Doe de SEO scan
Zoeken
Menu

Dit is (voor mij) geen vetpot, maar het levert je toch wat euro’s per maand op. Zonder dat je iets voor hoeft te doen.

Slapend rijk worden noemen ze dat ;-). In dit artikel neem ik je mee in de wereld van AdSense leg ik je uit hoe je zelf AdSense aanvraagt en installeert.

Wat is Google AdSense?

Google AdSense is een programma van Google speciaal voor website-eigenaren waarmee je (relevante) advertenties op je website kan plaatsen. Hiermee verkoop je als het ware advertentieruimte, ook wel banners genoemd, op je website.

Wanneer je jouw website beschikbaar stelt via Google AdSense, val je onder het Google Display Network en kunnen mensen advertenties plaatsen op je website.

En Google betaalt je daar natuurlijk voor.

Hoe werkt Google AdSense?

Ik ga je zo dadelijk stap voor stap meenemen in het aanvragen en installeren van Google AdSense, maar in de basis werkt Google AdSense heel gemakkelijk:

Allereerst doe je een aanvraag op de website van AdSense. Vervolgens moet je geaccepteerd worden. Wanneer je geaccepteerd bent, kan je je account gaan inrichten en je website gaan koppelen.

Als de koppeling tussen je website en AdSense is gelegd, kan je aangeven waar je op je website advertenties wilt tonen.

Google doet vervolgens de rest. Jij hoeft alleen nog maar te cashen!

Verschil tussen Google AdSense en Google Ads

Is er een overeenkomst tussen Google Ads en Google AdSense? Nee. Die is er niet. Google Ads is een tool van Google waarmee je zelf je eigen advertenties kan verspreiden.

Google AdSense is een platform waarmee je display advertenties van derden op je website kan zetten.

Met Google Ads kan je natuurlijk wel weer jouw eigen display advertenties wegzetten op websites die aangesloten zijn bij Google AdSense. Maar dat is dan ook het enige lijntje tussen de twee.

Zo vraag je Google AdSense aan

Het aanvragen van Google AdSense is in een paar minuten gepiept en kan je doen door naar de volgende website te gaan: https://www.google.com/intl/nl_nl/adsense/start/.

Klik vervolgens op ‘Aan de slag’ en vul vervolgens alle informatie in. Denk aan:

  • Je website
  • Je mailadres
  • En of je informatie wilt ontvangen.
Google adsense aanvragen

Selecteer vervolgens in welk land of gebied je zit.

Klik vervolgens op ‘Account maken’ en dan vervolgens op ‘Verzenden’.

Nu je het account hebt aangevraagd, moet je alleen nog Google AdSense koppelen aan je website. Dit kan je doen door de AdSense code (die je ziet) in de <head> van je website te zetten.

Dit kan je handmatig doen, maar ook door middel van een plugin.

Website koppelen aan google adsense

Als je de code hebt geplaatst, vink ‘ik heb de code op mijn site geplakt’ aan en klik op ‘Klaar’.

Nu moet je een paar dagen wachten, totdat je geaccepteerd bent door Google.

Zo installeer je Google AdSense op je website

Eigenlijk heb je nagenoeg alles al gedaan om AdSense te installeren. Als je bovenstaande stappen goed hebt doorlopen, dan ben je er bijna.

In de dagen nadat je Google AdSense hebt aangevraagd, krijg je een mail met daarin of je bent goedgekeurd of niet. We gaan er nu even vanuit dat je bent goedgekeurd ;-).

Vervolgens moet je weer inloggen in Google AdSense. Daar vragen ze nogmaals om een een code in de <head> van je website zetten. Doe dat dan ook.

Als je die code hebt geplaatst, dan heb je Google AdSense echt geïnstalleerd en kan je vervolgens bepalen waar je wel en waar je geen advertenties wilt.

Dit kan je doen door links onder ‘Advertenties’ op ‘Overzicht’ te klikken en dan vervolgens op het pennetje naast je website.

Google Adsense advertentie laten plaatsen

Hoeveel krijg je betaald als je AdSense gebruikt?

Het is op voorhand niet te zeggen hoeveel je betaald gaat krijgen. Dit is afhankelijk van het aantal bezoekers (en dus je vindbaarheid), van de markt waarin je website zich bevindt, van het aantal aanbieders en nog een heleboel andere factoren.

Mocht je toch benieuwd zijn hoeveel je ongeveer kan verwachten, dan heeft Google daar de Google AdSense calculator voor gemaakt. Die vind je hier.

Als je daar de regio en de markt invult, kan je berekenen hoeveel je ongeveer per jaar in dollars gaat verdienen. 

Google Adsense calculator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gestelde vragen over deze blog

Download onze e-books
Download onze E-books