Met deze kanalen haalde ik 100+ leads binnen in 2019

Met deze kanalen haalde ik 100+ leads binnen in 2019

Het jaar 2019 is inmiddels bijna afgelopen en ik vond het tijd om terug te blikken. Één van de dingen waar ik persoonlijk heel trots op ben is het aantal klanten en leads dat ik in het eerste jaar fulltime ondernemen heb binnengehaald.

Dat waren er in een jaar tijd namelijk meer dan honderd.

Waren dat allemaal geweldige leads? Nee. Zaten er ook fantastisch leads tussen? Absoluut.

Aangezien ik graag mijn geheimen met je deel, vertel ik je in dit artikel welke kanalen en welke manieren ik heb gebruikt om tot dat aantal te komen.

En ja, ik weet dat het misschien niet heel slim is om dit zo open en bloot prijs te geven, maar misschien kan jij er wat van leren en jouw business naar een hoger niveau brengen.

Voordat we beginnen

Om onduidelijkheden te voorkomen, wil ik eerst even dieper ingaan op wat ik een lead vind. Een lead is iemand die interesse in mij en mijn bedrijf toont en wellicht een samenwerking tussen beide partijen ziet zitten.

Een lead kan dus klant worden, maar ook afzien van een samenwerking omdat het niet klikt of omdat de prijs bijvoorbeeld te hoog is.

In 2019 heb ik al mijn leads op twee manieren bijgehouden:

  • Het meten van online conversies
  • Het registreren van offline leads

De online leads hebben binnen mijn website één van de volgende handelingen uitgevoerd:

  • Het klikken op het e-mailadres
  • Het klikken op het telefoonnummer
  • Het invullen van het contactformulier
  • Het invullen van de gratis SEO-scan die ik aanbied op mijn pagina

En nee, ik tel nieuwsbrief aanmeldingen niet mee als leads. Die laat ik dus buiten beschouwing.

Offline leads zijn, om het voor iedereen makkelijk te maken, leads die niet direct via mijn website zijn binnen gekomen. Dus eigenlijk gewoon alle overige leads.

conversies analytics

Het aantal conversie dat ik heb binnengehaald in 2019

Ik ga volledige openheid van zaken geven. Vandaag, 8 december, zijn dit de conversie op mijn website:

  • Het contactformulier op mijn website is 51 keer ingevuld
  • De SEO-scan is 22 keer ingevuld.
  • 11 mensen hebben op het telefoonnummer geklikt
  • 14 mensen hebben op het mailadres geklikt.

In totaal betekent dat dus 98 conversies (Dit artikel heb ik in anderhalve week geschreven en de teller staat eigenlijk al weer op 101).

Naast de online conversies, heb ik in 2019 ook redelijk wat offline leads binnen gehaald. Ook die zijn via verschillende kanalen binnen gekomen.

behaalde doelen

De kanalen en het aantal leads die ze voor mij binnenhaalde

Ik heb alle offline en online kanalen in een tabel gezet, zodat je precies weet waar mijn leads vandaan zijn gekomen.

Kanaal (On- en offline)Aantal leads
IMU event3
Zoekmachine optimalisatie – bloggen (Google)82
Zoekmachine optimalisatie – bloggen (Bing)3
Direct15
Referrals (links en gastblogs)5
Mijn bestaande netwerk (mensen die ik ken van voor het ondernemerschap)4
Open Coffee’s3
Partners (webdesign bureau’s, andere online marketing specialisten, etc.)10
Leads via bestaande klanten (mond-tot-mond)5
LinkedIn3
Facebook0
Ondernemersnetwerk BIZ (net mee gestart)1
Totaal:

134

Het mooie van dit aantal leads is dat ik hierdoor precies weet welke leads via welke boodschap en via welk kanaal zijn binnengekomen.

Daarnaast weet ik nu ook van welke doelgroep ik het meest gelukkig word en waar ik de meeste energie van krijg en -belangrijker nog- welke kanalen zij voornamelijk gebruiken.

Dan kan ik mooi mijn website, mijn boodschap en mijn communicatie in 2020 daarop aanpassen.

Kleine disclaimer: de offline leads zijn allemaal heel zuiver. Wanneer we het over de online leads hebben dan kan het best zo zijn dat iemand twee keer contact heeft opgezocht door bijvoorbeeld het telefoonnummer aan te klikken en een bericht te versturen. Om die reden verwacht ik dat het precieze aantal leads lager ligt dan 134.

Conclusie

Dit artikel is absoluut niet om te pochen. Want een berg aan leads brengt ook een berg werk met zich mee. Iedereen heb ik netjes te woord gestaan. Het overgrote deel heb ik fysiek gesproken en ik heb veel voorstellen geschreven.

Dit heeft mij ontzettend veel tijd gekost, maar daardoor heb ik nog veel meer geleerd over mijn doelgroep, mijn business en mezelf.

En nu op naar een nog beter 2020 :).

Recente blogs

17 januari 2020
answerthepublic review

AnswerThePublic review: Inspiratie voor je content (strategie)

In 2018 veroverde AnswerThePublic de wereld van SEO en content. Met één druk op de knop kan je honderden, zo niet duizenden onderwerpen, zoekwoorden en tussenkopjes bepalen. Inmiddels zijn er meerdere concurrenten ontstaan, maar die werken allemaal net even anders en AnswerThePublic is toch nog steeds marktleider. Aangezien ik vind dat elke ondernemer en marketeer de tool moet kennen, is het hoog tijd om jou er alles over te vertellen.
17 januari 2020
Handleiding toevoegen Google ads

Handleiding: Zo voeg je iemand toe aan Google Ads (voorheen Adwords)

Om het voor mijn klanten (en natuurlijk voor mensen die via Google bij dit artikel zijn beland) makkelijk te maken, schrijf ik blogs over hoe ze mij (of iemand anders) het best kunnen toevoegen aan hun Google Tools. En vandaag laat ik zien hoe je dat doet binnen Google Ads (voorheen Google Adwords).
8 januari 2020
q4 2019 marktaandeel social media

Q4 2019: Marktaandeel social media in Nederland en Europa

De rook (van het vuurwerk) is opgetrokken. We hebben onze katers weer uitgeslapen en elkaar het allerbeste gewenst voor dit jaar. Inmiddels ben je ‘s avonds weer in de sportschool te vinden om het vetlaagje van die paar extra oliebollen weg te werken en terwijl je op de loopband rent denk je: ‘Goh, hoe zou het staan met het marktaandeel van de social media in Nederland en Europa?’ Nou, daar hebben we weer naar gekeken en dus kun je het antwoord gewoon hier weer vinden.
3 januari 2020
Mijn ervaringen met Fiverr na 50 opdrachten

Mijn ervaringen met Fiverr na 50 opdrachten

Je kent mijn blog illustraties wel toch? Het maken daarvan besteed ik uit via Fiverr. Aan Prodesign47 om precies te zijn, een designer uit Pakistan. Fiverr is perfect voor dit soort zaken. Het is goedkoper om het via Fiverr uit te besteden, dan bijvoorbeeld iemand in Nederland in te huren. En het wordt ook nog eens binnen no-time opgeleverd. Aangezien ik vind dat ook jij kennis moet maken met Fiverr, is het hoog tijd om mijn ervaringen na 50 opdrachten met je te delen.

Laat je e-mailadres achter en ik zorg ervoor dat jij zelf meer omzet en bezoekers gaat genereren !

Daniel Kuipers
Daniel Kuipers
Ik ben een online marketeer. Eentje met passie. Ik ben gek op social media, SEO en SEA. Kortom, het internet stroomt door mijn aderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *