Brand (GA4 metric)

Betekenis: Brand (GA4 metric)

GA4, of Google Analytics 4, is een webanalyseplatform ontwikkeld door Google. In GA4 staat “brand” voor een belangrijk aspect van gegevensverzameling en -analyse. Het verwijst naar de oorsprong van het verkeer dat naar een website leidt. Met andere woorden, het geeft aan hoe bezoekers op de website zijn beland.

Verschillende bronnen van verkeer die als “brand” kunnen worden geïdentificeerd in GA4:

  1. Direct verkeer: Dit zijn bezoekers die de website rechtstreeks bezoeken door het webadres in hun browser in te voeren of door een bladwijzer te gebruiken.
  2. Organisch zoekverkeer: Dit is verkeer dat afkomstig is van zoekmachines zoals Google, Bing of Yahoo. Bezoekers vinden de website door zoekopdrachten uit te voeren en op zoekresultaten te klikken.
  3. Verwijzingsverkeer: Dit type verkeer komt van andere websites of bronnen die naar uw site linken. Als iemand bijvoorbeeld op een link naar uw site klikt vanaf een blogpost op een andere website, wordt dit beschouwd als verwijzingsverkeer.
  4. Sociaal verkeer: Dit is het verkeer dat afkomstig is van sociale media platforms zoals Facebook, Twitter, Instagram, enzovoort. Wanneer mensen op links naar uw website klikken vanaf sociale media, wordt dit geregistreerd als sociaal verkeer.
  5. Campagneverkeer: Dit type verkeer wordt gegenereerd door specifieke marketingcampagnes. U kunt bijvoorbeeld speciale tracking-URL’s maken voor advertenties of e-mailcampagnes, zodat u kunt zien hoe effectief deze zijn in het genereren van verkeer naar uw website.

Het begrijpen van de verschillende bronnen van “brand” in GA4 is van cruciaal belang voor het analyseren van de prestaties van uw website en het nemen van geïnformeerde beslissingen over uw marketing- en promotiestrategieën. Het stelt u in staat om te zien waar uw bezoekers vandaan komen en welke bronnen het meest effectief zijn in het aantrekken van verkeer naar uw site.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency