Affiliation (GA4 metric)

Betekenis: Affiliation (GA4 metric)

In Google Analytics 4 (GA4), staat “affiliation” voor een metriek die wordt gebruikt om bij te houden hoe vaak gebruikers interactie hebben met gelieerde links of banners op een website. Deze metriek helpt bij het begrijpen van de impact van affiliate marketing op de prestaties van de website.

Affiliatiemarketing is een vorm van online marketing waarbij een bedrijf samenwerkt met partners (affiliates) om zijn producten of diensten te promoten. Deze partners plaatsen vaak speciale trackinglinks op hun websites, die hen commissie opleveren wanneer een bezoeker via die links een aankoop doet op de website van het adverterende bedrijf.

Affiliation in GA4

De “affiliation” metriek in GA4 biedt inzicht in het aantal keren dat gebruikers op deze affiliate links hebben geklikt en kan helpen bij het beoordelen van de effectiviteit van affiliatiemarketingcampagnes. Het geeft website-eigenaren informatie over hoe goed hun gelieerde partners presteren en welke affiliate links de meeste aandacht krijgen van hun bezoekers. Hierdoor kunnen ze hun marketingstrategieën optimaliseren en de samenwerking met affiliaties beter beheren.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency