Zoeken
Menu

Het adverteren op Marktplaats klinkt misschien gek – de bezoekers zijn toch op zoek naar tweedehands spullen? Dit is een aanname! Bezoekers op Marktplaats zijn gewoon op zoek naar producten … en dus ook nieuwe producten.

Dus, tijd om te beginnen met adverteren. Wat voor opties zijn er? Je kan naar de Admarkt gaan op Marktplaats zakelijk óf je gaat gelijk naar de Pro Admarkt. Wij leggen het je uit.

Een marktplaats account aanmaken

Onder het mom van “open deuren intrappen”: je hebt een Marktplaats-account nodig. Klink logisch, maar toch. Dus we gaan naar marktplaats.nl. Bovenaan het scherm zie je “Inloggen” staan. Klik hierop, maak je account aan en presto. Het geeft je zelfs de optie om dit via Google of Facebook te doen, mocht je dat willen.

Marktplaats homepage

Een Marktplaats (Pro) Admarkt account aanmaken

Om een stapje verder te gaan, gaan we nu naar de zakelijke kant van Marktplaats: https://www.marktplaatszakelijk.nl/. Op Marktplaats Zakelijk kan je kiezen uit: “Auto’s adverteren” of “Producten en diensten adverteren”. Wij gaan voor laatstgenoemde in dit voorbeeld. Klik op “Direct starten”. Hier zie je een tweetal opties: Standaard en Pro.

marktplaats-adverteren

Klik je op “Start met standaard”, dan maak je een normaal Marktplaats-account aan waar je op kan adverteren. Dit noemen ze de “Admarkt”, maar het is niets speciaals.

Klik je op Start met Pro, dan word je naar het een scherm met twee opties gebracht:

marktplaats pro adverteren

Als je op de linker knop klikt (“Registreer direct”), opent er een nieuw venster en kan beginnen met het invullen van je gegevens. Zorg ervoor dat je alles klaar hebt staan en ingevuld hebt. Voor meer informatie over Marktplaats adverteren, verwijs ik je graag naar onze andere Marktplaats Adverteren blog!

Hoe kan ik upgraden naar de Marktplaats Pro Admarkt?

Je kunt eenvoudig upgraden naar Marktplaats Pro Admarkt op de website. Ook als je al een Admarkt-account hebt. Je vult je gegevens in en gaat akkoord met de voorwaarden. Dit proces gaat heel wat sneller als je je KvK-nummer klaar hebt liggen.

Als je geen zin hebt om door meerdere schermen heen te klikken of gewoon liever iemand spreekt, kun je ook even bellen met de ondernemers-helpdesk. Die is gratis!

marktplaats admarkt

Dus nu weet je hoe je een Marktplaats Admarkt en een Marktplaats Pro Admarkt account aanmaakt. De volgende stap: Je advertenties live zetten! Mocht je daar nog hulp bij nodig hebben (of bij één van de andere stappen van adverteren op de Marktplaats Pro Admarkt), neem dan gerust contact met ons op!

Dit artikel is geschreven op 28 september 2022 en is op 20 oktober 2023 geüpdatet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gestelde vragen over deze blog