Affiliate webshop beginnen

Denk je er over na om zelf een affiliate webshop te beginnen die winstgevend is? Daar kan ik je alles over vertellen! Design, SEO, onderhoud en techniek. Allemaal onderdelen waar jouw affiliate webshop goed op moet scoren. Wil je een affiliate webshop laten maken of wil je tips en trucs om geld te verdienen met jouw affiliate webshop? Neem dan contact met ons op of lees verder!

Het begint met het design

Een goed en doordacht design is ontzettend belangrijk. Niet alleen moet het design er mooi uitzien, het moet de bezoeker door het aankoopproces leiden. Het moet sturen op het doen van aankopen en het moet een indruk achterlaten op de bezoeker. Daarnaast wil je ook een mooi design om je te onderscheiden van je concurrenten.

Mobile-first affiliate webshop

Het overgrote deel van de zoekopdrachten worden gedaan op smartphones en tablets. Daar moet het ontwerp van je website ook op worden gebaseerd. Het begint allemaal met de smartphone en niet meer met de desktop. Een responsive website is niet meer voldoende.

Dit zorgt ervoor dat het design er compleet uit komt te zien. Een responsive website wordt als volgt gemaakt: er worden eerst wireframes gemaakt, vervolgens wordt het design gemaakt en vervolgens wordt de website gebouwd. Als de website er op de desktop goed uitziet worden er allerlei elementen aangepast en verwijderd zodat het design er ook op de smartphone goed uitziet. Bij een mobile-first design is dat anders. Er wordt gestart met het kijken naar de meest essentiële elementen van de website. Deze worden in de wireframes en het design verwerkt. Vervolgens worden er elementen toegevoegd om de website ook op de desktop er mooi uit te laten zien.

De techniek van een affiliate webshop

De technieken, koppelingen en vergelijkscripts binnen de affiliate marketing wereld veranderen vaak. Daarom is het ontzettend belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Je wilt natuurlijk niet dat je webshop na een paar weken kapot gaat of dat er iets mis gaat met het bijhouden van je verkopen.

Wanneer we het hebben over de laatste technieken gaat het vooral over de geautomatiseerde koppelingen en complexe vergelijking-scripts van affiliate programma’s zoals: Daisycon, Tradedoubler, Zanox en Tradetracker.

SEO, oftwel de vindbaarheid binnen Google

Dat je affiliate webshop volledig is ingericht en werkt is stap 1. Maar vervolgens moet je er ook voor zorgen dat jouw WordPress webshop goed scoort in Google. Ruim 80% van alle bezoekers klikt op de eerste zoekresultaat. Daarom betekent deze befaamde eerste plek meer verkopen en dus meer omzet.  SEO bestaat uit meerdere onderdelen: techniek, content, autoriteit, conversie optimalisatie en webstatistieken. Wil je dat ik je ga helpen bij het beter vindbaar maken van je affiliate shop? Lees dan meer over mijn online marketing advies! 

Het onderhoud van je affiliate shop

Zoals ik hierboven al aangaf gaan de ontwikkelingen binnen de affiliate wereld ontzettend snel. Door het missen van een update of door een aanpassing vanuit het affiliate programma kan het maar zo zijn dat je affiliate webshop niet meer werkt. Bij regelmatig onderhoud en bij het regelmatig uitvoeren van updates zorg je ervoor dat je website snel is, en veilig! Dat is ook nog eens goed voor je SEO!

Wil je meer weten over het het beginnen van een affiliate webshop? Neem dan contact met mij op!

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency