Zoeken
Menu

Design, SEO, onderhoud en techniek. Allemaal onderdelen waar jouw affiliate webshop goed op moet scoren. Wil je een affiliate webshop laten maken of wil je tips en trucs om geld te verdienen met jouw affiliate webshop? Neem dan contact met ons op of lees verder!

Het begint met het design

Een goed en doordacht design is ontzettend belangrijk. Niet alleen moet het design er mooi uitzien, het moet de bezoeker door het aankoopproces leiden. Het moet sturen op het doen van aankopen en het moet een indruk achterlaten op de bezoeker. Daarnaast wil je ook een mooi design om je te onderscheiden van je concurrenten.

Mobile-first affiliate webshop

Het overgrote deel van de zoekopdrachten worden gedaan op smartphones en tablets. Daar moet het ontwerp van je website ook op worden gebaseerd. Het begint allemaal met de smartphone en niet meer met de desktop. Een responsive website is niet meer voldoende.

Dit zorgt ervoor dat het design er compleet uit komt te zien. Een responsive website wordt als volgt gemaakt: er worden eerst wireframes gemaakt, vervolgens wordt het design gemaakt en vervolgens wordt de website gebouwd. Als de website er op de desktop goed uitziet worden er allerlei elementen aangepast en verwijderd zodat het design er ook op de smartphone goed uitziet. Bij een mobile-first design is dat anders. Er wordt gestart met het kijken naar de meest essentiële elementen van de website. Deze worden in de wireframes en het design verwerkt. Vervolgens worden er elementen toegevoegd om de website ook op de desktop er mooi uit te laten zien.

De techniek van een affiliate webshop

De technieken, koppelingen en vergelijkscripts binnen de affiliate marketing wereld veranderen vaak. Daarom is het ontzettend belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Je wilt natuurlijk niet dat je webshop na een paar weken kapot gaat of dat er iets mis gaat met het bijhouden van je verkopen.

Wanneer we het hebben over de laatste technieken gaat het vooral over de geautomatiseerde koppelingen en complexe vergelijking-scripts van affiliate programma’s zoals: Daisycon, Tradedoubler, Zanox en Tradetracker.

SEO, oftwel de vindbaarheid binnen Google

Dat je affiliate webshop volledig is ingericht en werkt is stap 1. Maar vervolgens moet je er ook voor zorgen dat jouw WordPress webshop goed scoort in Google. Ruim 80% van alle bezoekers klikt op de eerste zoekresultaat. Daarom betekent deze befaamde eerste plek meer verkopen en dus meer omzet.  SEO bestaat uit meerdere onderdelen: techniek, content, autoriteit, conversie optimalisatie en webstatistieken. Wil je dat ik je ga helpen bij het beter vindbaar maken van je affiliate shop? Lees dan meer over mijn online marketing advies! 

Het onderhoud van je affiliate shop

Zoals ik hierboven al aangaf gaan de ontwikkelingen binnen de affiliate wereld ontzettend snel. Door het missen van een update of door een aanpassing vanuit het affiliate programma kan het maar zo zijn dat je affiliate webshop niet meer werkt. Bij regelmatig onderhoud en bij het regelmatig uitvoeren van updates zorg je ervoor dat je website snel is, en veilig! Dat is ook nog eens goed voor je SEO!

Wil je meer weten over het het beginnen van een affiliate webshop? Neem dan contact met mij op!

Meest gestelde vragen over deze blog

Wat is een affiliate webshop?

Een affiliate webshop is een online winkel waarbij je producten van derde partijen promoot. Als een klant via jouw link een product koopt, ontvang je een commissie van de verkoper.

Hoe vind ik partners voor mijn affiliate webshop?

Een belangrijke vraag is hoe je partners of adverteerders kunt vinden die bij je webshop passen. De makkelijkste manier om dit te doen is via een affiliate marketplace waar je je kunt aanmelden om toegang te krijgen tot verschillende affiliate programma’s.

Hoe genereer ik verkeer naar mijn affiliate webshop?

Methoden zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO), content marketing, en sociale media marketing zijn belangrijk om te gebruiken voor het aantrekken van verkeer.

OMA's laatste reviews

Review Sylvia Bruning
"Inmiddels werk ik al een paar jaar met OMA samen naar volle tevredenheid. Ze denken met me mee en nemen me werk uit handen. Ik heb daadwerkelijk meer leads en wordt beter gevonden via het internet. Dankjewel OMA! "
Sylvia Bruning • Eigenaar - LEID MET LEF
Review John Giezen
"Daniël Kuipers = SEO. Ik heb bij Daniël een op maat gemaakte zeer professionele Online Marketing inhouse training gevolgd. De training geeft je alle bagage om daarna zelf een vliegende start te maken op al een uiterst hoog online marketing level. Ik heb genoten van deze kwaliteitstraining gegeven door een zeer kundige prettige persoonlijkheid."
John Giezen • Head Marketing & Communications - NIZO
Review Paul van Rijn
"Wij leerden Daniel kennen als een bevlogen ondernemer. Doordat wij nog onbekend waren met deze vorm van naamsbekendheid maken was het prettig dat Daniel ons hier bij de hand heeft genomen. Door de maandelijkse rapportages van en contacten met hem kregen wij al snel meer gevoel bij het geheel."
Paul van Rijn • Oprichter BVR Advies
Review Furkan
"Onze samenwerking verloopt zeer aangenaam. We hebben de flexibiliteit om regelmatig te overleggen en aanpassingen te maken wanneer dat nodig is, om het maximale rendement uit onze advertenties te halen."
Furkan • Eigenaar MP Brows
Review Marieke Stuivenberg
"Bij Tesqua helpen we graag mensen met het behalen van hun sportieve doelen. Dit doen we vanuit onze strategie “verrassend persoonlijk & verrassend veelzijdig”. Zo zijn we in contact gekomen met OMA. Op een enorme persoonlijke manier helpen Daniel en het team van OMA ons om onze digitale doelstellingen te behalen."
Marieke Stuivenberg • Eigenaresse Tesqua
Review Rutger Sikma
"OMA heeft ons uitstekend geholpen met het opzetten van Google Analytics 4 en reporting (Looker Studio) voor onze websites voor tweedehands machines. Op een proactieve en inspirerende manier. Door deze oplossing kunnen wij onze websites op goed monitoren en aanpassen als dat nodig is."
Rutger Sikma • Project Manager E-commerce
Review Simonette Wiesman  
"Intussen drie opdrachten met Daniel en het team van Online Marketing Agency vervuld. Ik ben iedere keer erg blij met de servicegerichte aanpak, verregaande SEO expertise en overzichtelijke aanpak. Daarnaast gewoon een superfijn team om mee samen te werken. Dank voor jullie hulp! "
Simonette Wiesman   • Sr. Communicatieadviseur a.i. bij Laurens - Marcom manager - merkspecialist - Projectmanager
Review Jasper LeSuis
"Daniël (samen met zijn snel groeiende team) is een pareltje binnen de online marketing wereld! Vol kennis, enthousiast, gedreven, resultaat gericht en gewoon een hele fijne vent. Ik ben blij dat we al een tijd samen werken aan de online marketing van https://viavector.eu/nl/."
Jasper LeSuis • Eigenaar ViaVector
Review Radaradvies
"OMA in 3 woorden vanuit ons perspectief: objectief (en optimistisch), multidisciplinair (en moedig) en aandachtig (en adrem). Sinds we samenwerken met OMA hebben we een deskundige partner die ons aan de hand meeneemt in de online SEO wereld.  "
Radaradvies •
Review Andante Orgels
"Hele goede ervaringen met OMA. Sinds dat wij onze online marketing hebben uitbesteed aan Daniël Kuipers, Nicole en de rest van zijn team, boeken we meer resultaat. Een bedrijf met kennis van zaken. Wij bevelen OMA van harte aan! Andante Orgels. "
Andante Orgels •
Review Paul Stam
"Daniel is een echte specialist, zijn kennis is enorm. Wat hij doet is aantoonbaar terug te zien in onze traffic en interactie op de website. En met zijn transparante, methodische maar vooral proactieve manier van werken levert hij ook service. Een super partner om mee samen te werken!"
Paul Stam • Marketing Manager - Lassie
Review Helmert van Reenen
"Prettig samengewerkt met OMA! Specialisten in hun vakgebied! "
Helmert van Reenen • Eigenaar en artdirector Mooimerk
Contact met OMA