Zoeken
Menu

Persoonlijk was ik niet heel erg tevreden over Google Adsense en dus ging ik op zoek naar een alternatief. Na een aantal varianten getest te hebben, kwam ik uit bij Ezoic.

Ezoic is in mijn ogen het ultieme Adsense alternatief. En in dit artikel ga ik je alles over Ezoic vertellen. Als een soort Ezoic review.

Wat is Ezoic?

Ezoic is een compleet systeem dat constant helpt met het optimaliseren van je advertenties, het verbeteren van je laadtijd, de cookies en meer.

Natuurlijk met als doel om je website zo goed mogelijk in te richten, zodat jij als publisher zoveel mogelijk verdient aan advertenties.

Aangezien Ezoic zoveel meer is dan alleen een advertentieplatform, is het eigenlijk niet te vergelijken met Google Adsense.

wat is ezoic

Functionaliteiten van Ezoic op een rijtje

Zoals je in bovenstaand screenshot kan zien, heeft Ezoic aardig wat functionaliteiten. Die ga ik kort toelichten, zodat je weet wat er allemaal mogelijk is.

Home -> Hier zie je een overzicht van het aantal bezoekers, de omzet, de omzet per dag en core web vitals score.

Monetization -> Hier kan je allerlei instellingen van Ezoic aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan het importeren van historische data (van bijvoorbeeld Adsense), de advertentietester en nog 10 andere belangrijke instellingen.

Speed -> Hier vind je de Leap tool van Ezoic. Wanneer je Leap installeert, wordt de snelheid van je website bijgehouden. Maar de tool kan ook zelf aanpassingen doen die je website sneller maken. 

speed ezoic leaped

SEO -> Dit is de functie van Ezoic waarmee je een deel van je SEO kan verbeteren. Met Ezoic kan je bijvoorbeeld verschillende paginatitels testen en uitproberen.

Privacy -> Dit vind ik ook een erg krachtige tool van Ezoic. Hiermee kan je gemakkelijk een SSL installeren, een privacy policy aanmaken en een cookiebanner instellen

Analytics -> Hier hoef ik denk ik niet al te veel over te zeggen. Dit is de Analytics tool van Ezoic waar je alle data kan zien. Denk aan omzet, verkeer, pagina’s, real-time gebruikers en nog veel meer.

Ezoic analytics

Design -> Hiermee kan je Ezoic zelf aan de slag laten gaan met het design. Ezoic kan aanpassingen doen aan je website, om ervoor te zorgen dat je website nóg beter wordt in wat hij moet doen.

Content -> Onder dit kopje kan je allerlei wijzigingen en functies aanzetten op het gebied van content. Denk aan het verwijderen en testen van scripts, het uitsluiten van pagina’s en het toevoegen van informatie over je website.

Settings -> Hier kan je alle instellingen aanpassen. What’s in a name, right?

Voor- en nadelen van Adsense

Voor mijn hobbyproject heb ik een aantal maanden met Adsense gewerkt en in het verleden heb ik ook met Adsense gewerkt. Adsense werkt ontzettend makkelijk en je hebt er weinig kennis voor nodig.

Het is echt plug-and-play en dat is een groot voordeel.

Maar dat is dan ook direct het nadeel. De potentie van Adsense is niet heel groot, omdat je vooral meer bezoekers moet hebben om meer omzet te draaien. Daarnaast heb je als kleine publishers natuurlijk nooit direct contact met Google als er onverhoopt iets mis gaat.

Je kan wel verschillende optimalisaties en testen draaien met Adsense, maar dan houdt het ook echt op.

Voordelen adsense

Voor- en nadelen van Ezoic

Het voordeel van Adsense is het nadeel van Ezoic. Voor het installeren en klaarzetten van Ezoic heb je echt kennis van je website en van de hosting nodig.

Als je dat niet hebt, kan het je maar zo een paar dagen kosten. Je moet dan namelijk eerst alles nog uitzoeken.

Maar dan gaan we direct voor naar het voordeel. Als Ezoic eindelijk draait, dan verdien je 2-5 keer meer dan bij Adsense. En daarnaast heeft Ezoic allerlei handige tools waarmee jij je website nog beter kan maken.

Waar ik nog het meest van onder de indruk ben, is de support van Ezoic. Je krijgt een accountmanager die je letterlijk bij alles helpt. Bij vragen, optimalisaties, onduidelijkheden, etc.

Je krijgt vaak binnen een dag een reactie en je wordt altijd vriendelijk te woord gestaan. En dat is ook echt wat waard.

voordelen ezoic

Ezoic vs Adsense: waarom Ezoic beter is

Als je de voor- en nadelen hebt gelezen, dan is het je wel duidelijk waarom ik voor Ezoic kies.

  • De eerste reden is dat ik met Ezoic veel meer verdien dan met Adsense
  • Reden twee is dat de support van Ezoic fantastisch is
  • Reden drie is dat Ezoic een veel completere tool is en daarbij veel functionaliteiten nog gáát toevoegen

Om deze redenen is Ezoic voor mij het ultieme alternatief voor Adsense. Ezoic geeft aan dat hun algoritme 3 maanden nodig heeft om te optimaliseren. Inmiddels ben ik anderhalve maand onderweg en verdien ik al 3 keer zoveel als bij Adsense.

Dus ik hoop dat we dat nog op kunnen schalen naar 5x meer omzet.

Disclaimer: ik ben zo fan van Ezoic, dat ik sinds een week ook affiliate van ze ben. Als je op de links in dit artikel klikt en Ezoic gaat gebruiken, verdien ik 3% van de omzet. En dat kost jou niks extra.

Nu denk je misschien: ‘Oh, daarom schrijf je dit artikel’. Ja, natuurlijk schrijf ik een artikel om wat bij te verdienen, maar vooral ook omdat ik het jou ook gun dat je 3 keer meer gaat verdienen dan dat je met Adsense doet ;-).

2 reacties op “Ezoic Review: het beste Adsense alternatief?

  1. Hoi Daniel,

    Leuk om te lezen dat Ezoic je zo goed bevalt. Ik wil ook overgaan naar Ezoic van Adsense, maar waar ik wat twijfels over heb, is dat Adsense betalingen uit Ierland komen en van ezoic uit de us. Hoe doe je dat met btw aangifte?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gestelde vragen over deze blog