Category (GA4 metric)

Betekenis: Category (GA4 metric)

Category is een metriek in Google Analytics 4 (GA4) die wordt gebruikt om gegevens te organiseren en te groeperen op basis van bepaalde kenmerken of eigenschappen van gebruikers of gebeurtenissen. Deze metriek helpt je bij het begrijpen van de prestaties van verschillende categorieën binnen je website of app.

Categorieën in GA4: Organiseer en Analyseer Gebruikersgedrag

In GA4 kun je categorieën definiëren voor gebeurtenissen die je wilt volgen, zoals het bijhouden van interacties zoals klikken op knoppen, video-afspeelgebeurtenissen, downloads van bestanden en meer. Door categorieën toe te voegen aan deze gebeurtenissen, kun je ze in groepen ordenen op basis van hun aard. Hierdoor kun je bijvoorbeeld onderscheid maken tussen verschillende soorten inhoud, productcategorieën of acties die gebruikers op je site ondernemen.

Dit categoriseren van gebeurtenissen met behulp van categorieën stelt je in staat om diepere inzichten te verkrijgen in het gedrag van gebruikers op je website of app. Je kunt bijvoorbeeld analyseren welke categorieën de meeste betrokkenheid genereren, welke categorieën de hoogste conversieratio hebben of welke categorieën het populairst zijn bij je doelgroep. Deze informatie kan waardevol zijn voor het nemen van beslissingen en het optimaliseren van je website of app om beter aan de behoeften van je gebruikers te voldoen.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency