Prompt

Betekenis: Prompt

Prompt is een technologie die wordt gebruikt in natuurlijke taalverwerking en kunstmatige intelligentie. Het is een specifieke tekst of zin die wordt gebruikt om een computerprogramma instructies te geven over wat het moet doen. In feite fungeert de prompt als een vraag of opdracht aan het programma, waarna het programma vervolgens probeert een zinvolle en relevante reactie te genereren op basis van de gegeven prompt.

Het belang van effectieve prompts

Dit concept wordt vaak gebruikt in chatbots, tekstgeneratiesystemen en andere toepassingen van kunstmatige intelligentie. Het idee is dat de kwaliteit en relevantie van de gegenereerde tekst afhankelijk zijn van de prompt die wordt gegeven. Een goed geformuleerde prompt kan leiden tot nuttige en informatieve antwoorden, terwijl een vage of verwarrende prompt mogelijk niet het gewenste resultaat oplevert.

Het gebruik van prompts is een belangrijk aspect van het trainen van taalmodellen zoals GPT-3, omdat ze helpen bij het sturen van het model om de gewenste output te produceren. Prompts kunnen variëren in complexiteit, van eenvoudige vragen tot gedetailleerde instructies, afhankelijk van het beoogde gebruik van het systeem.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency