no cure no pay seo

7 redenen waarom je NOOIT voor No Cure No Pay SEO moet gaan

No cure no pay SEO komt voor mijn gevoel steeds vaker voorbij. Ik zie meer hierover op LinkedIn en ook leads vragen vaker of dit mogelijk is.

Ik ben van mening dat een écht goede SEO partij nooit no cure no pay SEO kan aanbieden en dat jij nooit in zee moet gaan met een partij die dit aan je probeert te verkopen.

En waarom dat zo is? Nou, daarvoor geef ik je 7 redenen.

Ps. Voordat ik dit artikel heb geschreven, heb ik even gegoogeld op ‘no cure no pay SEO’. De betrouwbaarheid en de ervaring die de websites uitstralen zeggen al genoeg.

Reden 1: Google verandert dagelijks haar algoritme

Het is inmiddels al lang bekend dat Google meerdere keren per jaar grote updates aan haar algoritme doorvoert. Maar wist je ook dat Google elke dag kleine updates uitvoert?

Omdat het algoritme constant wordt doorontwikkeld kan het maar net zo zijn dat een techniek, methode of strategie die eerst goed haar vruchten afwierp, je nu tegen kan gaan werken.

Denk aan een vorm van structured data of bepaalde soort backlinks.

Het is de taak van de SEO-specialist om hiervan op de hoogte te zijn en daarop op te anticiperen. Elk goede SEO-specialist weet dat er maar één ding niet verandert bij Google en dat is dat alles continu verandert.

Google update verlies verkeer

Reden 2: Concurrenten kunnen volledig de focus gaan leggen op SEO

Dit is misschien niet één van de beste redenen om te noemen, maar dit is er wel één die ik van dichtbij heb meegemaakt. Want een klant van mij zit in een niche waar eigenlijk maar vier grote, wereldwijde spelers zitten.

In een periode van twee tot drie maanden waren er twee spelers die ineens snel vindbaar werden op veel nieuwe zoektermen. Na wat research bleek dat ze veel content aan het schrijven waren en dat ze hun marketingteam hadden uitgebreid.

Wanneer jij niet diezelfde mogelijkheden en middelen hebt, lopen de concurrenten je links en rechts voorbij en moet je het slim gaan spelen.

En dan is je no cure no pay constructie erg leuk, maar dan ga je het alsnog verliezen.

Wat kan je met de google mijn bedrijf chat

Reden 3: Partijen die no cure no pay SEO aanbieden doen vaak te veel aan (verkeerde) linkbuilding

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO. Dat zal ik nooit ontkennen.

Maar helaas zijn er te veel online marketing bureaus of SEO partijen waarbij zoekmachine optimalisatie voor 80% of 90% uit linkbuilding bestaat. Ze werken vaak met gigantische eigen blognetwerken en houden Google op die manier voor de gek.

En wat gebeurt er als je stop met betalen? Dan worden alle links verwijderd en ben je dus ook je rankings kwijt.

Ook dit gebeurt bij no cure no pay partijen. In het verleden heb ik namelijk wat linkprofielen bekeken van leads die niet tevreden waren over hun no cure no SEO partij. En wat blijkt?

Veel slechte backlinks en veel backlinks die op slinkse manieren verborgen waren. Dit soort partijen werken ook namelijk wel eens met een geautomatiseerd systeem waarbij links niet langer dan een aantal weken of maanden online staan.

Zodat Google de links en hun kwaliteit net niet door kan hebben.

Reden 4: Goede SEO partijen kunnen aantonen dat ze goed werk leveren en hebben ambassadeurs die dit kunnen bevestigen

Een goede SEO partij kan aantonen dat hij goed werk levert door transparant en eerlijk te zijn. Zo ben ik bijvoorbeeld bezig met het schrijven van klantcases.

Het nadeel hiervan is dat vaak alleen de beste trajecten worden uitgekozen. En daarom vind ik dat elke partij zo goed is als het slechtst lopende traject.

Omdat ik weet wat ik waard ben mogen klanten altijd vragen om referenties en kan ik altijd cijfers laten zien die bewijzen dat ik goed werk lever. Persoonlijk vind ik dat elk bureau dat moet doen.

En als ik kan bewijzen dat ik een meerwaarde ben je voor organisatie en jou geld in het laatje breng, waarom moet ik dan op no cure no pay basis werken?

Nee. Je betaalt wat je afneemt! Zoals het hoort en dus hoeven we niet met een rare constructie te gaan werken.

klanten van online marketing agency

Reden 5: Partijen die no cure no pay aanbieden, geven ook vaak garanties

Dit betoog (een blogje kan ik het niet meer noemen, want daarvoor heb ik al te veel mijn passie laten spreken) had net zo goed ‘7 redenen waarom je nooit in zee moet gaan met SEO partijen die garanties beloven’ kunnen heten.

De redenen waarom, die heb je eigenlijk al gelezen:

  • Google verandert daarvoor te veel
  •  De SEO partijen focussen vaak te veel op (slechte) linkbuilding
  • Concurrenten kunnen gas geven

Oftewel, bedrijven die garanties bieden zijn voor mij eigenlijk ook één groot uithangbord waarbij staat ‘BLIJF HIER WEG’. Want ook dat zijn partijen die slecht werk leveren en niet werken volgens de richtlijnen van Google.

Daarnaast moet je ook eens de websites bekijken van bedrijven die dit aanbieden. Die stralen niet echt kennis, autoriteit en betrouwbaarheid. Kijk maar:

No cure no pay garantie

Reden 6: No cure no pay is vaak op basis van hoge posities in Google of bezoekers, niet op basis van klanten

Ik heb het al vaker gezegd, maar ik ga het nog een keer zeggen: hoge posities en meer bezoekers is nooit een doel, maar meer klanten en meer omzet is dat wel.

Bij organisaties die werken op basis van no cure no pay gaat het nooit om nieuwe klanten of meer omzet, het gaat altijd om een top 5 positie, top 10 positie of meer bezoekers.

En daar heb jij als klant helemaal niks aan. Waar jij wat aan hebt zijn meer klanten.

De no cure no pay partij kan dus alles uit de kast halen om maar hoger in Google te staan en om meer bezoekers binnen te halen. Maar als deze mensen vervolgens totaal niet relevant zijn voor je bedrijf dan is het alsnog weggegooid geld.

no cure no pay seo voorbeeld

Reden 7: Niet elke website / niche wordt geaccepteerd. Bedrijven kiezen dus vaak de ‘makkelijkere’ klanten uit

Vorige jaar raadde ik een ondernemer af (die op het gebied van SEO goed scoorde en in een erg competitieve branche zat) om met een no cure no pay partij in zee te gaan. Hij was wel heel nieuwsgierig (en ik ook), dus ik besloot ‘m wat vragen mee te geven en van wat tips te voorzien.

Na een leuk eerste gesprek ging de betreffende partij wat meer research doen. Wat blijkt?

De klant was met zijn website niet geschikt voor het traject dat ze aanbieden, maar ze wilden het wel proberen op een niet no cure no pay basis.

Lekker geloofwaardig is dat ;).

Recente blogs

26 mei 2020
seo scout suggest tool

SEO Scout Suggest: Ontdek nu nog meer nieuwe keywords

We hebben er weer één: een tool die je kan gebruiken voor een extra uitgebreide zoekwoordanalyse. Na AnswerThePublic, AlsoAsked, de zoekwoordentool van Malleo en de Entity Explorer, is de beurt aan de Keyword Suggestion Tool van SEO Scout.
26 mei 2020
verschil landingspagina en blog

Verschil landingspagina en blog: het ultieme antwoord

Het verschil tussen een landingspagina en een blog. Na ontelbare vragen erover, allerlei opmerkingen en het zo’n 348x te hebben uitgelegd (in de afgelopen week), dacht ik: hey, ik schrijf er eens een blog over. Dan is het voor eens en voor altijd duidelijk. En om het ultieme, allesomvattende antwoord daadwerkelijk te geven laat ik ook nog 7 andere SEO fanaten aan het woord. Beter wordt het niet, mensen.
18 mei 2020
youtube kanaal maken

YouTube kanaal maken in 8 simpele stappen [+ bonus tips]

Wist je dat YouTube de derde grootste zoekmachine ter wereld is en daarnaast ook het grootste videokanaal? Nu wel! Voor zowel persoonlijk en op zakelijk gebied is YouTube een krachtig middel. Met video kan je namelijk goed laten zien wie je bent, wat je in huis hebt en je kan er goed vindbaar door zijn in zowel YouTube als Google. Hoog tijd dus om je te vertellen hoe je een eigen YouTube kanaal aanmaakt.
7 mei 2020
Handleiding Zo voeg je iemand toe aan je YouTube kanaal

Handleiding: Zo voeg je iemand toe aan je YouTube kanaal

Om het voor mijn nieuwe klanten (en natuurlijk voor mensen die via Google bij dit blog zijn beland) makkelijk te maken, schrijf ik blogs over hoe ze mij (of iemand anders) het best kunnen toevoegen aan hun programma’s. Zodat ik zonder gedoe en zonder uitleg aan de slag kan gaan. En vandaag laat ik zien hoe je dat doet binnen een YouTube kanaal.

Laat je e-mailadres achter en ik zorg ervoor dat jij zelf meer omzet en bezoekers gaat genereren !

Daniel Kuipers
Daniel Kuipers
Ik ben een online marketeer. Eentje met passie. Ik ben gek op social media, SEO en SEA. Kortom, het internet stroomt door mijn aderen.

2 Comments

  1. Albagora schreef:

    Geweldige blog. Bent het hier echt totaal mee eens, meestal worden er goedkope trucjes gebruikt bij no cure no pay seo. Die eigenlijk geen resultaten opleveren voor de klant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[Inclusief kortingscode]
[Inclusief kortingscode]