5 online marketing events in Nederland voor ondernemers

5 Online Marketing Events in Nederland voor Ondernemers in 2020

Beurzen, meetings, conferenties of evenementen. Hoe je ze ook wil noemen, online marketing events zijn de ideale plek om je kennis bij te spijkeren, nieuwe ideeën op te doen en om te netwerken.

Veel evenementen op het gebied van digital en online marketing zijn echter bedoeld voor de experts. Voor communicatie adviseurs, voor marketeers en voor SEO specialisten …

… maar niet allemaal! Er zijn ook een aantal online marketing events in Nederland waar je als ondernemer of zzp’er in 2020 heel wat op kunt steken. Waar ze je inspireren. Waar ze je nieuwe inzichten geven op het gebied van online marketing. Op een dusdanig niveau dat je er als relatieve leek er ook écht mee aan de slag kunt.

Ik licht er daarom een paar voor je uit. Een paar events waarvan ik denk dat ze zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Waarvan ik denk waar je wat van leert én waar je concrete handvatten krijgt om meer te halen uit je eigen online marketing activiteit.

Let’s go!

Let op: sommige events kunnen nog geannuleerd worden i.v.m. COVID-19.

NIMA Marketing Week

1-2-3 september 2020 | Utrecht & Online | vanaf €99

De bekende NIMA Marketing Day wordt dit jaar eenmalig de NIMA Marketing Week! In drie dagen doet het Nederlands Instituut voor Marketing alle facetten van marketing aan … dus ook digital en online!

Ieder dagdeel heeft een inspirerende talk en twee parallelrondes waarbij je zelf kunt kiezen wat je gaat volgen. Doe bijvoorbeeld een workshop over een data driven aanpak, leer meer over de marketeers van de toekomst of dompel jezelf onder in de wereld van next level e-mailmarketing.

Check het programma en ontdek wanneer jij erbij moet zijn!

Emerce B2B Digital

15 september 2020 | Online | € n.n.b.

Emerce B2B Digital is het online marketing event in Nederland waar je meer kunt leren over digital marketing in de B2B sector. Een sector die overigens echt booming is en waar vandaag de dag nog bijzonder veel kansen liggen. Kortom, een formule voor succes!

Tijdens dit online evenement volg je presentaties van de meest innovatieve B2B bedrijven in Nederland. Je laat je lekker inspireren door hun succesverhalen, tips, tricks, trends en slimme tactieken. En dat gewoon vanuit je luie stoel.

Shopping Today

29 oktober 2020 | Utrecht | vanaf €195

Of je nu net gestart bent met een webwinkel of al een tijdje meedraait en of je nu content marketeer bent of financieel directeur van een grote webshop, Shopping Today is het event voor iedereen die werkzaam is in de e-commerce.

Met meer dan 40 casestudies en interessante kennissessies stel je je eigen programma samen. Je volgt dus alleen de talks en presentaties die interessant zijn voor jou en je business. Wel zo prettig.

Oh, en er zijn hapjes en drankjes. Dat maakt het makkelijker om nog even te netwerken met een heleboel andere e-commerceprofessionals.

Digital Marketing Live!

3 november 2020 | Amsterdam | vanaf €129

Digital Marketing Live! is veruit het grootste online marketing evenement in Nederland. Hoewel het vooral bezocht wordt door marketeers, kun je er als ondernemer ook heel wat leren. Zeker als er in jouw branche nog veel kansen liggen waarmee je de digitale markt kunt veroveren.

Met maar liefst 7 stages aan keynotes en presentaties, cases en workshops krijg je de nieuwste inzichten op het gebied van strategie, data en analytics, adverteren, social media en technologie. Kortom, er is altijd wat interessants te volgen. Op ieder moment van de dag.

#DMWF Europe 2020

24-25 november 2020 | Amsterdam & online | vanaf €249

Het Digital Marketing World Forum Europe 2020, logischerwijs afgekort tot #DMWF, wordt dit jaar gehouden in Amsterdam. Lekker dichtbij dus.

Op deze internationale conferentie kun je profiteren van de diepgaande kennis van vooraanstaande mensen bij de grootste merken ter wereld. Denk aan Adidas, New York Pizza, MasterCard, Unilever, Google, Forbes en ga zo maar door.

Zij nemen je mee in de wondere wereld van influencer- & social media marketing, data & digital experience, content marketing door middel storytelling en meer.

Bovendien is dit event een mooie kans om te netwerken. Als je er tenminste naartoe gaat in plaats van de presentaties te volgen via een livestream 😉

Zo.

Dat waren vijf interessante online marketing events in Nederland in 2020 (najaar). Events waar je als ondernemer naartoe kunt om op een begrijpelijke manier meer te leren over digital marketing. Evenementen waar je geïnformeerd en geïnspireerd wordt om aan de slag te gaan om je eigen website, social media of online advertenties te optimaliseren.

Naar welke events ga jij? Missen er volgens jou nog events op het gebied van online marketing waar je als ondernemer écht naartoe moet? Of ken je nog enkele handige (gratis) online cursussen? Laat het me weten in de reacties. Ik ben nieuwsgierig!

Recente blogs

15 september 2020
google ads advertentie extensies

Google Ads advertentie-extensies: een complete gids

De zoekresultatenpagina van Google is een digitale winkelstraat en je advertentie kun je zien als de winkelruit: dit is wat potentiële klanten als eerste zien. Het is ontzettend belangrijk dat potentiële klanten die langslopen ook daadwerkelijk naar binnen lopen en jouw winkel bezoeken. Maar door alle concurrentie die er de afgelopen jaren bij is gekomen, is dat steeds lastiger. Om je winkelruit zoveel mogelijk op te laten vallen, is het nodig om extra informatie te bieden en meer ruimte te pakken binnen de winkelstraat. En binnen je advertenties kan je dat doen met advertentie-extensies.
15 september 2020
redirects werken niet

Redirects in je nieuwe WordPress omgeving werken niet: zo los je ’t op

Huh? De redirects zijn goed toegevoegd in je schone WordPress omgeving, maar alleen de redirect naar de homepage werkt. De rest niet… Hoe kan dat nou? Of de redirects zouden allemaal moeten werken of er zou er geen één moeten werken. Zou je denken, toch? Tijdens de overname van het platform Marketingtermen.nl liepen we hier tegenaan en vonden we de oplossingen. En die wil ik graag met je delen.
15 september 2020
Google Ads kwaliteitsscore

Waarom de kwaliteitsscore er toe doet en hoe je ‘m optimaliseert

Adverteren op Google is de afgelopen jaren een stuk complexer geworden. Machine learning, algoritmisch bieden en automatisering zijn bijvoorbeeld niet meer weg te denken uit menig SEA-strategie. Maar naast al die complexe en geavanceerde onderwerpen is het soms ook belangrijk om terug te gaan naar de basis. En vandaag behandelen we een deel van die basis: de kwaliteitsscore binnen Google Ads.
15 september 2020
google web vitals

Google Web Vitals: handleiding voor dummies

Als je ook maar een beetje met SEO en online marketing bezig bent, dan heb je er de afgelopen tijd wel iets over gehoord of gelezen: De Google Web Vitals. Simpel uitgelegd: een initiatief van Google dat de gebruikerservaring van een website toetst aan de hand van een aantal kwaliteitseisen. Hoog tijd om jou daar alles over te vertellen.

Laat je e-mailadres achter en ik zorg ervoor dat jij zelf meer omzet en bezoekers gaat genereren !

Daniel Kuipers
Daniel Kuipers
Ik ben een online marketeer. Eentje met passie. Ik ben gek op social media, SEO en SEA. Kortom, het internet stroomt door mijn aderen.

4 Comments

 1. Steven schreef:

  Hi Daniel, samen met twee andere ondernemers organiseer ik op 5 september een Growth Masterclass in Tilburg. Meer informatie op https://spitssales.nl/growth-masterclass/ .
  Puur gericht op MKB-ondernemers die zelf aan de slag willen om zichzelf beter op de kaart te zetten bij hun toekomstige klanten.

  Groet Steven

 2. Multiply schreef:

  Top! Komt er ook nog eentje voor 2020?

  • Daniel Kuipers schreef:

   Dit staat voor de aankomende maand op de planning! Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief zal ik je hierover mailen wanneer het zo ver is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[Inclusief kortingscode]
[Inclusief kortingscode]