Zoeken
Menu

Het grote blok aan de rechterkant van het scherm.

Wanneer je een Google Mijn Bedrijf pagina hebt ben je automatisch ook te vinden in Google Maps en daarnaast zorgt dit voor meer bezoekers en meer exposure!

Oftewel, een echte no-go om hier niet mee aan de slag te gaan. En in dit artikel laat ik je zien hoe je een Google Mijn Bedrijf kan aanvragen en verifiëren.

Stap 1: Controleren of er al een Google Mijn Bedrijf pagina van je organisatie bestaat

Voordat je een Google Mijn Bedrijf pagina aan wilt vragen adviseer ik jou om eerst te controleren of er niet al een Mijn Bedrijf pagina van jouw organisatie bestaat. Google kan deze automatisch hebben gegenereerd of een collega kan ‘m al hebben aangevraagd.

Je kan dit controleren door in Google je bedrijfsnaam in te typen. Zie je aan de rechterkant een groot blok met jouw bedrijfsnaam? Dan bestaat de pagina al.

Zie je dit niet, ga dan naar Google Maps en typ daar je bedrijfsnaam in. Sta je daar ook niet tussen? Dan bestaat er nog geen Google Mijn Bedrijf pagina van jouw bedrijf.

Stap 2: Het aanvragen van je eigen Google Mijn Bedrijf pagina

Er zijn meerder manieren om een eigen Google Mijn Bedrijf pagina aan te vragen. Ik ga je nu alleen de makkelijkste en snelste manieren laten zien.

  • Ga naar https://www.google.nl/intl/nl/business/ en klik op ‘Nu starten’
  • Vul je bedrijfsnaam in en klik op ‘Volgende’
  • Vul al je bedrijfsgegevens juist in en klik op ‘Volgende’
  • Geef aan wat voor soort bedrijf je bent (Selecteer de juiste bedrijfscategorie) en klik weer op ‘Volgende’
  • (Optioneel)  Vul je telefoonnummer en je website in en klik op ‘Volgende’
  • Klik op ‘Doorgaan’ wanneer je een scherm ziet met als titel: ‘Je connectie met dit bedrijf verifiëren’
  • Klik op ‘Per post’ wanneer je een scherm ziet met als titel: ‘Kies een manier om te verifiëren’
Google Mijn Bedrijf verifiëren

Je Google Mijn Bedrijf pagina is aangevraagd. Maar hij is nog niet live te zien omdat hij nog niet geverifieerd is.

Binnen 2 weken wordt er nu een brief gestuurd naar het adres dat je hebt ingevuld. In de brief staat een code, deze code heb je nodig bij het verifiëren.

Stap 3: Google Mijn Bedrijf pagina verifiëren

Om je pagina te verifiëren heb je de code nodig die in de brief staat die Google naar je adres heeft verstuurd. Waar en hoe je de code moet invullen ga ik je nu uitleggen:

  • Ga naar https://www.google.nl/intl/nl/business/ en klik op rechtsboven op ‘Inloggen’
  • Klik op ‘Verificatiecode opgeven’ rechts naast de naam van je organisatie waar je de aanvraag voor hebt gedaan
  • Vul de code en en klik op ‘Verzenden’

Je Google Mijn Bedrijf Pagina is nu geverifieerd! Binnen enkele minuten is je pagina te zien in Google en binnen Google Maps. Vergeet niet om je Google Mijn Bedrijf pagina aan te vullen met foto’s, openingstijden en andere bedrijfsinformatie.

De volgende stap is het volledig benutten van je Google Mijn Bedrijf. En dat leg ik je hier uit: Google Mijn Bedrijf: 8 belangrijkste functionaliteiten op een rijtje

Dit artikel is geschreven op 1 februari 2018 en geüpdatet op 19 augustus 2021.

Waarom is het belangrijk om te controleren of er al een Google Mijn Bedrijf-pagina van mijn organisatie bestaat voordat ik er een aanvraag?

Het is belangrijk om dit te controleren omdat Google automatisch bedrijfspagina’s kan genereren op basis van beschikbare informatie. Als er al een pagina bestaat, kan deze mogelijk zijn aangemaakt door iemand anders binnen je organisatie of door Google zelf. Door te controleren voorkom je dubbele of verwarrende vermeldingen.

Wat gebeurt er als ik de verificatiecode niet binnen 2 weken ontvang na het aanvragen van mijn Google Mijn Bedrijf-pagina?

Als je de verificatiecode niet binnen 2 weken ontvangt, moet je contact opnemen met Google Mijn Bedrijf-ondersteuning voor verdere assistentie. Zorg ervoor dat het opgegeven adres correct is en dat er geen problemen zijn met de postbezorging.

Zijn er andere manieren om mijn Google Mijn Bedrijf-pagina te verifiëren, naast de methode met de verificatiecode per post?

Ja, er zijn ook andere verificatiemethoden beschikbaar, zoals telefonische verificatie of verificatie via e-mail, afhankelijk van de beschikbaarheid en de regio. Google zal je de beschikbare opties tonen tijdens het verificatieproces.

Wat zijn enkele tips om mijn Google Mijn Bedrijf-pagina optimaal te benutten nadat deze is geverifieerd?

Na verificatie is het belangrijk om je Google Mijn Bedrijf-pagina aan te vullen met relevante informatie, waaronder foto’s van je bedrijf, openingstijden, contactgegevens en een beschrijving van je diensten of producten. Moedig klanten ook aan om recensies achter te laten en reageer actief op deze recensies. Gebruik de functies van Google Mijn Bedrijf om evenementen, berichten en aanbiedingen te delen om de betrokkenheid te vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gestelde vragen over deze blog