Zoeken
Menu

Dus onze tip: bezoek in 2024 één van deze 8 interessante online marketing events. 

Daarmee ben je namelijk in één keer weer helemaal up to date en heb je vaak ook een hoop nieuwe ideeën, skills en contacten! 

21 maart 2024 | Amsterdam | Va. €568,70 (early bird) 

Friends of Search is het eerste grote online marketing events van 2024. Op 21 maart reizen alle SEO-liefhebbers naar de Kromthouthal in Amsterdam om zich te laten inspireren door de verhalen en tips van internationale specialisten. 

Ondertussen is er ook een gezellige walking dinner waarbij je aan je netwerk kunt werken én worden er wat awards uitgereikt voor de beste SEO- en SEA-cases. 

Moet je bij zijn! 

Frankwatching AI Marketing Event 

4 april 2024 | Utrecht | Vanaf €345 

Het nieuwe Frankwatching AI Marketing Events is één van de online marketing events waar we misschien wel het meest naar uitkijken. 
 
Met ChatGPT brak AI namelijk definitief door in het marketinglandschap. Elke week of elke dag kwamen er wel nieuwe toepassingen bij. 
 
Soms handig. Soms niet. 

Nu alle rook enigszins is opgetrokken is het dus een mooie tijd om eens te kijken hoe je AI nu écht effectief in kan zetten in je marketing en communicatie. 

Frankwatching Content Conference 

30 mei 2024 | ntb. | vanaf €345 (early bird) 

Na het succes van vorig jaar is er ook dit jaar weer een Frankwatching Content Conference

 Het thema? Back to basics. 

En dat is nodig ook, want met ChatGPT, DALL-E en Bard zien we al snel de bomen door het bos niet meer. 

Want hoe creëer je nu eigenlijk nog content? Moet je een andere strategie hanteren? En hoe kan AI je ondersteunen? 

Allemaal vragen waar je tijdens dit online marketing event antwoord op krijgt. Inclusief inspirerende keynotes en praktische expertsessies, zoals ze zelf zeggen. 

 Kortom, je hebt straks weer een goed gevuld rugzakje waarmee je nóg betere resultaten uit je content kunt halen. 

Emerce E-commerce Live!

5 juni 2024 | Amsterdam | vanaf €140 (early bird) 

Heb je een webshop? Laat die bestellingen op 5 juni dan even een dagje voor wat ze zijn en wip even langs bij Emerce E-commerce Live! in de Beurs van Berlage. 

Dit event is namelijk helemaal gericht op ondernemers en marketeers in de e-commerce (joh!) met een groot aantal sprekers van Google, PostNL, de Bijenkorf, Beter Bed, HelloTV, Etos en nog een stuk of 2349 andere bedrijven. 

Zij nemen je mee in hun case studies. Ze geven je stof tot nadenken. Tips. Tricks. Nieuwe inzichten. You name it. Er is altijd wel iemand met een sessie die perfect aansluit op je behoefte. 

Zeker weten. 

Emerce Digital Marketing Live! 

6 juni 2024 | Amsterdam | vanaf €140 (early bird) 

Het andere grote Emerce event waar je niet omheen kunt als online ondernemer of marketeer: Emerce Digital Marketing Live! 

Op donderdag 6 juni hebben meer dan 50 verschillende sprekers het in de Beurs van Berlage over zo’n beetje alle facetten van online marketing. 
 
Denk aan omnichannel optimalisaties. Denk aan het creëren van effectieve funnels. Denk aan online feedback. E-mail marketing. Chatbots. Data en analytics.  

Maar bijvoorbeeld ook benchmarking en het efficiënter maken van de processen in je bureau komen aan bod. 

Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of er staat een expert op één van de 6 stages over te praten. 

Tip: Zit je in een specifieke branche? Check dan ook zeker één van de Emerce events die bijvoorbeeld gericht zijn op retail, recruitment, fashion of de B2B sector! 

NIMA Marketing Day 

13 juni 2024 | Utrecht | vanaf €295 (early bird) 

De 8e editie van de NIMA Marketing Day editie wordt dit jaar gehouden op 13 juni. 

 Zoals altijd is DeFabrique in Utrecht op deze dag het decor van een gezellig en leerzaam events vol inspirerende sprekers van bekende merken. 

Welke? Dat weten we as we speak nog niet. 

Maar als we mogen uitgaan van de voorgaande edities, belooft het weer een leerzame (en gezellige!) dag te worden met echte topmarketeers die je alles vertellen over uiteenlopende marketingonderwerpen.  

Er zitten altijd wel wat interessante sessies voor je bij! 

DigiMarCon Amsterdam 

12-13 september 2024 | Amsterdam | vanaf €578,09 (virtueel vanaf €156,08) 

DigiMarCon Amsterdam is misschien wel het grootste onbekende online marketing event van het land. 

 Dat komt misschien wel door het internationale karakter. Vanuit heel Europa reizen marketeers en digital entrepreneurs naar onze hoofdstad af om dit event te bezoeken. 

En niet zonder reden, want er stonden in het verleden grote namen van onder andere Salesforce, Semrush en Amazon Web Services op het podium om je te inspireren en uit te dagen. 

Goed, wij Nederlanders en Belgen zitten dus lekker dichtbij en dat maakt het een stuk makkelijker om dit 2-daagse event te bezoeken. 

Shopping Today 

10 oktober 2024 | Utrecht | n.t.b. 

Shopping Today is het jaarlijks terugkerende evenement van thuiswinkel.org. 

Dit jaar verzamelen webshopeigenaren, marketing managers en marketeers zich op 10 oktober in DeFabrique in Utrecht voor een gezellige en nuttige kennisdag. 

Meer dan 70 topsprekers uit verschillende sectoren bereiden je met hun inspirerende sessies voor op de digitale toekomst. 

Een must voor de e-commerce ondernemer! 

En nog meer online marketing events in 2024

En er zijn natuurlijk nog veel meer online marketing events in 2024. De Webwinkel Vakdagen, bijvoorbeeld. Emerce Conversion & Analytics. Of het SocialToday event van Frankwatching. 

Kun je ook allemaal zeker heen!

Hoe kies ik het meest geschikte online marketing event voor mijn specifieke behoeften en expertise?

Kies een evenement dat specifiek gericht is op jouw vakgebied, zoals e-commerce of content marketing. Bekijk ook het niveau van de sprekers, het programma en de beoogde doelgroep van het evenement om te bepalen of het overeenkomt met je ervaring en interesses.

Zijn er vroegboekkortingen beschikbaar voor sommige van deze evenementen en hoe kan ik hiervan profiteren?

Ja, veel van deze evenementen, zoals IMU Live en Frankwatching Content Conference, bieden ‘early bird’ kortingen aan. Deze kortingen zijn vaak beschikbaar voor een beperkte periode voorafgaand aan het evenement, dus het is aan te raden om je zo vroeg mogelijk te registreren en de officiële websites van de evenementen te raadplegen voor details.

Hoe onderscheidt een meerdaags evenement zoals IMU Live zich van eendaagse evenementen in termen van inhoud en ervaring?

Een meerdaags evenement, zoals IMU Live, biedt vaak een diepgaandere duik in specifieke onderwerpen met meerdere sessies en workshops, en biedt ook meer gelegenheid tot netwerken. Daarnaast hebben ze vaak een breder scala aan sprekers en thema’s, wat zorgt voor een uitgebreide leerervaring.

Welke netwerkmogelijkheden bieden deze evenementen voor startende ondernemers in de online marketingbranche?

De meeste van deze evenementen bieden uitgebreide netwerkmogelijkheden, zoals pauzes tussen de sessies, lunch- en dinerbijeenkomsten en speciale netwerkzones. Voor startende ondernemers zijn deze momenten ideaal om contacten te leggen, advies te vragen en potentiële samenwerkingen te verkennen.

6 reacties op “8 interessante online marketing events in 2024

    1. Dit staat voor de aankomende maand op de planning! Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief zal ik je hierover mailen wanneer het zo ver is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gestelde vragen over deze blog