Zoeken
Menu

Design, SEO, onderhoud en techniek. Allemaal onderdelen waar jouw affiliate webshop goed op moet scoren. Wil je een affiliate webshop laten maken of wil je tips en trucs om geld te verdienen met jouw affiliate webshop? Neem dan contact met ons op of lees verder!

Het begint met het design

Een goed en doordacht design is ontzettend belangrijk. Niet alleen moet het design er mooi uitzien, het moet de bezoeker door het aankoopproces leiden. Het moet sturen op het doen van aankopen en het moet een indruk achterlaten op de bezoeker. Daarnaast wil je ook een mooi design om je te onderscheiden van je concurrenten.

Mobile-first affiliate webshop

Het overgrote deel van de zoekopdrachten worden gedaan op smartphones en tablets. Daar moet het ontwerp van je website ook op worden gebaseerd. Het begint allemaal met de smartphone en niet meer met de desktop. Een responsive website is niet meer voldoende.

Dit zorgt ervoor dat het design er compleet uit komt te zien. Een responsive website wordt als volgt gemaakt: er worden eerst wireframes gemaakt, vervolgens wordt het design gemaakt en vervolgens wordt de website gebouwd. Als de website er op de desktop goed uitziet worden er allerlei elementen aangepast en verwijderd zodat het design er ook op de smartphone goed uitziet. Bij een mobile-first design is dat anders. Er wordt gestart met het kijken naar de meest essentiële elementen van de website. Deze worden in de wireframes en het design verwerkt. Vervolgens worden er elementen toegevoegd om de website ook op de desktop er mooi uit te laten zien.

De techniek van een affiliate webshop

De technieken, koppelingen en vergelijkscripts binnen de affiliate marketing wereld veranderen vaak. Daarom is het ontzettend belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Je wilt natuurlijk niet dat je webshop na een paar weken kapot gaat of dat er iets mis gaat met het bijhouden van je verkopen.

Wanneer we het hebben over de laatste technieken gaat het vooral over de geautomatiseerde koppelingen en complexe vergelijking-scripts van affiliate programma’s zoals: Daisycon, Tradedoubler, Zanox en Tradetracker.

SEO, oftwel de vindbaarheid binnen Google

Dat je affiliate webshop volledig is ingericht en werkt is stap 1. Maar vervolgens moet je er ook voor zorgen dat jouw WordPress webshop goed scoort in Google. Ruim 80% van alle bezoekers klikt op de eerste zoekresultaat. Daarom betekent deze befaamde eerste plek meer verkopen en dus meer omzet.  SEO bestaat uit meerdere onderdelen: techniek, content, autoriteit, conversie optimalisatie en webstatistieken. Wil je dat ik je ga helpen bij het beter vindbaar maken van je affiliate shop? Lees dan meer over mijn online marketing advies! 

Het onderhoud van je affiliate shop

Zoals ik hierboven al aangaf gaan de ontwikkelingen binnen de affiliate wereld ontzettend snel. Door het missen van een update of door een aanpassing vanuit het affiliate programma kan het maar zo zijn dat je affiliate webshop niet meer werkt. Bij regelmatig onderhoud en bij het regelmatig uitvoeren van updates zorg je ervoor dat je website snel is, en veilig! Dat is ook nog eens goed voor je SEO!

Wil je meer weten over het het beginnen van een affiliate webshop? Neem dan contact met mij op!

OMA's laatste reviews

Review Ali Ozer
"Ik wilde graag een moment nemen om mijn oprechte waardering uit te spreken voor onze samenwerking aan mijn website. Ik ben erg blij met het resultaat en wil het team OMA bedanken voor hun uitstekende service en professionaliteit gedurende het hele proces."
Ali Ozer • Eigenaar Golden Wod
Review Walter Jurrius
"In OMA heb ik een fijn bureau gevonden met gedreven vakmensen die hun afspraken keurig nakomen, niks dan lof! Ik blijf nog even klant."
Walter Jurrius •
Review John Giezen
"Daniël Kuipers = SEO. Ik heb bij Daniël een op maat gemaakte zeer professionele Online Marketing inhouse training gevolgd. De training geeft je alle bagage om daarna zelf een vliegende start te maken op al een uiterst hoog online marketing level. Ik heb genoten van deze kwaliteitstraining gegeven door een zeer kundige prettige persoonlijkheid."
John Giezen • Head Marketing & Communications - NIZO
Review Wim speek 
"Fijne partner om mee samen te werken! "
Wim speek  • Eigenaar bij HRM Profielen
Review Eddie van Ruler
"Daniel Kuipers van OMA heeft onze Website zo goed gemaakt dat bezoekers de producten goed kunnen vinden. HTI-RVS is mooie site geworden waardoor we meer opdrachten hebben kunnen uitvoeren. Zelfs in deze moeilijke periode krijgen we meer aanvragen en opdrachten. Daniel heeft de kennis om online beter vindbaar te worden bij de juiste mensen."
Eddie van Ruler • Eigenaar HTI RVS
Review Marieke Stuivenberg
"Bij Tesqua helpen we graag mensen met het behalen van hun sportieve doelen. Dit doen we vanuit onze strategie “verrassend persoonlijk & verrassend veelzijdig”. Zo zijn we in contact gekomen met OMA. Op een enorme persoonlijke manier helpen Daniel en het team van OMA ons om onze digitale doelstellingen te behalen."
Marieke Stuivenberg • Eigenaresse Tesqua
Review Martin Eefting
"Hele fijne organisatie met fijne mensen die passie voor hun vak hebben en zich voor de volle 100% inzetten! "
Martin Eefting • Eigenaar GoHashtag
Review Rutger Sikma
"OMA heeft ons uitstekend geholpen met het opzetten van Google Analytics 4 en reporting (Looker Studio) voor onze websites voor tweedehands machines. Op een proactieve en inspirerende manier. Door deze oplossing kunnen wij onze websites op goed monitoren en aanpassen als dat nodig is."
Rutger Sikma • Project Manager E-commerce
Review Kim Stein
"Daniël is bloedfanatiek, doelbewust en zich sterk bewust van de invloed van een goede website. Geef die jongen op z’n tijd een voetbal en hij komt helemaal tot z’n recht."
Kim Stein • Eigenaar - Ondernemers in Bedrijf
Review Radaradvies
"OMA in 3 woorden vanuit ons perspectief: objectief (en optimistisch), multidisciplinair (en moedig) en aandachtig (en adrem). Sinds we samenwerken met OMA hebben we een deskundige partner die ons aan de hand meeneemt in de online SEO wereld.  "
Radaradvies •
Review Victor Mooren
"De investering van mijn leven op gebied van SEO marketing. De gratis SEO scan die hij aanbood was erg waardevol om na te gaan hoe ik mijn website en content naar het volgende niveau kan tillen."
Victor Mooren • Oprichter - Victormooren.nl
Review Sylvia Bruning
"Inmiddels werk ik al een paar jaar met OMA samen naar volle tevredenheid. Ze denken met me mee en nemen me werk uit handen. Ik heb daadwerkelijk meer leads en wordt beter gevonden via het internet. Dankjewel OMA! "
Sylvia Bruning • Eigenaar - LEID MET LEF
Contact met OMA