wordt wel aangeraden om alleen te bezoeken als je al enkele jaren werkervaring hebt.

Hier kun je je eigen programma stellen.

Webwinkel Vakdagen

29 & 30 juni 2022 | Utrecht | Gratis (Premium vanaf €100)

De Webwinkel Vakdagen in de Jaarbeurs in Utrecht zijn al jaren een begrip onder ondernemers in de e-commerce. Het is misschien wel het grootste online marketing event voor webshops.

Op de beurs laat je je inspireren door de nieuwste oplossingen op het gebied van marketplaces, distributie, marketing automation en customer care. Maar je maakt ook kennis met potentiële partners op het vlak van user experience, packaging of advertising.

En als je daar genoeg van hebt, dan check je een paar interessante presentaties van echte e-commerce guru’s (check het programma en de sprekers).

Alles onder één dak dus. Moet je bij zijn.

Frankwatching Content Conference 2022

30 juni 2022 | Utrecht | Vanaf €295,00 (live) / €99 (online)

Content is een belangrijke pijler in de online marketing. Daar kun je een heel event aan wijden. En dat doet Frankwatching dan ook met de Content Conference 2022 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Op 30 juni leer je alles over content en contentmarketing. Over inspirerende en informerende content en over content die overtuigt en converteert als een dolle

Van strategie tot de creatie en SEO. Voor B2B, B2C, bureaus en non-profit.

Dus ben je een communicatieprofessional of een ondernemer die al zijn of haar teksten zelf schrijft? Dan is de Content Conference zeker een bezoekje waard.

Emerce B2B Digital

29 september 2022 | n.n.b. | € n.n.b.

B2B-marketing werkt vaak net even anders dan B2C. Dus ook daarvoor heeft Emerce een eigen online marketing event in het leven geroepen: Emerce B2B Digital op 29 september 2022.

Tijdens dit even gaan sprekers in op belangrijke vragen voor B2B businesses. Hoe kun je bijvoorbeeld genoeg persoonlijke aandacht hebben voor iedere prospect? Hoe verhoog je het gebruiksgemak en hoe zorg je voor een optimale klantervaring op alle kanalen?

Daarnaast krijg je een kijkje in de marketingkeuken van topmerken en leer je het recept voor succesvolle B2B-marketingstrategieën. Ook leer je van experts over de nieuwste trends en tactieken waarmee je een streepje voor hebt op de concurrentie.

Geschikt voor sales-, marketing- en e-commerce managers!

Shopping Today

13 oktober 2022 | Utrecht | vanaf €345

Shopping Today is het online marketing event voor de e-commerce. Perfect voor iedereen die werkzaam is bij een webshop of bij de online afdeling van een retailer. Ongeacht je kennisniveau of ervaring.

Je spijkert je kennis bij aan de hand van meer dan 50 kennissessies en keynotes van sprekers van o.a. fonQ, Post NL, Hema, bol.com en een heleboel andere merken waar je ongetwijfeld zelf ook wel eens iets besteld hebt.

Onderwerpen lopen uiteen van consumentenbinding, personalisaties, marketplaces tot verpakkingen. Maar ook conversie optimalisatie, e-mailcampagnes, dropshipping en cross border selling komen aan bod.

Genoeg om naar uit te kijken dus. Bekijk hier het hele programma!

Dit waren de online marketing events van 2022

Zo. Nu weet je waar je allemaal naartoe kan als je meer wilt leren over e-commerce, content of digital marketing voor B2B-bedrijven.

Trek je baas dus eens aan z’n mouw of scoor die tickets voor jezelf en til jouw marketing efforts naar the next level dit jaar!

Geschreven door: Daniël Kuipers Daniël is oprichter van Online Marketing Agency. Hij speurt het internet continu af naar de nieuwste snufjes en tactieken en blogt erover in begrijpelijke taal. Nou ja, soms dan.
ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books
4 reacties op “8 online marketing events voor ondernemers & marketeers (2022)
    1. Dit staat voor de aankomende maand op de planning! Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief zal ik je hierover mailen wanneer het zo ver is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency