Handleiding: Hoe maak je een account aan voor Marktplaats Adverteren?

Geplaatst op 29 april 2022 door Lucien de Sévaux

Marktplaats Admarkt biedt je de mogelijkheid om eenvoudig en doelgericht te adverteren op Marktplaats. Daarmee vergroot je bijvoorbeeld je naamsbekendheid, verhoog je het aantal bezoekers van je webshop en stimuleer je directe verkopen.

Het adverteren op Marktplaats klinkt misschien gek – de bezoekers zijn toch op zoek naar tweedehands spullen? Dit is een aanname! Bezoekers op Marktplaats zijn gewoon op zoek naar producten … en dus ook nieuwe producten.

Dus, tijd om te beginnen met adverteren. Wat voor opties zijn er? Je kan naar de Admarkt gaan op Marktplaats zakelijk óf je gaat gelijk naar de Pro Admarkt. Wij leggen het je uit.

Een marktplaats account aanmaken

Onder het mom van “open deuren intrappen”: je hebt een Marktplaats-account nodig. Klink logisch, maar toch. Dus we gaan naar marktplaats.nl. Bovenaan het scherm zie je “Inloggen” staan. Klik hierop, maak je account aan en presto. Het geeft je zelfs de optie om dit via Google of Facebook te doen, mocht je dat willen.

Marktplaats homepage

Een Marktplaats (Pro) Admarkt account aanmaken

Om dat stapje verder te gaan, gaan we nu naar de zakelijke kant van Marktplaats: https://www.marktplaatszakelijk.nl/. Op marktplaatszakelijk kan je kiezen: Ben je een automotive admarkt handelaar of ben je een ondernemer? Wij gaan voor ondernemer in dit voorbeeld. Voor ondernemer, klik je op “Ondernemers”. Hier zie je een aantal opties: Marktplaats standaard, Marktplaats Pro, Marktplaats Uitbesteden en het Kenniscentrum.

Marktplaats adverteren opties

Klik je op “Standaard”, dan maak je een gewoon marktplaats account aan waar je op kan adverteren. Zoals normaal. Dit noemen ze de “Admarkt”, maar het is niets speciaals.

Klik je op Pro, dan wordt je naar het een scherm met twee opties gebracht:

marktplaats account upgraden

Als je op de linker knop klikt (“Begin meteen met Pro”), scrolt het scherm naar beneden en kan je gaan bellen. Leuk als je haast hebt, maar jij bent een ondernemer en kan het zelf doen. We gaan voor de rechterknop.

Je komt in het volgende scherm terecht en hier kan je je gegevens invullen. Als je al een Marktplaats account hebt, wordt dit je makkelijker gemaakt. Zorg ervoor dat je alles klaar hebt staan en ingevuld hebt. De enige belangrijke keuze die je moet maken is welk pakket je wilt hebben: 5,00 per maand of 100,00 per maand. Voor een overzicht van de twee pakketten, lees ons andere Marktplaats Adverteren blogje!

Druk op het laatste scherm op de laatste knop en je kan beginnen met Marktplaats adverteren op de Pro Admarkt!

Hoe kan ik upgraden naar de Marktplaats Pro Admarkt?

Je kunt eenvoudig upgraden naar Marktplaats Pro Admarkt op de website. Ook als je al een Admarkt account hebt. Je vult je gegevens in en gaat akkoord met de voorwaarden. Dit proces gaat heel wat sneller als je je KvK-nummer klaar hebt liggen.

Als je geen zin hebt om door meerdere schermen heen te klikken of gewoon liever iemand spreekt, kun je ook even bellen met de ondernemers-helpdesk. Die is gratis!

Dus nu weet je hoe je een Marktplaats Admarkt en een Marktplaats Pro Admarkt account aanmaakt. De volgende stap: Je advertenties live zetten! Mocht je daar nog hulp bij nodig hebben (of bij één van de andere stappen van adverteren op de Marktplaats Pro Admarkt), neem gerust contact met ons op!

Geschreven door: Lucien de Sévaux Basketbalfanaat en wijnliefhebber die precies weet wat elk getalletje voor jou betekent en daardoor zien ook zijn resultaten er doorgaans uit om door een ringetje te halen. Yes, pun intended.
ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meest gestelde vragen over deze blog

Kort antwoord: Hangt ervan af! Marktplaats biedt meerdere prijzen en abonnementen, en welke je wilt is compleet afhankelijk van wat je precies wil doen op de site. Het grootste verschil tussen abonnementen zit ‘m in transactiekosten per product, dus daar moet je zelf even voor gaan rekenen.

Daarnaast zijn er ook kosten betrokken bij het hebben van daadwerkelijke advertenties – Marktplaats hanteert een CPC-model, wat betekent dat je een paar cent betaalt per keer dat iemand op je advertentie klikt.

Een advertentie plaatsen op Marktplaats is zo gedaan en redelijk intuïtief. Als je bent ingelogd kan je gaan naar “Mijn profiel” en vervolgens naar “Ga Naar Marktplaats Pro”. Daar wordt je stap voor stap uitgelegd hoe je begint met adverteren.

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency