Zoeken
Menu

In dit artikel bespreken we acht alternatieven voor Google Analytics. Of je nu een kleine ondernemer bent of een marketingprofessional, deze tools kunnen je helpen om inzicht te krijgen in je website en betere beslissingen te nemen op basis van die gegevens.

Waarom overstappen op alternatieven voor Google Analytics?

Google Analytics is al jaren een populaire tool voor het bijhouden van websiteprestaties. Maar er zijn verschillende redenen waarom je misschien op zoek bent naar alternatieven. Hier zijn er een paar:

  • Google Analytics is gratis, maar dat betekent niet dat er geen kosten aan verbonden zijn. Om de tool effectief te kunnen gebruiken, moet je veel tijd besteden aan het instellen en aanpassen van je account;
  • Google Analytics heeft veel functies en kan soms overweldigend zijn voor beginners;
  • Google Analytics is niet de enige tool die er is en er zijn andere opties beschikbaar die beter bij je behoeften kunnen passen.

Zoek niet verder! Hier zijn 8 opties die je kunt overwegen.

1. Piwik PRO

Piwik PRO is een privacyvriendelijk platform dat de beschikbaarheid van data garandeert en gebruikers de controle geeft over hun data. Dit platform biedt inzicht in verkeer en conversies en stelt bedrijven in staat om gepersonaliseerde rapporten te genereren. 

2. Matomo

Matomo is een open source-analyseplatform dat vergelijkbaar is met Google Analytics. Het biedt uitgebreide rapporten en inzicht in verkeer, gebruikers en conversies. Matomo staat bekend om de gebruiksvriendelijke interface en de flexibiliteit om aan specifieke behoeften te voldoen. 

3. Adobe Analytics 

Adobe Analytics is een van de meest uitgebreide web analytics-platformen op de markt. Het biedt geavanceerde functies zoals predictive analytics, real-time data en integratie met andere Adobe-producten. Het is echter ook een van de meest complexe en duurste alternatieven voor Google Analytics. Dat kan een nadeel zijn!

4. Clicky 

Clicky is een real-time website-analyseplatform dat gemakkelijk te gebruiken is en inzicht biedt in verkeer, gebruikers en conversies. Het biedt ook uitgebreide rapporten en de mogelijkheid om alerts in te stellen voor specifieke gebeurtenissen. 

5. Mixpanel 

Mixpanel biedt geavanceerde analysemogelijkheden zoals functies voor gebruikerssegmentatie en push-notificaties. De pricing is gebaseerd op “Starter”, “Growth” & “Enterprise” met voor ieder een bijpassend bedrag per maand waarbij “Starter” gratis is.

6. Heap 

Heap is een web analytics-oplossing die inzicht biedt in gebruikersinteracties met je website. Het biedt real-time data en de mogelijkheid om gebeurtenissen op te sporen en te analyseren zonder codering of tag management. 

7. Woopra 

Woopra is een real-time analyseplatform dat zich richt op gebruikerssegmentatie en gedragsanalyse. Het biedt uitgebreide rapporten en de mogelijkheid om gebruikers te volgen over verschillende apparaten en kanalen. 

8. GoSquared 

GoSquared is een real-time analyseplatform dat zich richt op klanttevredenheid en conversieoptimalisatie. Het biedt uitgebreide rapporten en inzicht in verkeer, gebruikers en conversies, en stelt bedrijven in staat om snel op trends en gebeurtenissen in te spelen. 

Voor welk alternatief moet ik nu gaan?

Kortom: er zijn veel alternatieven beschikbaar voor Google Analytics, elk met hun eigen unieke functies, voordelen en nadelen. Het is van belang dat je jouw specifieke behoeften en doelen goed in kaart brengt. Of je nu op zoek bent naar een privacyvriendelijke oplossing, real-time data of geavanceerde analysefuncties. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen over welk alternatief het beste bij jou past.

Kan ik meerdere tools tegelijk gebruiken voor het bijhouden van websiteprestaties?

Ja, het is mogelijk om meerdere tools tegelijk te gebruiken voor het bijhouden van websiteprestaties. Dit kan echter tot extra kosten leiden en kan ook de analyse en interpretatie van gegevens ingewikkelder maken.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een alternatief voor Google Analytics?

Het gebruik van een alternatief voor Google Analytics kan meer gedetailleerde gegevens opleveren, betere privacybescherming bieden en betere functionaliteit bieden voor specifieke bedrijfsbehoeften.

Welke tool is het beste voor grotere ondernemingen?

Voor grotere ondernemingen is Adobe Analytics een goede keuze vanwege de geavanceerde functies en mogelijkheden om gegevens op grote schaal bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gestelde vragen over deze blog