Zoeken
Menu

Wie of wat is de IMU?

Mocht je bekend zijn in het vak Online Marketing, dan is er een grote kans dat je de IMU (Internet Marketing Universiteit) kent. Tonny en Martijn, de eigenaren van de IMU, zijn namelijk bekende online marketeers. In 2010 is Tonny begonnen met de Internet Marketing Universiteit waarmee hij ondernemers leert over online marketing. Later heeft Martijn zich hierbij aangesloten. Samen leiden ze de IMU, waarmee ze online marketingkennis delen in e-books, blogs, video’s, cursussen, podcasts en evenementen.

IMU Tonny Loorbach

De SEO-cursus: Meester In SEO van de IMU

We kunnen niet ontkennen dat Tonny en Martijn veel kennis in huis hebben op het gebied van SEO. Deze kennis hebben ze in een online cursus verpakt; de Meester in SEO-cursus. In deze cursus vertellen ze jou over het ultieme SEO-recept en beloven ze dat je hiermee een meester in SEO wordt. Dit klinkt allemaal erg mooi, maar is dit ook daadwerkelijk zo?

IMU Cursus Meester in SEO

Hoezo de Meester in SEO-cursus?

Daniël, de eigenaar van Online Marketing Agency, is gastblogger bij de Internet Marketing Universiteit. Dit betekent dat hij zo nu en dan ook zijn kennis deelt op website van de IMU. Doordat de IMU werkt met een beloningsstructuur mocht Daniel kosteloos een cursus uitzoeken.

Je raadt het al … dat werd uiteindelijk de Meester in SEO-cursus. Aan mij de uitgelezen kans om erachter te komen of de cursus het geld waard is.

Wat ga je leren van de Meester in SEO-cursus?

De onderwerpen die aan bod komen in de cursus zijn:

Ondanks de vele onderwerpen hebben Tonny en Martijn de cursus redelijk kort en concreet weten te houden. De cursus duurt ongeveer 7 uur en bestaat uit 12 modules en 57 lessen. Daarnaast krijg je een bonusvideo cadeau met het onderwerp ‘’10X je traffic’’.

De beloftes van de IMU

De belofte van de IMU luidt: ‘’Je kunt na het volgen van deze cursus zelfs een carrièreswitch maken en je geld verdienen als SEO-expert.’’ Deze uitspraak is in mijn ogen onjuist. Na het volgen van de cursus ben je geen SEO-expert, want dat word je pas wanneer je bekend raakt met de praktijk. Wel heb je na het volgen van de cursus een goede basis om eventueel een SEO-expert te worden.

De voor- en nadelen van de SEO-cursus

Voordat ik mijn ongezouten mening geef zal ik eerst de voor- en nadelen van de cursus toelichten.

Voordelen

  • Wat ik ideaal vond aan het platform is dat ik onbeperkt toegang had tot alle video’s van de cursus. Waar en wanneer ik maar wilde.
  • De cursus belicht alle belangrijke onderwerpen die te maken hebben met SEO in een overzichtelijke structuur.
  • Ik vind dat Tonny en Martijn complexe onderwerpen duidelijk uitleggen. Ze maken SEO begrijpelijk voor elk individu … dus ook voor de mensen die nog maar weinig kennis van online marketing hebben.
  • De IMU weet de theorie goed te vertalen naar de praktijk. Er wordt concreet verteld hoe je bepaalde SEO-factoren direct kan implementeren.

Nadelen

  • Als we het hebben over de nadelen, moet ik toegeven dat deze er nagenoeg niet zijn. Waar we niet omheen kunnen is de forse prijs van de cursus. Voor veel mensen kan dit wel een drempel zijn om de cursus te volgen.

Mijn ongezouten mening over de SEO-cursus. Is het de €997 waard?

Het is tijd voor mijn ongezouten mening. Want kan IMU haar belofte waarmaken? En ben ik echt een Meester in SEO geworden door het volgen van de cursus? Eerlijk is eerlijk, de IMU heeft een goede cursus neergezet. Het volgen van de cursus Meester in SEO geeft je een algemene indruk over hoe SEO werkt. Alle belangrijke onderwerpen worden aangekaart en op een duidelijke manier uitgelegd. Er is een overzichtelijke structuur met voldoende informatie over elk thema.

Maar nu de belangrijkste vraag van dit artikel :‘’Is de Meester in SEO-cursus €997 waard?’’
Dat ligt eraan wat je met de kennis doet. Neem je direct actie of laat je de kennis links liggen? Wanneer je direct actie neemt, is het zeker het geld waard. Met de kennis uit de cursus en een beetje geduld kun je jouw eigen of andermans Googleposities significant verbeteren, waarmee je het geld dubbel en dwars kan terugverdienen. Wanneer je uiteindelijk niets met de kennis doet, is het weggegooid geld.

Dus eigenlijk is de vraag: zorg jij ervoor dat de cursus het geld waard is?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gestelde vragen over deze blog